Orvis Clearwater

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Pitanje za sve:da li je jaci dvodelni stap,koji ima samo jedan spoj gde jedan deo ulazi u drugi,ili je jaci cetvorodelni stap,koji ima 3 spoja...iako nisam dovoljno iskusan da o tome govorim,mislim da je izdrzljiviji stap koji ima samo jedan spoj od onog koji se spaja na 3 mesta...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E jbg sad Baki-Pa. Ja sam npr uzeo CTS -a bas iz tog razloga da ne bih menjao svakih godinu dana stap.Znam da ne mogu da ga prodam nikome jer sam stavio svoje inicijale i ostale fore tj radio sam ga za sebe i veruj mi imao sam ponudu za Metod ( morao sam da dodam malo para ) ali nisam hteo.Hteo sam nesto svoje neki unikat.E sad da li sam snob ne bih rekao.Kupio sam najbolje sto sam u datom trenutku mogao i tu sam stao ali nikada necu reci da je neki drugi stap losiji od moga pa makar i bio 5 puta jeftiniji niti da je neko snob sto je dao za Scotta Radiana (mogao sam i njega da imam ).To voli taj mu se svidja kao i nekom ko peca na Vision Attack a mozda ima kesa da iskesira :) Realno u ljudskoj prirodi je da tezi boljem..

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
A mozda cu skontati da sam se i zajebao ali sad nema povratka :)Pecam sa tim sto imam ( 3 stapa  :hammer: :hammer: :hammer: )

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
black panther je napisao(la):
Ako puca na ribu od 1,5-2kg kako cu ja da cupam bucove od 3,4 kg njime..
https://www.youtube.com/watch?v=5grnb0eRNbk

Ova riba je mnogo teza od 2kg....a svaki bucov je usranko sto se borbenosti tice naspram ovih riba ako je rec o divljim i zdravim ribama.

Na dunavu sam imao bucove do 6 kg dok sam varaličario i to spin DAM stapom do 25 gr. A najveca kalifa mi je 6,5kg na petici ff. Dovoljno sam ulovio i jednih i drugih da bi mogao ih uspoređujem. Štuka bezbroj do kakvih 8kg. Kako na spin tako i na ff i štuka nije tako močna ko prava kalifa. A tek stilhedi to tek kakav šus je na štapu po pitanju slatkovodnih riba.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Iskreno sto rece Prota podseca me na One ali malo je jaci od klasicne #5 ce bar po meni jer sam ga uporedjivao sa jednom 5 One Na Gracu a tezina im je tu negde ( meni deluje laksi ali ne mora da znaci moram izmeriti ), sto ga cini pravom stvari ya Drinu jer sam ja jurio stap za Drinu ostar ali da je #5 (razmislajo o One ili Helios -u) iako su mi svi govorili da uzmem #6 One-a.Sad samo da mu pogodim strunu i bice useravanje :)

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Ukratko: meni treba stap za klenove,redje i za bucove,da mogu sa njim da bacam i nimfe i strimere,a takodje ja muku mucim dok rasturim dvodelni stap pa dok zategnem kanap,kako li bi bilo sa cetvorodelnim,to neznam...
pod uslovom da muvu ne skidam kad rasturam stap,nego samo da poskidam delove,a da sistem bude spreman kad izadjem na pecanje,ako me razumete,neumem lepse da objasnim...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Onda se ne uklapaš u onu moju definiciju, obzirom da si tačno znao šta hoćeš. Napravio si neki custom štap i to je razumljivo.

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
Ukratko: meni treba stap za klenove,redje i za bucove,da mogu sa njim da bacam i nimfe i strimere,a takodje ja muku mucim dok rasturim dvodelni stap pa dok zategnem kanap,kako li bi bilo sa cetvorodelnim,to neznam...
pod uslovom da muvu ne skidam kad rasturam stap,nego samo da poskidam delove,a da sistem bude spreman kad izadjem na pecanje,ako me razumete,neumem lepse da objasnim...
nadji ti druze neki stap na rasklapanje za musicarenje i resio si sve probleme  :tbumb:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Na kraju diskusije,neki moj zakljucak je sledeci: korisnici orvis stapova,naravno,forsiraju i hvvale ga na sve strane,dok korisnici sage-a cini mi se da su stvorili instituciju koja je po imenu broj jedan u Srbiji...sve se svodi na:koji ti je to stap? ''Orvis'' : jebes to kad nije Sage?
I sad se pitam,da li nasi ljudi zapravo pate zbog ''imena i naziva'' stapa ili firme,ili su svi u fazonu ma samo da je sage,drugo nista nije bitno... :lud:

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
Sta je sa sage launch-om onda,jer i njega prave kinezi? jerl i marryat prave kinezi,onda se samo stapovi koji kostaju po 1000e prave u fabrici odakle i dolaze...tako nekako ispada,sage one se praavi u americi i on nije kinez jer kosta 800e...onda se na kraju,meni ne isplati da menjam mog zlatnog black panthera (dam) jer je takodje i on kinez,a menjati kineza za kineza a razlika u ceni preko 90 e...dam sam platio 30e,a za orvisa cu da puknem 120e...pa sad...
druze da kupis ti orvis penn`s creek full-flex  i imas preko 150g garancija das brate 2729 evrica i miran si preko 150 god ili to ti je 4 klasa i za pastrmke je. kad je za njih onda ti je i za klena i bucka i za stuketerine  :tbumb: a mozes i adirondack full-flex isto kosta  :smoke:

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Na kraju diskusije,neki moj zakljucak je sledeci: korisnici orvis stapova,naravno,forsiraju i hvvale ga na sve strane,dok korisnici sage-a cini mi se da su stvorili instituciju koja je po imenu broj jedan u Srbiji...sve se svodi na:koji ti je to stap? ''Orvis'' : jebes to kad nije Sage?
I sad se pitam,da li nasi ljudi zapravo pate zbog ''imena i naziva'' stapa ili firme,ili su svi u fazonu ma samo da je sage,drugo nista nije bitno... :lud:
Pa ne, orvis ti je isto super firma... Recimo ako je Sage mercedes u fly svetu, Orvis ti je negde kao audi sto uopste nije lose ;-)

Vrh Dno