Papučarski Rock and roll

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
U iščekivanju leta .....

Prilozi

• skakavci.JPG
    skakavci.JPG
    212,4 KB · Pregleda: 576

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
au ,pa jel si ti  :lud: :lud: :lud:,sve ces klenove :lurk: :lurk: :lurk: :lurk: :lurk: :lurk: :lurk: :lurk: :lurk: :lurk:............svaka cast kakvi su.....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jel moze jedno pitanje koje trazi iskren odgovor?

Kakva su vasa iskustva u lovu klena na ovakve imitacije jer su moja tuzna. Tacnije, rasplasi sve ribe iz okoline, jako lose pliva pogotovo sa ovako debelim udicama koje forsiraju svi sto prave ovakve musice. Nemam nikakve namere da nipodastavam tudji rad vec iskreno pitam za iskustva u lovu. Nasurot tome, policelonke u kombinaciji sa dabingom, gde su uglavnom samo ledja od policelona visoke gustine u imitacijama raznih kopnenih insekata, mi se odlicno pokazale. Djon za papuce nema veze sa tim policelonom-foamom

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Sale razbio si ih  :tbumb: a verujem da ce oni klenove

@Simpson H  Ne koristim cesto imitaciju skakavca pa tako i moja iskustva nisu nesto vezano za ovu muvu,ali verujem da dobro plasirani skakavac
moze da izmami grdosiju od klena,e sad koja imitacija kako stoji na vodi zavisi od samog vezaca,licno mislim da ove saletove kreacije imaju dobru plovnost iz
razloga sto sam se uverio u to.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja lovim na policelonske musice i nemam zamerki na iste.Tacno je da se materijal od papuce razlikuje od policelona kao crno i belo ali zavrsava posao.Na ovakve skakvce nisam ima prilike da lovim ali mislim da ce sasvim korektno da rade.
Lepo Simpson kaze,vecina nas koja veze "papucarke" korisiti udice za mokre i nimfe i ako su u pitanju suve musice.Razlog je jednostavan.Ako recimo na ovakvog skakavca ili recimo svica...vezes na klasicnu udicu za suve musice vrlo cesto ce musica imati los polozaj u vodi,bice okrenuta na bok ili ledja.Sa tezim udicama to se nece desiti.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
216
simpson H je napisao(la):
Nasurot tome, policelonke u kombinaciji sa dabingom, gde su uglavnom samo ledja od policelona visoke gustine u imitacijama raznih kopnenih insekata, mi se odlicno pokazale.

bas tako a plus su deset puta jednostavnije za vezivanje, cak ne razumem ni one koji se igraju smirglom i balzom...mada ne sumnjam da ce uloviti ribu i svidja mi se rad vezaca, ja licno nebih nikad ovako komplikovane musice radio jer nemaju toliko vecu lovnost srazmernu ulozenom trudu  ;)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Druze zasto mislis da je za ovog skakavca potrebno mnogo vise vremena nego za recimo vesticu?

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
216
Ja pravim paralelu izmedju recimo ovog skakavca i proste musice tipa - tap udica, tap policelon, tap dabing, preklopis, perce i zavrsni cvor, ende...ja samo takve pravim u razlicitim bojama i dimenzijama

a primer ose da ne navodim, ima tu zajebancije, nije da nema ali postujem rad, ja se uvek prvi odusevljavam ovom temom i novim slikama u njoj  ;)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Razumeo sam te ali i ovo nije nista teze za vezivanje.....veruj mi.Mozda je cak isto vreme potrebno da se urade...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pripreme + praksa su ključne za uspešno i brzo vezivanje.

