Pastrmka 2011

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
tommy nemoj da ti seru bezveze ako te vide da ih stavljas na travu..tj obalu....
Ps lepe ribe i tvoje i sonetove,tj klasika :) ovog puta nisam stigao da odem ali sledece nedelje verovatno....mada mi je cudno koliko smo riba uhvatili da nema nijedne one 60+ neko bi morao da je uhvati...aj uzdravlje

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Preterao sam  ,pogledao sam na meredovu je dužina obruča ravno 45 cm ...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Stvarno nisam znao da se ulovljena riba ne sme spuštati na tlo.Treba to napisati i ako još ima pravila u temi Gradac.

Ja sam se oprobao sa strimerima,mada sam ih ovom trojčicom neprecizno plasirao,biće bolje sledeći put  :tbumb:

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
Ma da,mora i udica bez kontra kuke i to je obavezno,ali...jbg
Vidis da su sve nase ribe slikane iz ruke sto je postalo i monotono vise,osim kad se neko zadesi pa te slika sa nekom ribom.Mada ok mi je to pravilo da se ne iznosi riba i ne spusta na zemlju jer su one pastrmke i vise nego osetljive.Cim je malo duze zadrzis van vode...treba joj pola sata da se oporavi :doh:
nek se prebaci tema ako treba :whistle: :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
nemoj neko pogresno da me shvati...ali...nesto razmisljam gledajuci slike iz ove teme  :blush:

koliko je puta ubodena svaka od ovih riba koje zive u recici gradac  :doh: nisam bas neki veliki humanista ali pocinjem da shvatam ljude koji su u svojim drzavama doneli propis da se ulovljena riba obavezno uzima ....
opet ponavljam da ne mislim nista lose i da me ne napadnete zbog ovog posta ...ali ne osecam nikakvu zelju da posetim ovu reku iako je bogata sa ribom , i da do iznemoglosti nabadam 1000x izbodene ribe  :'( nema tu nikakvog izazova , avanture ...motiva

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Prvu koju sam ulovio imala je jasno pocjepana usta.Posle nisam baš primjetio,možda su zarasle u međuvremenu.Inače ovde ima ribe u izobilju i teško da se svaka nabola.
Da se prečešlja cjeli revir za jedan dan je nemoguća misija ja probao i kolabrirao!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Sasats u pravu si većina riba na gornjem delu revira tj kod šarenog platna i par virova iznad i ispod je izbodena do ludila i nazad ,to su ribe koje su ubačene iz ribnjaka i prilično su glupe i lako se hvataju .Taj deo revira je najviše i posećivan od nas mušičara ,medjutim ima virova u ostalom delu Gradca koji nisu uopšte napadnuti jer prosto ljude mrzi da pešače toliko - ja ću od sada najviše vremena posvetiti upravo tim virovima u kojima nije ni malo lako uhvatiti original Gradačku potočaru a to su prilično namazane i divlje ribe koje se nisu bockale a prava Gradačka (riba zlatno žute boje sa upadljivim crvenim pegama i prelepim masnim perajem ) od 40 cm je ulov za respekt,da ne govorim o većim ribama ...Ove ubačene su debili ,možeš da ih nahvataš koliko god hoćeš i stvarno nisu više neki izazov.
Ovako izgleda original Gradačka .

Prilozi

• 19.jpg
    19.jpg
    233,4 KB · Pregleda: 191

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
drago mi je da si shvatio moj post i da se slazes samnom  :) divlja riba ne od 40 vec i od 30 cm je veci trofej nego bilo kolika ribnjacka ...a jos je veci izazov i lepsi dozivljaj loviti i one od 25+ u divljim opustosenim rekama  :tbumb:
dacu jedan primer od pre jedno 15 ak godina ....
tada sam voleo ponekad da odem na plovak , bilo na moravu ili na obliznje bare koje su bas bile posecene od ribolovaca ... kad ulovim desetak babuski bio sam prezadovoljan . jednom prilikom otisao sam na gruzansko jezero koje je bilo poznato po populaciji ovih riba ...poceo sam na dva stapa ...ubrzo presao na jedan jer nisam stizao da kontriram ....posle par sati sam i na taj jedan prestao da kontriram jer mi je dosadilo da bukvalno na svaki zabacaj vadim ribu  :doh:
shvatio sam da sam bio srecniji i zadovoljniji sa onih bednih desetak riba na mojoj opustosenoj bari , jer sam za svaku morao da se potrudim  :yeswink:
nije bas adekvatan primer jer znam da se na gradcu ne hvataju pastrmke kao babuske na gruzanskoj akumulaciji ....ali nadam se da ce te razumeti poentu price i ono sto mene vuce u ribolov . 

