Orvis Clearwater

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
black panther je napisao(la):
Meni ne deluje strasno,pa covek je ugazio u sestu deceniju,mozda je malo mladji od mog caleta  ;) a da je realan,realan je i vise no sto treba,i ako neko ima iskustva to je on,jer iskustvo se sstice godinama... :yeswink:
Ja u potrazi za stapom a nadjem novu cupi tako da sam u plusu svakako :D
Sad mogu i sa motku da pecam kad sam zadovoljan  :suck: :cmok:
Cupi!? Ouu odma da ti kazem da si zavrsio sa opremom za ff, nego kupuj taj stap dok i to nije odletelo iz dzepa i dok se nisi preorjentisao na mindjuse, stikle i ostale bezvezarije :-D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sebastian je napisao(la):
Je, istina je da početnik ne može da zna šta zapravo hoće i šta mu zapravo leži. Ali, donekle može da oseti šta mu se čini u ruci bolje prilikom bacanja itd. Onda je i vizuelni efekat bitan (mada ne svima) da bi zadovoljstvo bilo intenzivnije. Zadovoljstvo je ono zbog čega i idemo u ribolov, ulažemo svoje vreme i novac.

U tome je i sustina ovoga sto pricam. Sa nekim stapom pocetnik se muci na 10m a onda uzme neki drugi i laganica baca 12m i kaze "wow kako dobar stap". A ustvari sebi stvara laznu sliku i zadovoljava se mrvicama, ne napreduje u bacanju, krece sa pricom "nase reke i nisu za vise od 15m" i misli da je 12m bacio samo zbog stapa. A mozda je samo struna bolje legla drugom stapu, mozda je samo stvar trenutne inspiracije da je bacio 12m. I onda je i dalje u zabludi ali je zadovoljan, i sad to je kao nesto do jaja? U ribolovu zadovoljstvo samim cinom ribolova uvek nadvladava zadovoljstvo opremom pa mnogi i ne misle o tome. Mene stvarno vise ni najmanje ne zanima sa cime pecam sve dok hvatam ribu. A osecaj zadovoljstva sa priborom je najveci onda kada si na livadi sa nekoliko stapova i bacas sve zive kombinacije.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
I kad nađeš pravu kombinaciju, bez ozira na marku i cenu, onda stvarno uživaš u pecanju. U tome je poenta  :yeswink:

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Svako po mogućnostima. Ko ima neka kupi. U svakom slučaju, može se napraviti dobar komplet koji ti odgovara za relativno male pare.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Spletom okolnosti ste me naterali da zavolim vise sage od orvisa,zbog sto se isti proizvodi u kini,a amerikanci samo roknu nalepnicu i to je to...dok je sage original americki valjda...
a to je isto kao puma patike,siju u kini,nemci samo kace znak...adidas praave nemci i po meni nema im premca :) patike imam,nemoj da me nudite sa nike i ostale  :lud: :rambo: :pijani:

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
PROTA71 je napisao(la):
Gresis, silno gresis...narucis"drsku" i montira ti majstor u Srbiji...Trstenik, Bgd, NSad...ima njih koliko ti srce iste....pricam o sege-uuuuuu kako god da je dosao na trziste exYU.
A vision...

Verovatno je to bas tako kako zboris ali trenutno imam toliko malo slobodnog vremena da ne zelim bilo sta da cekam. Vikendom nadjem 4 sata za pecanje i to ne uvek. Nisam iskusan u ovom sportu, musicarim iz cistog zadovoljstva. Sigurno je Sage bolji ali posto sam probao par stvarno dobrih stapova mogu samo reci da za tih 4 sata vikendom ta razlika u kvalitetu nije toliko bitna (govorim u svoje ime). Kada budem imao vise iskustva i vremena, verovatno cu kupiti nesto kvalitetnije.

Savet sam dao iz licnog iskustva (jedino tako i mogu), a da li je savet dobar za nekog drugog, to ne mogu znati.

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
black panther je napisao(la):
I ajde sad da mi kazete drugovi,na sta vi najvise obracate paznju pri kupovini stapa?
Da li je to ime,garancija,ili nesto trece...
obratiš pažnju burazeru na ono što ti najbolje leži u ruci...

Vrh Dno