Orvis Clearwater

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja bih recimo kupio ako mi "legne u ruku" a sta pise na blanku me bas zabole.Mogao bi BP da vidi taj stap jer na terenima gde peca mu treba bas takav stapic.

Imaju li oni stapove 10' #3 treba mi jedan takav?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako ti ime i garancija nisu nesto bitni imaju sada kinezi cuda u ponudi na e bay  ili na aliexpress... Isplati se pogledati.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
sebastian je napisao(la):
Ako ti ime i garancija nisu nesto bitni imaju sada kinezi cuda u ponudi na e bay  ili na aliexpress... Isplati se pogledati.
Ma samo neko dvodelno cudo i to #4 ili #5 i nista vise...cetiri,pet sest dela...  :nowink:

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Pre 3 nedelje sam mahao na Studenici, okliznuo se i totalno polomio drsku stapa. Ne znam sta bih radio da nemam bezuslovnu garanciju.
Kada sam kupovao stap, birao sam izmedju novog Vision Nite i nekog polovnog Sage. Sada vidim koliko je bila dobra moja odluka.
Naravno da Vision nije dobar kao Sage, ali ni jedan polomljen stap nije dobar.... razlika je u tome sto je moj stap vec operabilan, dok bi ovaj drugi verovatno bio neupotrebljiv do daljnjeg.

Iskustvo mi govori da je garancija vrlo bitna.

Ovo gore shvati kao savet koji ne moras poslusati jer nekome garancija nikada ne zatreba.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
dovla84 je napisao(la):
Pre 3 nedelje sam mahao na Studenici, okliznuo se i totalno polomio drsku stapa. Ne znam sta bih radio da nemam bezuslovnu garanciju.
Kada sam kupovao stap, birao sam izmedju novog Vision Nite i nekog polovnog Sage. Sada vidim koliko je bila dobra moja odluka.
Naravno da Vision nije dobar kao Sage, ali ni jedan polomljen stap nije dobar.... razlika je u tome sto je moj stap vec operabilan, dok bi ovaj drugi verovatno bio neupotrebljiv do daljnjeg.

Iskustvo mi govori da je garancija vrlo bitna.

Ovo gore shvati kao savet koji ne moras poslusati jer nekome garancija nikada ne zatreba.

Gresis, silno gresis...narucis"drsku" i montira ti majstor u Srbiji...Trstenik, Bgd, NSad...ima njih koliko ti srce iste....pricam o sege-uuuuuu kako god da je dosao na trziste exYU.
A vision...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Dvodelni ili cak jednidekni stapovi su cool ali npr. Kod mene to ne igra dobro je uvej kad idem u ribolov moram da se vozikam. U moju mazdu 5 stane i sastavljen stap od 11' ali ako idem nekim drugim autom od tog nema leba....zbog transporta imam sve visedelne stapove. Mada bi sa jednu blizu meni dragu vodu komotni uzeo dvodelnu sesticu od 9,6'.
Sto se tice firmiranih stapova, ja volim da je sve na njemu original fabricki. Pa zato dajem i ja na garanciju. Nikad ne bi dao da neki priuceni majstor nesto brlja  po mojim Scott-ovima. Ili mi posalju novi deo ili ga bacim u đubre.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja ili sam rodjen pod srecnom zvezdom ili jebem li ga sta.Do sad ni jedan stap nisam polomio a pecam gde se vecina ne bi ni usudila da prodje  :) A moj stap maltretiram onako muski...bacam sve od suvih na #18 do strimera za stuku i bucova do nekin 12-ak cm  :D
Za lom stapa u 95% slucajeva je kriv ribolovac ostalih 5%,sto je izuzetno malo,ide na ruku proizvodjaca.

Mozda vama Simpson deluje strasno ustvari je samo surovo realan.Jedan je od retkih na forumu koji je kompententan da predlozi neki stap jer je probao veliki broj stapova i imao je priliku da ih upari sa razlicitim vrstama kanapa.Da meni treba savet za stap njega bih prvo pitao.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Bojan je stvarno ko sto rece crni sposoban dati dobar savet o stapu. Mada, ja sam zagovornim toga da sam moras da probas da bi znao da li ti sta lezi u ruci. Ako ne mozes pre da probas onda ides po principu koji kosta: kupis, probavas, prodas i tako redom.dok.ti.se nesto ne dopadne  :lol:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Naravno da je najbolje da sam probas ali onda bi morao da imas i par razlicitih kanapa ... ipak ostaje da je najbolje da sam ocenis dali ti odgovara ili ne.
S' druge strane ako nemas uslova da probas stap kupujes macku u dzaku e tu savet onih koji imaju stalni kontakt sa stapovima razlicitih proizvodjaca je oooogromna prednost.Ja pecam stapom od 80e a prodao sam stap od 150e jer je za moj ukus cista motka ili kako bi se u mom kraju reklo pritka.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sebastian je napisao(la):
Bojan je stvarno ko sto rece crni sposoban dati dobar savet o stapu. Mada, ja sam zagovornim toga da sam moras da probas da bi znao da li ti sta lezi u ruci. Ako ne mozes pre da probas onda ides po principu koji kosta: kupis, probavas, prodas i tako redom.dok.ti.se nesto ne dopadne  :lol:

Ako si pocetnik a pogotovo osrednji caster onda stvarno nemas pojma sta ti lezi. Kad naucis da bacas onda ti se debelo prosiri dijapazon stapova koji ti "leze" i shvatis da stap tu i ne igra neku preterano znacajnu ulogu. A da ocenis kako se stap ponasa sa ribom, sa raznim strunama, sa raznim vrstama zabacaja treba ti ili veliko iskustvo sa gomilom stapova ili mnoooogo vremena.
Tako da ta fora "kako ti lezi stap" kod mene ne pije vodu jer mnogi nisu ni svesni kako im lezi stap.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Je, istina je da početnik ne može da zna šta zapravo hoće i šta mu zapravo leži. Ali, donekle može da oseti šta mu se čini u ruci bolje prilikom bacanja itd. Onda je i vizuelni efekat bitan (mada ne svima) da bi zadovoljstvo bilo intenzivnije. Zadovoljstvo je ono zbog čega i idemo u ribolov, ulažemo svoje vreme i novac.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
crni je napisao(la):
Mozda vama Simpson deluje strasno ustvari je samo surovo realan.Jedan je od retkih na forumu koji je kompententan da predlozi neki stap jer je probao veliki broj stapova i imao je priliku da ih upari sa razlicitim vrstama kanapa.Da meni treba savet za stap njega bih prvo pitao.
Meni ne deluje strasno,pa covek je ugazio u sestu deceniju,mozda je malo mladji od mog caleta  ;) a da je realan,realan je i vise no sto treba,i ako neko ima iskustva to je on,jer iskustvo se sstice godinama... :yeswink:
Ja u potrazi za stapom a nadjem novu cupi tako da sam u plusu svakako :D
Sad mogu i sa motku da pecam kad sam zadovoljan  :suck: :cmok:

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
I ajde sad da mi kazete drugovi,na sta vi najvise obracate paznju pri kupovini stapa?
Da li je to ime,garancija,ili nesto trece...

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
black panther je napisao(la):
I ajde sad da mi kazete drugovi,na sta vi najvise obracate paznju pri kupovini stapa?
Da li je to ime,garancija,ili nesto trece...
Pa ti bre zemljak posle ovolikih postova opet se vracas na pocetak!? Hahah :-D :-D :-D

Vrh Dno