simpson H je napisao(la):Ako ti medjusobnu komunikaciju sa ljudima ne nalazis kao najvazniju u smislu promene svesti onda je jasno da je moja "misija" bila nemoguca.
a zasto ti i ja ne bi mogli promeniti zakon? mi smo drzava , narod je drzava . ti , ja , goci , sone , peka , edin , crni , ....i gomila nasih drugara . mi smo i doveli tog ministra u tu fotelju u kojoj sedi i dali mu moc da donosi zakone u nase ime . mozemo bar da mu stavimo do znanja da nismo zadovoljni ni zakonima ni rezultatima . a mnogo vecu tezinu bi imalo i mozda bi cak i mediji obratili paznju ako bi se musicarski sajtovi oglasili zajedno sa svojim clanovima .simpson H je napisao(la):Ti prvo treba da ukapiras da ja ne zelim da menjam zakon, niti nalazim da sam mocan da to uradim. Sve sto sam zeleo je normalan razgovor uz prihvatanje ociglednih argumenata
kakva bre komunikacijasimpson H je napisao(la):Sve sto sam zeleo je normalan razgovor uz prihvatanje ociglednih argumenata. To sa vecinom izgleda nije moguce jer ispada da govorim njima nerazumljivim jezikom. Nemusti jezik da ucim nemam nameru...
Pa ja se radujem ,meni je extra brate ,za čuku vremena sam u VA ,imam godišnju dozvolu i mušičarim kao čovek ,Obidju me kontrolori dva puta na dan ,lepo se pozdravimo popričamo i nastavim dalje da lepo mušičarim ...sasats je napisao(la):meni uopste nije dragoa sto da mi bude ? oni zaradjuju pare od te reke i normalno da ce zabraniti kontra kuke , uvesti pustanje riba .....i sto bi se ja tome radovao ?
mene bi obradovalo kada bi cuo da ce sledece sezone poribiti moravu i da ce postojati ribocuvarska sluzba :yeswink:
boki, kad kazem represija drzave ne mislim na okupaciju ....iako sve zemlje koje su bile kolonizovane iako su sada nezavisne i dalje su pod uticajem i kontrolom svog starog okupatora . koja africka zemlja koja je bila kolonija , pa cak i juzna afrika , sad uziva u punoj nezavisnosti i prosperira u blagostanju? ajde navedi mi jednu ? iako sve imaju prirodne resurse kako malo gde na svetu ..simpson H je napisao(la):Sale ti si neverovatno kontradiktoran. Sve sto se bazira na represiji osudjeno je da propadne. Pominjes inkviziciju, pa jel' propalo i to? Nadji mi jednu ali samo jednu drzavu na svetu koja je zauzeta, okupirana trajno (ne racunajuci Izrael jer je to nesto drugo)? Ej bre pa mi smo se oslobodili represije Turskog carstva, doduse posle 500 godina, propao Rim bre, Austrugarsko Carstvo. Sve sto se baziralo na represiji osudjeno je unapred na propast.
Zakon o pusenju ne pominji, itekako bi se odvikli od pusenja da udaris namete na cigarete x10, da vidis kako bi Srbi ostavljali cigare, samo tako. Ali to su neke sasvim druge stvari.
Zakon postoji i mora da postoji. Ali mi pricamo o nekim zdravim stvarima i razmisljanjima iznad samog zakona. Ja se nisam zalagao da se zakon postuje, to se podrazumeva, zalagao sam se da razvijemo svest toliko da nas zakon uopste ne dotice.
Kada bih ja izneo "svoje" metode za zastitu ribljeg fonda verovatno bi 9 od 10 ribolovaca reklo "ovaj nje normalan", zmureci na cinjenice da ja ne izmisljam rupu na saksiji ni toplu vodu vec pricam samo ono sto je dokazano i sprovodljivo u praksi. Evo 99% ovog foruma bi bilo protiv toga da cena dozvole bude 100e umesto dosadasnjih 50. A ja smatram da je to u ovom trenutku i sa ovakvim vodama jedino odrzivo. Pa kad se dostigne neki nivo svesti i popravi riblji fond onda ima rezona i da se smanji cena dozvole. Sad ce neko da navodi primere kako je cena dozvole u USA minimalna. Jeste ali niko se ne zapita zasto je to tako. Koliko musicara u USA posmatra pastrmku kao prehrambeni artikal u samoposluzi? I ako odnesu, odnesu razumnu kolicinu koja svakako nece ugroziti riblji fond. Svi ocekuju da neko drugi uradi posao za njega a niko se ne zapita sta je on kao pojedinac uradio da bude bolje. Kod nas se broj takvih, koji polaze od sebe, svodi na nivo statisticke greske. Zalosno!
japanac je napisao(la):Evo dva pitanja (dakle ne konstatacije pitanjima), a odgovori me jako interesuju.
Zašto je štetno pecati (ne i odneti) ribe kao što su klen (pastrmka, lipljen, grgeč; dakle te "manje" ribe) u toku perioda mresta označenog u zakonu?
Da li je moguće upecavanjem ribe i brzim oslobađanjem poremetiti balans hemije u ribljem organizmu nastao iz instinkta?
Samo nemojte molim vas ono:"Jel bi ti voleo da te neko dira u toku sexa?!". Mislim, ako ribe imaju sex na koji ih tera libido, e onda... :-\
Na stranu to što nešto što podseća na sex, zapravo takav kontakt, kod riba postoji samo kod živorotkinja.
Drugo- pisanje bilo kakvih predloga ili apela i slanje pismom, mailom ili kako god, bez direktne interakcije s nadležnima, kao i bez prethodne preporuke (da ne kažem "veze") prijatelja/ rođaka, ni u ludilu neće doneti rezultate.
Dakle, mišljenja sam da treba da zajebete ove rasprave jer na kraju može samo da dođe do konflikata između dobronamernih ljudi, osim, naravno, ako nemate dotičnog preijatelja/ rođaka ili sl.
A i da imate (imamo), sve dok se u tom delu ministarstva zaduženog za ribarstvo i vodoprivredu nalaze ljudi koji su tu zbog stranačkih aktivnosti, niti jedan dugoročan plan nije održiv. Jer već na sledećim izborima verovatno dolaze drugi, koji iz čistog inata i stranačkih interesa neće nastaviti s tim planom, koliko god da je pravedan cilj.
E kad bi se politika isključila bar iz tog segmenta, onda bi moglo da se priča dalje. Onda nam ne bi bilo mnogo da za dozvole dajemo 10 soma, znajući da će već za 5-10 godina cena dozvole, nakon izvršene revitalizacije ekosistema voda, da se smanji na razumnu cifru, a da će biti i mnogo više zaljubljenika u ribolov koji će da vade dozvolu, pa i ovce na broju i vuk sit.
Ovako... za sve stvari sam optimista, ali gde god država umeša prste- crno bez belog!