Ovo sam Ja, novi član foruma :)

horvatat

Newbie
Učlanjen(a)
26.07.2006.
Broj reagovanja
0
Zdravo,
davno sam se registrirao i u međuvremenu je puno vode proteklo na Dunavu. Deca su porasla, i mislim da ću imati malo više vremena. Ja živim u Mađarskoj gde obično lovimo klena, bucova i štuku, ali ima ponekad i mrene, škobalja ili jazova. Neki teraju i smuđ, pa čak i soma, ali za to se mora dobro znati šta se to dešava na vodi.

Posle dvadeset godina i ja sam uhvatio većinu vrste domaće ribe, ali najveći izazov i dan danas je klen preko pola metara u spor, čist kanal, pun trave i trska. To je "nađi i prevari na prvo bacanje" tehnika na ravnici, ispod sunca. Za 2-3 klena moraš hodati skoro ceo dan. Još nisam uhvation klen preko 60cm, ali sam nekoliko već video  :eek: Ponekad pređemo i preko granice da lovimo lipljan, pastrmku ili mladicu. To je za nas pravi praznik... lipljan na mali cdc je stvarno fenomenalno, ali ni bucov nije loš, ponekad pravi izazov.

Pored pecanja oko 2005 napravili smo neki udruženje mušičara, počeli smo organizovati takmičenja ribolova, vezanja mušice, pa ove godine već i takmičenje bacanja. Danas već imamo preko deset džemborija u toku godine. To su super događaji, koji se još uvek organizuju lokalno i stvarno se radi o mušičarenju.

Čestitam za ovaj forum i nadam se da ću i ja dodati nešto novo.

Pozdrav svima iz Mađarske,
Attila Horvat

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pozdrav prijatelju.Uključi se u rad foruma,baci neku sliku,iskustva...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Attila, dobro nam dosao! Hvala da si se lepo predstavio i ukljucio.  :firends:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Szia Atila, dobro nam došao ! Još jedan ravničarski da ne kažem barski mušičar, iz kojeg si dijela Mađarske ?
Pozz

horvatat

Newbie
Učlanjen(a)
26.07.2006.
Broj reagovanja
0
Ja živim pored Budimpešta ali obični pecam malo gore severo-zapadno, na Ipoly, uliva u Dunav kod Szob, i teče pored planine Börzsön. Nažalost sve manje ribe ima, ja mislim, da je kormoran krivo, ali lepota reke i okoline je još uvek staro. Ima klena, bucova, škobalja i mrene cele godine. Reka je plitka, može se gaziti u vodi, malo brže teće, ali je voda toplo, na ovaj deo nema pastrmke. Koristimo skakavce,hrušt, pčele, male strimere i nimfe sa žutom ili zlatnim glavom.

Sa druge strane idem na Zagyva i Tarna, što je malo južnije i mnogo ravnije i uliva u Tisu kod Szolnok. Tamo ima slične populacije ribe, klen, bucov i jaz. Tu više lovim sa obale i sa imitacijom pupe i sitne ribe. Skakavci, hrušt, mrave, pauk i pčele isto rade, ali sezonalno.

Ponekad pecam na Tisi i Dunav, obično na bucov, ponekad na smuđ kod kamena, i na jezero Balaton na bucov. Pored ovih poznatih lokacija ima puno malih jezera, večina je "kockasta" ali tamo ima štuke i pastrmski grgeč. To iz čamca ili iz bellyboata je ponekad pravo uživanje, sreamerima i poperima, ali malo je dalje od prirodne vode i okoline. Neka jezera su lepe i u dobroj kondiciji, zavisi od gazde ili društva, što održava.

Bucov na Balaton jezero je pravi izazov. Treba provesti puno vremena da upoznaš vodu, ali populacija je neverovatna...i oprezna.

Interesantno da se ne može usporediti ni jedan sa drugim. Ali to je najlepše u svemu. Ove godine ću praviti slike, možda i neke reportaže pa ću ih staviti i ovde. Imali smo plan da sutra održimo prvo takmičenje bacanja, ali juče počeo vetar, pa pao je sneg i polovina Mađarske danas sedi u kolima na auto cestima :D Sreća što danas ne radimo, praznik je.

Pozdrav svima, vreme je idealno za vezanje hoppera!  :bye:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
doro nam dosao pa uskoro da vidimo i reportazice sa nekih madjarskih reka.... :yeswink:

dulexx5

Newbie
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
0
Evo da napisem nesto o sebi kao novi clan.Zivim u selu Gradac (nekad bilo) u Valjevu,gde sam i rodjen
pre 57god.Penzioner,invalid,ali jos se drzim.Pecao davnih 60-ih,kad je bog isao zemljom.Bio sam jedan
od retkih koji je musicario.Inace na Gracu ne pecam vise od 30god.Sada pecam na Drini,
(selo Drlače gde imam mali plac i kamp kucicu) pa ko voli nek izvoli.Nisam dugo musicario, ali ove
godine sam resio da to maksimalno nadoknadim.Imam solidnu opremu pa videcemo.Inace gore se lovi
lipljan,skobalj,klen,mrena,plotica,desi se nekad pastrmka (ribe je sve manje).
Za ova dva meseca malo sam citao po forumu i sta da kazem,dosta simpaticno i drugarski.Samo malo ne
razumem ovu jurnjavu za novinama (pribor) i trosenje za danasnje pojmove dobrih sredstava.Mi stariji
nekako,kad nam nesto priraste srcu mislimo to je to. Za sada toliko (i ovo je mnogo)
Zelim ovom prilikom da pozdravim kolegu Dejana (denmil) iz Svrljiga koga sam upoznao preko foruma.
Pozdrav svim kolegama iz sela Gradac.  Dule.

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Pozdrav i tebi, Dule, dobrodosao na forum...
Ocekujemo uskoro fotografije sa Drine, naravno i lepe ulove...  :bye:

milos62

Junior member
Učlanjen(a)
26.03.2013.
Broj reagovanja
0
Pozdrav svima, zovem se Milos Vojteski , iz Vrsca sam , prosle godine sam naucio musicariti, za sada sam bacao samo na Vrsackom jezeru i lovio manje klenove, ima ih poprilicno, planiram ici na Karas, kao i na Neru koja je cuvena za lov musicom u nasoj okolini. Za sada lovim samo povrsinskim, suvim musicama- policeloni, ose, bube, skakavac..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Miloš dobro nam došao, koliko znam sada vas je barem troje iz Vršca ...još malo pa če te moći da osnujete "Mušičarski klub Vršac"  :tbumb:

Vrh Dno