hvala Drogi!
Na našem delu Save su opažene pastrmke i oko 7kg teške što potočne što dužičaste. Ali nisu baš nešto brojne i velika je voda pa mogu biti svuda. Moj kolega je imao sreču prošle godine pa je naletio na potočaru od 70 i dobio je na malo strimerče na umirenom toku.
Dakle imam šanse več u Martu da zaglavim jednu od 80cm jer znam gde se muva. Jedna šaredužičasta od 84cm+ je ove sezone pala dok su lovili mladicu. Udarila na vobler. Navodno po nesreči jer je kao progutala vobler duboko oštetila štkrge pa su je uzeli...sada, koliko je tu istine ne znam mada sam malo skeptičan...ali ajd... šta je tu je...
Lepo je da bar znaš da takve ribe plivaju u vodi kojoj pecaš pa makr ih i ne bilo mnogo. Ako poskupi moje omiljeno mesto gde je baš dosta takvih od 60cm pa napred imam na domačoj vodi barem neku nadu :

:lol:
Lepo je to igrati se sitnim pastrmkama od 30tak cm na fini pribor ali... navukao sam se na tešku drogu... oni moji šarani su najviše krivi za to :yeswink: Tako da sada non stop maštam o pastrmkama 60cm+
Ove godine ču jedno par dana da pokušam izmamiti neku veču jezersku sa našega jezera...za sada sve ove do 45cm

One prave mrcine su 90% u dubini i ne mogu da predvidim gde tačno. Sada otprilike več znam gde bi mogle da budu ali otom potom.