Noz,upaljac...

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Nikad mi se nije desilo da odem na malo dalju lokaciju, a da ne ponesem noz,upaljac(sibica isto moze nekad) cak sam cesto nosio i so. Sve sam to naucio od dede koji je bio lovac strastven pa mi je davao savete kao malom, isticuci da je to veoma vazno!
Da li su i deo vase opereme ove stvarcice?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nžalost, ali meni je KAFETIN jedna od najvažnijih stvari koje moram da ponesem jer posle 10+ sati gledanja u brzake i mušice zna divljački da me zaboli glava  :(

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Nisam pusac ali sa sobom nosim upaljac-otvarac za flase  :pijani:.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
I ja nisam pušač, ali upaljač obavezno nosim. Jedan mali nožić, takođe. To su spravice koje ponekad zatrebaju.
Počeo sam da nosim i poveću iglu za šivenje, koju često koristim, kao i lepak. Jedno vreme zam nosio i žilet.

Djenka

Junior member
Učlanjen(a)
24.01.2006.
Broj reagovanja
0
Ne pecam cesto, ali kad idem sve svoje s sobom nosim. Kad bi mogo i kola bi zakacio na ledja, a bez svajcarca i ni u klozet ne idem a kamo li na vodu. :toalet:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Nožič je i kod mene obavezan a upaljač iako nisam ni ja pušač nosima samo ako idem jako daleko od kuće. Budući da su vode na kojim pecam udaljene svega 300m (jezero) i oko 8-10km (sava bohinjka i dolinka) nož je sasvi dovoljan. Nekada sam i ja nosio švicarca ali negde sam ga zagubio (pre dve godine) a nosio sam ga od svoje sedme-osme godine. Prvom prilikom nabavljam novoga.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Milance je napisao(la):
Nžalost, ali meni je KAFETIN jedna od najvažnijih stvari koje moram da ponesem jer posle 10+ sati gledanja u brzake i mušice zna divljački da me zaboli glava  :(
Razmisli o postei ocnom lekaru ali ozbiljno nemoj da se zezas sa tim. Oci te bole zato sto ne trpeces, jer si koncentrian na pracenje muve, pa se suse. Isto kao kad igras neku igricu na kompu pa se upiljis. Ja sam tako poceo da nosim naocare. I brate napravi pauzu u pecanju svakih sat dva po par minuta!

Ćakije raznih oblika i veličina su mi uvek bile u priboru za pecanje od švajcarca do nekih lovačkih kama. Sad nameravam da pazarim mačetu. Volim ladno oružje pa to ti je  :aaa:
Pozdrav

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Ja imam nekog skakavca lepog. Kupljen je na Djerdapu,  odlican celik! Naostrio sam ga doddatno i mogu da se brijem sa njim. :lol:
A kad sa mislio na upaljac, nisam mislio da ga koristim za cigaret, vec za neke druge potrebe...topljenje nekog materijalcica,nuznu vatru...

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Upaljac je veoma bitan za svaki ribolov, iako sam pusac, uvek imam i rezervni u prsluku. Padnes npr. u vodu pa nemas cime da zapalis vatru da osusis stvari i propade ti ceo dan pecanja. Noz je takodje neizostavan mada ga trenutno ne nosim (izgubio sam dedinu britvu) i sad trazim neki dobar. Dobra je ideja poneti i malo soli. Zamislite sledecu situaciju. Otisli ste na pecanje na neku planinsku reku, daleko ste od najblizeg naselja, zavrsili ste ribolov u sumrak a auto nece da upali. Nikakav problem ako imate sve ove stvari i znate da ih iskoristite. Zapalite vatru da se zagrejete, napravite mesto za spavanje, ispecete posoljenu ribu za veceru (ako niste C&R musicar)... Jeste da se ovakve situacije retko desavaju ali treba biti spreman.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Noz obavezno. Ja imam dva, lovacki za grube radove i nosim ga na pojasu ko Tarzan! Drugi je lepeza, ili svajcarski armijski, koji mi sluze za finije radove (klopa i slicno).
100ka je napisao(la):
Sad nameravam da pazarim mačetu.
Ja sam se palio da kupim, trazio i digo ruke. nabavio sam nesto nalik, ali nije ona prava. Ako ikakda budem naisao na istu kupicu je bez razmisljanja!

