Obavezno mušičarenje i Catch & Release na malim pastrmskim vodama u Srbiji

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
rabbit je napisao(la):
Slažem se i sa time.Ali ajd da vidimo kako objasniti ljudima koji ne posjećuju ovakve rasprave da je jako bitno da vrate tu ribu u vodu,radi njih samoih.Da ribolov više nije samo puka prehrana i da ne na rijeku ne ide kao u supermarket.

Piše vam sve u naslovu. Ključna reč je "OBAVEZNO". Time se rešavaju vaše nedoumice oko toga da li je posetilac reke pametan, lud, edukovan, nepismen, simpatičan, blesav...
ovo što čitam u prethodnim postovima je 1000000 puta viđeno u Srbiji. Pominjanje reči "svest", "edukacija", "smene"... je postalo folklorž turbo-folk. Oni koji čine konkretne pomake kažu "OBAVEZNO", "PROPISI"...

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Nemoj tako.Mix je više showman,valjda mu ostalo od dna javnih nastupa.A vidiš i da se njegova svijest mijenja.Opet se vratio na funkciju(al mi to zvuči onako...UH).A standard u Srbiji...Ti kao da ne živiš ovdje.Možda i ne živiš,a ako ne onda si zbog istog i otišao,kao i većina drugih.

Ali to opet ne mijenja osnovni problem.Mi koji smo ovdje još i imamo neku svijest.Kako je podići kod onih koji ne posjećuju sajtove?Kako doprijeti do njih?Javnim akcijama?Ili javnim osramoćivanjem?Etiketiranjem?Kaznama?

Ko će da da inicijativu u skupštini za pokretanje novog zakona?Aj to je lakši dio.Ko će natjerati organe vlasti da taj zakon primjenjuju?

Juriš na vjetrenjače,lijepo vam kažem...

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
humphrey je napisao(la):
Menjanje svesti je komplikovano,ali je vrhunska uvreda da na forumu predsednik  sekcije propagira nosenje zar ne.prvo resiti takve....kako promeniti svest u Srbiji ?pretpostavljam sa standardom? Tesko...

Apsolutno tacno.

Resenje je vrlo prosto dok oni koji ne koriste neki prst dok sviraju gitaru uce neiskusne kako se svira gitara ili dok krivolovci diktiraju eticke norme ribolovcima pocetnicima bicemo tu gde jesmo, a to je na dnu. Simple As That!

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
AMAM više.Pa valjda se ljudi mijenjaju?Valjda postoji neka evolucija i kod MIXa.Dajte ljudi čovijeku šansu.Natjerajte ga da pušta ribe u centru grada za primjer. ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Momci, odjednom vas je uhvatila nervoza. Polako, pustite čika Mixyja da radi ono za šta je jednoglasno izabran i za šta se zalaže. Pratite moje rezultate i ne obazirite se na kafanske priče iscrpljene iz flaša.
Vreme je da se male pastrmske reke Srbije zaštite na ovaj način (pažljivo pročitati naslov). Ako ste bitni, doprinesite, a ako ste pasivni posmatrači skloni gunđanju, nastavite da trtomudite. ;)

H

humphrey

Guest
rabbit je napisao(la):
Nemoj tako.Mix je više showman,valjda mu ostalo od dna javnih nastupa.A vidiš i da se njegova svijest mijenja.Opet se vratio na funkciju(al mi to zvuči onako...UH).A standard u Srbiji...Ti kao da ne živiš ovdje.Možda i ne živiš,a ako ne onda si zbog istog i otišao,kao i većina drugih.

Ali to opet ne mijenja osnovni problem.Mi koji smo ovdje još i imamo neku svijest.Kako je podići kod onih koji ne posjećuju sajtove?Kako doprijeti do njih?Javnim akcijama?Ili javnim osramoćivanjem?Etiketiranjem?Kaznama?

Ko će da da inicijativu u skupštini za pokretanje novog zakona?Aj to je lakši dio.Ko će natjerati organe vlasti da taj zakon primjenjuju?

Sve pocinje i zavrsava se sa nama Rabbit na stranu sto zivim Nl recimo ovde je na svakoj vodi C&R i prepune su ribe,novcane kazne?Da....etiketiranje ne...primenjivanje kazni svakako...Sto se predsednika tice  on ne moze biti clown zar ne?ali ti su problemi resivi sa dobrim finansiranjem Holandjani su se nakrali i naotimali zlata jos u srednjem veku i to zlato imaju jos uvek,Srbi su se otimali izmedju sebe zato prvo predsednik kao primer...
Caki i Rumuni kapiraju sustinu druze....

