Noz,upaljac...

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Imao sam jedan jako lep tanto-nož ali sam ga od silnog bacanja i zagubio :D
Zanima me vaše mišljenje... Koliko su zahvalni zippo upaljači za ribolov?

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Izuzetno zahvalan, posebno za visednevna pecanja, jer ako se napuni dobro pre polaska, te ako ga ne izgubite, na njemu nemA sta da se pokvari, a zaista pali u svim uslovima. Preduslov: originalni upaljac i benzin. Otkako sam prestao da pusim, ne nosim ga, ali je on zaista piece-of-art.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zaboravili ste mobilni telefon! Mada bi nam svima bilo bolje da nabavimo one stelitske, koji imaju domet i u kanjonima i vukojebinama.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Mixmaster je napisao(la):
Zaboravili ste mobilni telefon! Mada bi nam svima bilo bolje da nabavimo one stelitske, koji imaju domet i u kanjonima i vukojebinama.

Jeste al' ti izrastu dva repa koliko te ozraci... :hammer:

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Seb, meni bi cini mi se smetalo ovaj zarez gore. Ipak volim klasicu samo kvalitetnu... ;)

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Seb,to je čisto lovački nož.težak i masivan i broj 1 u svijetu lovačkih noževa.Ovaj služi za deranje (guljenje) divljači.Znam jer sam radi 3 god u "Magnum" Novi Sad.A tamo ako ima cega,ima nozeva.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
znam, taj zarez bas tome i sluzi ... za deranje  :) a moze i bez zareza ovako
316711_oi.jpg

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Dobar ti taj Buck,ja sam ga imao u ruci.Perfektno balansiran.To doduše i nije čudno,pošto je kratak.Ali po meni,takvi noževi nemaju svrhu u ribolovu.Više sam pristalica univerzalaca tipa Swiss army.Imam ih dva,manj i veći.Manji ima više dijelova,ali je sječivo kratko i neuptrebljivo čak i za fruštuk,dok mi veći stoji i sad u prslooku,da ga ne zaborabim, i ne krećem na vodu bez njega.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
gosn' zeko mozda bi vam se ovako nesto dopalo
blade-non-serrated600.gif

blade-blk.jpg

inace ja sam noso' sa sobom šivcarca sve dok ga nisam izgubio pre dve godine dana koliko se sečam, a nosio sam ga od svoje osme godine...švicarci su prva liga  :yeswink:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
E taj sa jednoručnim otvaranjem je već druga priča.A vidim i da je kvalitetan,po proizvođaču.Dobro bi mi došao,što jest jest.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Bio sam u posedu jednog noza koga koristi milicija ili vojska u nekoj africkoj zemlji (zaboravio kojoj  :( ). Noz je tezak (kao satara), ima dva ostraca u kompletu, drska je od drveta i metala a futrola je od neke debele koze (bivo ili nesto slicno). Evo slike (morao sam da slikam na brzinu sa slabim osvetljenjem pa slike i nisu nesto uspele).

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
davno sam gledao (prek' tv-a) kako jedno pleme u africi radi takve noževe...odrežu komad pruge i kuju dok ne iskuju u takav oblik...mislim i ja da je futrola od bivola...

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Uh,gdje to nađe.Mislim da sam tako nešto vidio da nose Indijske Gurke.Drže ga niz ruku,valjda da bi lakše "rezali" :blush:
JA koliko sam čitao,ta oštrica služi za deranje debelokožnih životinja.E sad,ne mora baš tako da bude.Bitno je dal se nekom isplati nositi kilu gvožđa sa sobom po vodi.Ja i dalje ostajem kod multifunkcionalnog švicarca.Lak,a nađe se uvijek u neprilici da pomogne.

Vrh Dno