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Ja kapiram poentu nego sam smoren od praznih rijeka u kojima je čudo uloviti i neku od 10 cm.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Upravo sam o ovoj temi pričao u utorak na Gradcu sa Rokom ,da li je intresantnije da ima dosta ribe ili da je nema .Zaključili smo da je ipak bolje da je ima ali na Gradcu nije to problem već jedan drugi a to je konstantno opadanje nivoa vode iz godine u godinu ..,neću da preterujem ali ako se nastavi ovakav trend uskoro može doći do ozbiljnog problema jer Gradac i sada sa letnjim vodostajem deluje kao neki malo veći  potok..

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
tommylee je napisao(la):
Prvu koju sam ulovio imala je jasno pocjepana usta.Posle nisam baš primjetio,možda su zarasle u međuvremenu.Inače ovde ima ribe u izobilju i teško da se svaka nabola.
Da se prečešlja cjeli revir za jedan dan je nemoguća misija ja probao i kolabrirao!

Nije problem ni iz valjeva doci do izvora, samo treba preskakati manje interesantna mesta, virovi su puni gradackih pastrmcica samo im treba spustitu nimfu na 2-3m dubine

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
divlja riba ne od 40 vec i od 30 cm je veci trofej nego bilo kolika ribnjacka ...a jos je veci izazov i lepsi dozivljaj loviti i one od 25+ u divljim opustosenim rekama  :tbumb:

Ovakvo razmisljanje i stav govori o coveku koji je pravi avanturista,zaljubljenik u prirodu,musicar i dobar ribolovac..... :tbumb:

Posle ovih silnih ulova sa Gradca imam preveliku zelju da posetim ovu reku i za jedan dan zadovoljim sebe sa jedno 10-ak riba od 35+,posle tog odlaska moja
zelja bi se verovatno ugasila da je opet posetim jer vec unapred znam scenario........u ovoj temi sam postavio sliku sa pastrmkom od 35+ sa Vucjanke koja je
za mene bila svetinja jer Vucjanka retko kada daje takvu ribu i naravno da mi je takva riba draza od one ribnjacke.......

Voleo bih da u blizini imam reku kao sto je Gradac ali to nebi znacilo da bi manje posecivao reke kao sto su Vlasina,Vucjanka,Rupska reka,Luznica......

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
Realno u 3-4 vira su izrokane do iznemoglosti,bilo je riba koje nisu imale znakova od udice ali bilo je i onih sa rupicastim ustima.za jedan da smo nas dvojica imali sigurno preko 100 riba,a nismo bili jedini tako da kroz mesec dana lepo se izbodu.
Preporuku koju bih dao kolegama koju sam zakljucio iz proteklih postova je da slobodno odu u donji revir koji sam i sam posetio,slatko se napecao originalnih gradackih pastrmki u proseku 20-25 cm,a imao sam jedno 5 komada oko 30cm,mahom sve na nimfe...jedino sto sam se napesacio kao budala nisam mogao tri dana da se oporavim,dok u gornjem reviru pola preskocim i na odredjenim mestima provedem mnogo vremena...blaza mi je varijanta!
ps.mislim da bi trebali tokom sledeceg poribljavanja da naprave selekciju i po ostalim virovima i mestima duz cele reke,bez obzira sto se riba pomera i nije staticna.oni su ipak stavili akcenat na odredjene virove,sto ovako,sto zbog nekih takmicenja(open)...i svaki put gadjali 5 virova...

Vrh Dno