Ovo sam Ja, novi član foruma :)

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
Pishta je napisao(la):
Nespreto,Sebastijane veliko hvala i radujem se sto sam ''drug clan''.

Da predjem odmah u napad dok ste raspolozeni obojica  :). Naime,posto sam uglavnom na malim bistrim recicama,interesuje me kojem predvezu dajete prednost,da li monofil konusni od parcica (koji sam pravim i odlican je),ili pletenom koji je takodje fantastican (cini mi se i precizniji).
Ovo pitam jer se pribojavam da li je pleteni sivkaste boje uocljiviji za oprezu ribu.

Podjednako lepo lovim sa oda,ali......Iskusniji ste i sta mi savetujete?

Hvala.

Ne znam da li je ovo za ovaj topick , ali da ti odgovorim sto se mog misljenja tice , a admin nek premesti gde treba ako misli da ne treba ovde :D

imas da kupis gotove konusne predveze koji se odlicno pokazuju.
Naravno , ima mnogo musicara koji prave svoje , ali za nas koje to mrzi i volimo da kratko zamenimo kad treba , postoje konusni, raznih velicina.

koristio sam pleteni , ali mi se nije pokazao dobro , pogotovo za bambulu koja treba da pljusne u vodu... da li zbog veceg otpora vazduha ili sta , ja ne znam , ali mislim da je to u pitanju.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Pishta je napisao(la):
monofil konusni od parcica (koji sam pravim i odlican je),ili pletenom koji je takodje fantastican (cini mi se i precizniji).

Podjednako lepo lovim sa oda

Sam si sebi odgovorio  ;)

Branko ue

Newbie
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Broj reagovanja
0
Nov sam ovde. Par saveta o musicarenju bi mi znacila. Nikada nisam musicario pa sam resio da pocnem ove godine. Kupio sam stap GREJS Platinium X 9 #6, cekrk GREJS Platinium Xi #4.5 , uz to sam dobio i konac CLEAR INTERMEDIATE WF9.10F.I HARDY. Interesuje me misljenje o stapu i cekrku i koji bi konac bio najbolji za tu opremu i ako moze informacija o ovom koncu, sta znaci CLEAR INTERMEDIATE jer planiram da pecam po jezerima i po manjim recicama, koristio bi plivajuci konac a ne znam za sta sluzi ovaj? Hvala unapred!

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Dobrodosao, omda da ti kazem ,predopostavljam da bi pecao klena-pastrmku, stap tij je jaci nego sto bi trebao biti 5 je gornja granica za te ribe :yeswink:

Branko ue

Newbie
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Broj reagovanja
0
Bolje vas nasao! Znam. nesto sam gledao po internetu ali sam svu opremu nabavio extra povoljno pa mi je bilo glupo da ne kupim. Mislim da ce odgovarati za jezera.Klen iz camca, ali na rekama slabije.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Probaj da prodas taj štap i nabavi sebi neku 4# ili 5# i uzivaj ;)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Branko ue je napisao(la):
Nov sam ovde. Par saveta o musicarenju bi mi znacila. Nikada nisam musicario pa sam resio da pocnem ove godine. Kupio sam stap GREJS Platinium X 9 #6, cekrk GREJS Platinium Xi #4.5 , uz to sam dobio i konac CLEAR INTERMEDIATE WF9.10F.I HARDY. Interesuje me misljenje o stapu i cekrku i koji bi konac bio najbolji za tu opremu i ako moze informacija o ovom koncu, sta znaci CLEAR INTERMEDIATE jer planiram da pecam po jezerima i po manjim recicama, koristio bi plivajuci konac a ne znam za sta sluzi ovaj? Hvala unapred!

Dobro nam dosao @Branko. Stap klase 6 ti sasvim fino moze posluziti za pocetak, narocito za jezera. Kasnije vec mozes ici par klasa manje za manje recice. Pokusavam da nadjem kakav je to cekrk ali ne nalazim. Sigurno je za klase 4-5. Teoretski bi bio malo manji nego sto treba za tu klasu stapa, ali ni to nije problem, jer mozes staviti manje bekinga i napraviti mesto kanapu klase 6, ako treba.
Clear Intermediate znaci da Glava kanapa tone ispod vode. Ne bas mnogo ali nije na povrsini. To ce ti otezati pocetno ucenje, tako da ga mozes zadrzati za kasnije dok ne savladas tehnike, a za sad nadji neki plivajuci u klasi u kojoj je stap, dakle 6.

Napisi samo malo tacnije sta stoji na kutiji kanapa jer je ovako nejasno. Ispada da je mnogo vece klase od stapa.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
trebao si prvo procitati ovde ima dosta textova za pocetnike,sto se tice stapa ja nikome ne bih preporucio da se vezba na #6..3-4 za pocetnika je pravo moze i #5 mada opet kazem ja sam pocinjao 5 da masem ali sam tek progledao kad sam uzeo #3 u ruke...lakse je za ucenje...

Barbedur

Newbie
Učlanjen(a)
09.04.2014.
Broj reagovanja
0
Postovanje,
evo i mene na forumu, varalicarim godinama, resio sam da od ove godine pocnem i da musicarim, na ravnicarskim vodama uglavnom bucova i belu ribu, stuku eventualno. Nabavio sam stap Robinson aquarius #5/6 i strunu i cekrk istog proizvodjaca, kao i desetak raznih musica, dok se ne naucim da bacam i ne provalim sta mi u stvari treba. Nameravam ubrzo da krenem i da vezujem neke jednostavnije stvari, posto sam dosta vest sa pravljenjem kojecega.

vasilij zajcev

Junior member
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Broj reagovanja
0
pozdrav svima ,muvam se na forumu vec neko vreme pa je red da se predstavim.Zivim u novom sadu, dugo mi je trebalo da uvidim da se moze musicariti i na ravnicarskim vodama,kada sam slucajno naleteo na ovaj forum malo nisam zaplakao kad sam video kolege kako musicare na dunavu , stajacicama i kanalima a takvih voda oko mene koliko hoces.Brze bolje sam nabavio stap.cekrk i kanap i  sada masem na dtd kanalu naravno na travi dok ne savladam zabacaj a onda pravac u  ribolov do prvog MUSICARSKOG TROFEJA!  pozzzzzz

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Dobrodošli!
Imate u NS dosta dobrih mušičara!Neki su se izverzirali za Dunav a love i na okolnim vodama.

barajevac

Newbie
Učlanjen(a)
13.01.2015.
Broj reagovanja
0
Pozdravljam sve iskrene ljubitelje prirode i sportske ribolovce.
Ove godine moram početi sa mahanjem, ne vredi više odlagati. Poslednjih par godina sam potrošio na UL varaličarenje, klen, bandar i sunčica uglavnom i mislim da sam zreo kao kruška. Pecam u blizini Barajeva, na obližnjim rečicama, Kolubari i jezeru Duboki Potok. Pravim UL varalice, mrdalice i "mušice" i lovim na iste.
Ostali hobiji su mi akvaristika (urednik sam jednog akvarističkog foruma), maketarstvo, origami i ima tu uvek još po nešto. To bi bilo sve za sada. Očekujte uskoro "još jednog"  :doh: u delu za početnike.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Dobrodošao :)

Pečen si  :hammer:

Na kom akvarističkom forumu si aktivan?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Prezreo  :hammer:
Izrada varalica,pa mušica i sve to vezano za maketarstvo,očekujem odlične muve!Imaš od balze razne zezalice:Sve zavisi šta planiraš loviti.

Vrh Dno