Bojane, Crni ti je odao tajnu korišćenja debelih udica kod policelonskih muva što većina onih koji vezuju muve od policelona NEMA POJMA a palamudi do besvesti sa prezirom o policelonu kao materjalu za izradu muva.To im je nešto "bljak" ili "fuj" materjal jer -jebiga dolazi iz Kine i to u vidu papuča

! A mogu vam reći da dok nije bilo ovakvih tabli od foama u svim bojama i dimenzijama i dok sam stvarno muve radio od papuča da sam klenove "razvaljivao" na papučarke koje nisu ni do kolena po izgledu ovim sada (bilo i više ribe pre 15-godina

) pa i dan danas kad pecam na suvu muvu klena u 98% slučajeva na kraju tipeta je policelonska muva.Posle 15-tak i više godina vezivanja muva i naravno pecanja na iste od POLICELONA dajem sebi za pravo da kažem da je to REVOLUCIONARNI materijal kod izrade kopnenih insekata prvenstveno za lov klena a sve više počinje da se koristii kod ostalih tipova muva,strimera ... i za lov ostalih vrsta riba! U određenom trenutku na vodi svaka muva od policelona ima svojih 5 min. da li je to osa,pčela ili neka što kaže Bojan samo sa leđima od policelona, lovi svaka bez dileme! Ovaj drugi deo se ne odnosi na Bojana

!Mnogo vezača sa foruma jednostavno ne ume da veže muvu od policelona ili mu ne izgleda lepo(što ribi ne znači baš ništa,osim nama bolesno zavidnim) i onda počnu priču" kako je to sranje i to ništa ne valja čim ja ne umem to da uradim"!Treba puno rada i prolivenog znoja da bi se stiglo do neke lepe muve od policelona, a naročito kreativnosti i umeća, jer takvih muva od policelona nema nigde toliko lepih i realističnijih nego ovde kod nas u Srbiji (to odgovorno tvrdim).E sad dali ih neko voli ili ne to je lično njegov stav i pitanje je da li je uopšte pecao na takvu muvu da bi mogao da da neki sud o njoj!Iskoristiću ovaj drugi deo posta da se javno izvinim svima kojima su od mene tražili da im otkrijem neku "caku" ili "trik" kod izrade ovakvih muva jer to ne mogu iz poštovanja prema mom dugogodišnjem prijatelju Vanji iz Niša sa kojim sam blisko sarađivao dugi niz godina u kreiranju ovih muva ,mada je on sad otišao mnogo ispred mene u upotrebi policelona i ostalih materjala u vezivanju istih-čovek ima firmu od koje živi i hrani porodicu!Tako da momci možete da me mrzite ili volite -svejedno ,budite malo "kinezi"

,kupite muvu pa onda:copy-paste ,šta drugo da vam kažem

! Vidim da ima novih postova,odgovoriću kasnije!