Noz,upaljac...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kukri je nacionalni nož i glavno oružije nepalskih Gurkha. Kukri je, također, koristan za krčenje đungle, ali ga njegovo teško, zakrivljeno sečivo/oštrica čini smrtonosnim bojnim uružjem. U Africi postoji nešto isto takvo, možda malo duže  :D davno sam to gledao na tv-u ali imalo je takvu oštricu ili barem takvoga stila...inače u indiji postoji također dugačak niz borilačkih veština kao i u npr. Kini samo nisu nikada tako postale popularne...jednom sam prilikom imao videti neke indijce kako skaču uokolo sa tim satarama...beše mnogo smešno za gledati mršave ljude sa onim "pelenama" oko sebe ali sigurno ni malo naivno.

Švicarac je super stvar. Jučer sam jednoga gledao za 38€ i mnogo mi se dopao
beše to ovaj
vic-oh-fireman-.jpg

ali ako treba krčiti šumu bolje šipražje imati + "sataru" pri ruci... ;) ali ne idu svi na takva mesta da love tako da ni svima nije potrebno imati nešto takvo...nož od kilo-ipo  :D ;) :)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sve same alatke za klanje riba :'(.  Imate li neko pomagalo za bezbolno oslobađanje riba? :doh:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Tipicnu beogradsku shachicu.
I sadisticki, nedezinfikovani pean od 10 cm.
I plasticnu vadilicu sa iglom (trenutno negde izgubljenu).

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ja nikada do sada nisam trebao ništa slično. Kod mene svaka riba lepo uzme da ja to izvadim bez problema  :D ...znanje  8) :D... a buduci da su mi udice musica sa kojima lovim bez kontra kuke vađanje je bez ikakvih komplikacija. Za štuku sam imao nešto ali izgubio i sada če da rade kombinirke ako budem uopće i pokušao da ju ganjam sa mojom četvorkom...odlazim sutra za HR pa možda bude gaženja bara ako ne onda malo ganjati smuđa na Dunavu sve sa četvorkom. Inače za svaki slučaj ako riba duboko proguta nosim plastičnu vadilicu ali kako sam napomenuo sve ribe sam mogao osloboditi bez problema i guranja prstiju u usta.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
I kašičica, limontus, upaljač... :dance:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Gospode Boze pa ovde ima hero(j)inskih zavisnika ::) :D
Neverujem Mix da je takvima do pecanja.
Mozda neko nosi rizlu i shshavi duvan na pecanje, ali bas pajdo  :(

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ma, ja se to nadovezujem na komentarisanje Asaderovog avatara. Moram da pohvalim tvoje poznavanje žargona. Vrhunski  :doh:.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Evo mojih favorita. Mali ubica a ovaj drugi nije vredan paznje njega moze Sebastian da proceni.  ;)

todor

Junior member
Učlanjen(a)
22.09.2006.
Broj reagovanja
0
Od dodatne opreme, poredredovne koju svi imamo nosim sledece:
1. Paklu cigara
2. Upaljac
3. Jos jedan upaljac i paklu cigara
4. Mali swiss nozic-za ciscenje noktiju, zanoktica...
5. Malo veci swiss nozic, ne pamtim kad sam ga upotrebio
6. Makazice
7. i ako idemo negde dalje obavezno adrese obliznjih kafana

Vrh Dno