Upaljac je obavezan, ali obavezan, bez obzira da li ste pusac ili niste. So moze da se nosi, nije kabasto, neka mala kutijca. Pre, kada sam bio plovkaros, obavezno sam nosio i so. Sada ne, a stvarno nemam pojma zasto :doh:

bojan

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2007.
Broj reagovanja
0
Ja uvijek nosim jedan veliki nož(imam neku repliku Rambo noža-kompas,nepromočive šibice,najlon i udica koji su pospremljani u dršci).Taj mi služi kao mačeta kada mi je potrebno krčiti mjesta i kao mini sjekirica,kao i Lucky imam jedan manji za hranu i finije rezove.Dobro si je nabaviti manju kutijicu prve pomoći,moja je velika svega 10x10x5cm i ono najpotrebnije je tu za svaki slučaj-osim flastera,dobro je imati koji preparat acetilsalicilne kiseline-Aspirin,ljekove protiv žgaravice i sl.To ne zauzima puno mjesta a opet  sve stane u vašu malu kutijicu-vaš prsluk.Pogotovo ako sami odlazite često u ribolov.Uvijek imam klješta- peanke,ne pušim ali upaljač je tu obavezno.Da još je tu mini sredstvo ta dezinfekciju rana(!) i sredstvo protiv komaraca! :)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Da, da, prva pomoć! Lekovi za smirenje, koji mogu zatrebati ako vam se otkači ogromna riba. Lekovi protiv bolova u starim natrulim kostima su obavezni u prsluku starih mušičara.
Ako imate mali i zgodan foto-aparat, uvek ga nosite na pecanje!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
dr.lucky je napisao(la):
100ka je napisao(la):
Sad nameravam da pazarim mačetu.
Ja sam se palio da kupim, trazio i digo ruke. nabavio sam nesto nalik, ali nije ona prava. Ako ikakda budem naisao na istu kupicu je bez razmisljanja!
Gledao sam macete kod "snajpera" i nisu bas jeftine ona najmanja (kao malo veci kuhinjski noz) je bila oko 15-20eura srednja je bila recimo oko 25, a najveca ona prava oko 30-35eura. Ali je problem sto su prilicno teske (kvalitet sine). Pre metar dana sam video jednu u nekoj radnji poljoprivrednih alata za 280 dinara (za one koji zive van Srbije to je oko 3,5 eura), drska joj je skroz bezveze od nekog shit drveta i nije puno teska jer secivo nije masivno. Rekao mi je jedan lik sa kojim sam skoro isao na pecanje da on ima 2 takve samo im je promenio drske, a za secenje kopriva trnja i kupina dok se probijate ka vodi mislim da je ok.

bojan

Junior member
Učlanjen(a)
14.03.2007.
Broj reagovanja
0
Gledaj 100ka koliko para toliko muzike to i sam znaš,ali ja čisto sumnjam da nešto što košta 3,5 E može imati nekakvu kvalitetu.Držat će ti par mjeseci(sve zavisi koliko siječeš) i garantiram ti da ćeš sve baciti u smeće vrlo uskoro.Kad kupujem uvijek gledam prvestveno odnos kvaliteta-cijena,a za mačete  čije si cijene naveo mislim da su čisto solidne,samo pogledaj kakva je kvaliteta.Čim ti je teža to ti je bolja,teže ćeš je savinuti,"spigati",teže će ti puknuti ako zvizneš u kamen,i nećeš imati toliko zubaca na oštrici,tj.stalno iznova je brusiti.Ja sam do sad promijenio jako puno noževa(skupljao sam ih) i napominjem opet koliko para toliko muzike,skuplji nož,bolji čelik,duže ostaje oštar,trajniji je i u svakom slučaju bolje ti je kupit nešto što će ti trajati. :bye:

Z

Zakula

Guest
Zippo (Marlboro) i veliki noz (Rambo style :hammer: :hammer:) su obavezne alatke u mom priboru...Bez njih ne mogu da zamislim ribolov!!E,kada idem u ribolov na ceo dan,onda nosim i so u kutijici od filma za fotoaparate i spray za odbijanje fuckin komaraca...Pogotovu ako pecam na Nishavi,Timoku i Toplici...

Vrh Dno