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Bojane, Crni ti je odao tajnu korišćenja debelih udica kod policelonskih muva što većina onih koji vezuju muve od policelona NEMA POJMA  a palamudi do besvesti sa prezirom o policelonu kao materjalu za izradu muva.To im je nešto "bljak" ili "fuj" materjal jer -jebiga dolazi iz Kine i to u vidu papuča  :eek:  ! A mogu vam reći da dok nije bilo ovakvih tabli od foama u svim bojama i dimenzijama i dok sam stvarno muve radio od papuča da sam klenove "razvaljivao" na papučarke koje nisu ni do kolena po izgledu ovim sada (bilo i više ribe pre 15-godina  :D ) pa i dan danas kad pecam na suvu muvu klena u 98% slučajeva na kraju tipeta je policelonska muva.Posle 15-tak i više godina vezivanja  muva i naravno pecanja na iste od POLICELONA dajem sebi za pravo da kažem da je to REVOLUCIONARNI materijal kod izrade kopnenih insekata prvenstveno za lov klena a sve više počinje da se koristii kod ostalih tipova muva,strimera ... i  za lov ostalih vrsta riba! U određenom trenutku na vodi svaka muva od policelona ima svojih 5 min. da li je to osa,pčela ili neka što kaže Bojan samo sa leđima od policelona, lovi svaka bez dileme! Ovaj drugi deo se ne odnosi na Bojana  :D !Mnogo vezača sa foruma jednostavno ne ume da veže muvu od policelona ili mu ne izgleda lepo(što ribi ne znači baš ništa,osim nama bolesno zavidnim) i onda počnu priču" kako je to sranje i to ništa ne valja čim ja ne umem to da uradim"!Treba puno rada i prolivenog znoja da bi se stiglo do neke lepe muve od policelona, a naročito kreativnosti i umeća, jer takvih muva od policelona nema nigde toliko lepih i realističnijih nego ovde kod nas u Srbiji (to odgovorno tvrdim).E sad dali ih neko voli ili ne to je lično njegov stav i pitanje je da li je uopšte pecao na takvu muvu da bi mogao da da neki sud o njoj!Iskoristiću ovaj drugi deo posta da se javno izvinim svima kojima su od mene tražili da im otkrijem neku "caku" ili "trik" kod izrade ovakvih muva jer to ne mogu iz poštovanja prema mom dugogodišnjem prijatelju Vanji iz Niša sa kojim sam blisko sarađivao dugi niz godina u kreiranju ovih muva ,mada je on sad otišao mnogo ispred mene u upotrebi policelona i ostalih materjala u vezivanju istih-čovek ima firmu od koje živi i hrani porodicu!Tako da momci možete da me mrzite ili volite -svejedno ,budite malo "kinezi"  :D ,kupite muvu pa onda:copy-paste ,šta drugo da vam kažem  :doh: ! Vidim da ima novih postova,odgovoriću kasnije!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Zaista je policelon fantastičan materijal, zahteva itekako kreativnost i stvarno daje bezbroj mogućnosti. Baš kako sale kaže, budite malo kinezi...ali najbolje je uzeti originalnog insekta i onda mućnuti svojom glavom kako to uraditi iz policelona...tek tu može da oslobodimo svoju vezalačku kreativnost. Ova remek dela od kolege koji deli sa nama slike svojih modela valja uzeti za nadahnuće  :yeswink:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
216
sta covek da napise na forumu ovih dana a da se neko ne uvredi...
ja sam cesto hvalio musice sasePI bas na ovoj temi i to moze lako da se proveri, samo kazem da komplikovana musica nece doneti vise uspeha proporcionalno ulozenom trudu pa je zato ne vezujem

bez obzira o kojoj se musici radi kao i za sve u zivotu uvek sam za jednostavnije resenje

pozdrav, nastavite sa lepim kreacijama, rado cu se diviti i komentarisati svaku inovaciju u najpozitivnijem smislu  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Stvarno treba biti oprezan sa ovoliko nervoznih ucesnika u diskusiji :D

Salim se naravno, ali jos nisam dobio konkretan i iskren odgovor sto se tice ovog tipa musica? Da se razumemo skakavac super izgleda kao i jos bezbroj musica od policelona koje sam video, ali hoce li neko da mi da iskren odgovor kako love? Sa njima sam imao nikakav uspeh za razliku od policelonki koje je strasni opisao koje love klena odlicno.

Ove realisticne od policelona tipa pcele, ose, bumbari, strsljeni, skakavci, ... stvarno izgledaju odlicno ali ono sto sam ja primetio je da ih u lovu klena sve ponizi jedna kafena buba sa ledjima od policelona, ili telo od sintetickog dabinga a ledja od policelona ili jos prostije telo od pauna a ledja od policelona. Mozda ja lovim na pogresan nacin sa njima ali opet ne mogu da verujem da su razlike tolike. Shodno tome ispada da te musice vise love nas musicare nego ribu. I ne samo da ne lovim ja nego nikad nisam video ulov na takvog skakavca, nema ni jedna slika na nekom forumu sa klenom kome ovakav skakavac viri iz usta.

SasaPi ovde stvarno nema nista licno, niti pokusavam da na bilo koji nacin omalovazavam neciji trud i rad, sa Vanjom sam odlican i cesto se cujemo. Njegove musice su posebna prica ali ne vidim neke ulove ni sa njegovim musicama tog tipa, makar ne ovde kod nas. Da su takve musice ubitacne po ribu verujem da bi bilo daleko vise slicica raznih ulova nego koliko ih trenutno ima, a koliko znam nema ih uopste.

Vrh Dno