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam više od ovih drugih ;)

Koje je tvoje riješenje?Možda daš nešto genijalno,pa ga primjene ljudi na velikim rijekama.

H

humphrey

Guest
Mixmaster je napisao(la):
Momci, odjednom vas je uhvatila nervoza. Polako, pustite čika Mixyja da radi ono za šta je jednoglasno izabran i za šta se zalaže. Pratite moje rezultate i ne obazirite se na kafanske priče iscrpljene iz flaša.
Vreme je da se male pastrmske reke Srbije zaštite na ovaj način (pažljivo pročitati naslov). Ako ste bitni, doprinesite, a ako ste pasivni posmatrači skloni gunđanju, nastavite da trtomudite. ;)
[/quo
.

Daj primer licno bambi.....

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ako čika Mixy kaže: "Ova reka je mušičarski C/R revir!", ona to i postane. Nema tu ni govora o Don Quixote-u i vetrenjačama. Ja nisam odrastao na turbo-folku i ne klatomudim, nego delam.
Izabran sam jednoglasno, po ko zna koji put, za predsednika mušičarske sekcije koju sam i osnovao. Sada funkcionišemo bolje nego ikad i naš ugled je na najvišem nivou. Radimo u skladu sa propisima i naučnim analizama naših voda. Tako je urađeno sa Moravicom, a uskoro će moja interesovanja da pređu na bogatstva Stare planine.
Moj plan nije tajna. Želim da Visočica i Temska budu u potpunosti mušičarski reviri, a da se neke pritoke i delovi koji su posebno atraktivni zaštite i od izlova.
U tome se sa mnom slažu i oni koji me simpatišu i oni koji me iz dna duše mrze, tako da je moj kredibilitet veoma moćan i stabilan.
Držite mi palčeve!

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Kad očekuješ neke rezultate povodom tvog djelovanja?Smo te molim da paziš šta ćeš sad napisati,jer znaš šta te čeka ako ne ispuniš zadato i obećano.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Već je TROSTRUKO produžen pastrmski mušičarski CR revir "Moravica II".
Ovo što pišem o Staroj planini je veoma ambiciozno i možda će morati da se uključi i MFS, jer je taj deo pod kontrolom "Srbijašume". Verujem u uspeh, jer će iza mene stajati dve najmoćnije mušičarske organizacije u zemlji. ;)
Planiram susret sa ljudima koji kontrolišu Temsku i Visočicu.

Z

Zakula

Guest
compshop je napisao(la):
rabbit je napisao(la):
E=mc2

Al vi ljudi jurišate na vjetrenjače.Kakav bre C&R u Srbiji?Potrebno je prvo dići svijest ljudi na neki nivo,pa onda mlatiti praznu slamu.Od krađe niko nije operisan.Svi bi da ponesu koju kući.Meni mlada zna sto puta reći da ne jedemo ribu od kako se bavim ovim "fenserajem".Čitava me porodica čudno gleda kad se vratim sa ulovom u fotoaparatu.I onda ja objašnjavam po ko zna koji putprincipe i teze modernog ribolova.Lično,i dalje smatram da je to juriš na vjetrenjače.I nismo samo mi problematični.Taj problem se javlje u svim državama bivše SFRJ koje sam posjetio i lovio_Ostade mi SLO za ovu godinu.

Prvo edukacija,pa onda možemo diskutovati.Ali,edukacija preko sajtova i foruma je jalov posao_Oni koji su ovdje već imaju svijest o potrebi C&R kod nas i na našim vodama.Šta s onima koji ne posjećuju forume?Kao njih obrazovati?

Znas kako, kada sam ucis da sviras gitaru vrlo lako ti se dogodi da mali prst zapravo i ne koristis. Nije obavezno, ali meni se eto desilo. Sad treba neko da se potrudi da mi pomogne da tu usadjenu gresku ispravim. Mozda neko smatra da ima jasnu sliku o bilo cemu a zapravo mu nista nije jasno. Takvi ljudi su potencijalna opasnost po drustvo. o tome se radi

Compshop,kako svirash skale bez malog prsta?!  ???

Vrh Dno