Ovo sam Ja, novi član foruma :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Dobro došao imaš dosta lijepih tema.Baš do detalja objašnjeno.Prvo kreni o priboru da vidiš šta ti treba pa dalje.
U Boru ak ose ne varam već ima mušičara.Pa bih ti predložio da stupiš u kontakt da ti neko pokaže kako se koristi mušičarski pribor.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
spreciti kidanje tipeta u prvim odlucujucim sekundama .

Ne postoji bucov koji ce da kida 0.22 tipet sem ako nije vec ostecen ili ti se zamrsi riba u neko granje. Ali i to je skoro nemoguce jer bucov nikad ne bezi u granje. Odlucujuce sekunde takodje ne postoje kod zakacenog bucova na musicarskom stapu, a u igri je strune onoliko koliko se daleko desio udarac. Ceo posao kod bucova odadi savitljiv stap a riba se toliko smori da izadje polu mrtva.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Moj štap još ni jedan pošteno nije savio 6/7# a nisam okačio poštenu ribu pa da imam predstavu o snazi štapa.Druga stvar je čekrk tj. kočnica plus beking.Ni to mi riba ni jedna ne odradi.
Par praćenja i grickanja ozbiljnih riba,tako da mogu samo čekati početak nove sezone.
Opet bih išao na malo jaču varijantu nego na slabiju ako bih kao početnik birao štap.Jbg meni je želja xxl bucove da lovim!
Ima ih i na njih i idem.Ovi mali su kolateralci i njih ni ne računam u ulov!
Bar kod mene riba ima prostora za bježanje pa čak i u maticu da zglajza tada mora jači štap u suprotonom ako je voda spora nema potrebe za čupanjem!
A najbitnija stvar je veličina strimera i težina strune,ovo bi za Igora bilo najmerodavnije za kupovinu pribora.

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
Upravo su to te stvari kod kojih bi mi trebala pomoc. Imam prijatelja koji ima stap i pribor u klasi 5 pa cu tokom sledece nedelje da probam da vidim kako sve to lezi u ruci jer do sad nisam imao prilike. Pa se nadam da cu posle toga vec imati u glavi sta i kako da trazim...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
budući da se bacaju strimeri i da su kod bucova daleki zabačaji često preka potreba ja savetujem brz i jak štap wt6 ili wt7 u dužini od 9,6'' do 10''. Ako je nalet vetra čest na vodi na kojoj se misli loviti savetujem wt7. S time češ lakše da izbaciš strimer na potrebnu daljinu, imat češ više kontrole...itd. Moj savet!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Čistokrvnu sedmicu i da ne brigaš!Probaj nek ti taj prijatelj sveže na peticu šta veće makar i veću nimfu da vidiš pod teretom kako je teško bacati.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i ja bi pre sedmicu i to brzu  :yeswink:

normalno ako se misli loviti ozbiljne ribe....a za onaj sitniš od bucova što nema ni 40cm je i trojka dovoljna :D

Petica jeste nekako univerzalna za mnogo toga kod nas na brdovitom balkanu ali ipak WT7 ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Ne postoji bucov koji ce da kida 0.22 tipet sem ako nije vec ostecen ili ti se zamrsi riba u neko granje. Ali i to je skoro nemoguce jer bucov nikad ne bezi u granje. Odlucujuce sekunde takodje ne postoje kod zakacenog bucova na musicarskom stapu, a u igri je strune onoliko koliko se daleko desio udarac. Ceo posao kod bucova odadi savitljiv stap a riba se toliko smori da izadje polu mrtva.
bojane necu te pitati koliko si ulovio bucova kategorije 3-5 kg musicarskim priborom pa iznosis ovakve tvrdnje . nije bitno uopste . meni su ribe manje od 4 kg kidale tipet 0.20 na brzaku . iskreno nisam pecao na 0.22 i ne mogu da tvrdim kolika je verovatnoca da ce se pokidati ali ne posebno velike ribe bez problema kidaju 0.20 na moravi .
postujem tvoja saznanja iz oblasti odabira pribora i verujem da ce novi clan dobiti kvalitetne savete . ali sto se tice prakticne strane musicarenja beluna ili bucova ipak ima kvalifikovanijih ljudi koji ce pomoci coveku da ulovi prve ribe .
nadam se da ne zameras na komentaru  :)

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
Izvinite ako idem u off ali vidim da se dosta ljudi javilo. Obzirom da sam totalni pocetnik,koji bi mi stap zavrsio posao? (pricamo o klasi 7) Jos jednom izvinite sto pitam ovde,ako je problem,pitacu na nekoj drugoj temi...?

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
iskljucivo Dunav. i to su mesta gde iza mene nema nekog rastinja i drveca tako da nece biti mnogo kacenja (nadam se)  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
neces pogresiti ako kupis stap klase 7 . jedini razlog za ovako jak stap je najveci neprijatelj musicarenja a to je vetar . sto se tice daljine zabacaja nista posebno neces dobiti upotrebom stapa klase 7 u odnosu na klasu 6 koju ja koristim na moravi . daljina od 20ak metara je sasvim dovoljna za musicarenje bucova i do te daljine ces biti najefikasniji u smislu prezentacije i najvise ces uzivati u ribolovu jer nije veliki problem baciti toliko .

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Slažem se sa sasatsom oko izbora klase.Sedmica će ti pokriti veliki broj situacija,posebno ako duva vetar.Ipak,na Dunavu su često potrebni daleki zabačaji,nekada ni full konac neće dostići distancu na kojoj riba raubuje.Kod mene su ovakve pojave česte u letnjim mesecima kada se sitan keder razlije na sve strane.Krupan bucov tada retko ulazi u obalu,a čamac je jedino sredstvo koje ribolovca može dovesti u domet zreo za mušičarenje.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Gigino1, dobro došao na forum i sa moje strane  :bye:

Slušaj sve i čitaj sve, a posebno obrati pažnju na ove poslednje koji savetuju tehniku i pribor... znaju ljudi znanje, ušli mu (bucovu) pod krljušt.

gigino1

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2015.
Broj reagovanja
0
Hvala na dobrodoslici! Posto sam iz Bora a pecacu na Dunavu, upravo su Kladovski kej i onaj u Brzoj palanci mesta gde cu najvise vremena provoditi ove godine. Samim tim kao sto je i gospodin Zvezdan rekao,neophodni su daleki zabacaji. E sad,koliko ce vremena meni trebati da savladam tehnike zabacivanja da mu (bucovu) uopste pridjem strimerom,to ce mo videti. Volju imam na pretek!  :D

Vrh Dno