kao sto sam rekao na samom pocetku rada ovog foruma pozvacu vas na kamp i evo to cinim. Dakle pozivam vas 17. jula (+-3 dana bice tacno javljeno).
Kampujemo ja, drugar iz vlasenica, drugar iz osijeka i drugar i zrenjanina. Mi smo sigurni i idemo svake godine.
kampuje se na Limu na bosanskoj strani blizu mjesta Rudo, tacnije 6 km nizvodno prije kanjona u mjestu Mrsovo pokraj viseceg mosta. Kam je skroman: satori vrece, piće, klopa i peca se: pastrmka, lipljen, mladica, klen, skobalj, plotica, mrena, a ko voli jezero nize 2 km od tog mjesta je limsko jezero gdje se vade najkrupniji komadi sarana i soma kao a klenovi kao u bajci.
Lim je rijeka br 1. na nasim prostorima, nije ogromna kao drina ali sasvim dovoljna da bude u njoj ribe ko govana. I tako i jeste sigurno je najbogatija rijeka ribom kod nas. Jednostavno sve vrvi od ribe a taj dio nije napadnut jer cijelim tokom (u bosni) prolazi samo blizu rudog koje ima 2000 stanovnika i tu svi love na plovak skobalja posto ga stvarno ima koliko oces, bukbalno se pomjeri za 2 metra kad udjes u vodu i crni se voda od njega i to krupni komad od po 1gk do 1,7 kg.
Zainteresovani za kamp nek se jave meni na mail
[email protected] gdje ce mo se dogovoriti kako da se nadjemo i ostalo sto treba. Nemojte se plasiti da ce te spickati lovu evo primjer ja za 7 dana sve sa putem i NS potrosim 50E. Najbolje je da se organiyuju 2-3 covjeka pa autom stignu nije daleko cak vam je blize nego meni.
Drugar iz ZR je prosle godine prvi put bio i prosto se zaljubio u prirodu, ribe i sve zivo... nije nikad pecao, nesto malo po vojvodini na dubinac .... ali je tamo vadio po 10 dobrih klenova onako iz sale kad oce da se otrijezni

.
Eto pa se vidimo