Sasvim je normalno da su nekome jedne ribe ruznjkikave a neke vr'. Nema tu sta da se vredjamo
Meni je svaka divlja kalifa predivna riba. Potocara isto tako ali divlja neokrljenih peraja. Svaka zdrava pastrmka koja je od malena odrasla u reci do velicina 50, 60, 70, 80cm su predivne ribe. Boje ovise uveliko od stanista u kom zive, doba godine, pre mresta ili u mrestu... Ko nije dozivio pravu dvlju kalifu koja je odrasla u divljini nije je dozivio tako kako bi trebao. Ko misli da ju je lakse prevariti grdno se vara. Cak i to sve ovisi kada I gde.... Kakvih samo lepih boja su bile zadnje tzv. kalife koje sam ulovio, mahom sve muzijaci sa divnim duginim bojama I crvenim skrznim poklopcima. Crne tacke na ledjima bas krupne....ma divota jedna. Ali svake oci imaju svog vajara

Ukusi su nam razliciti. To je normalno.
Nego, u zadnje vreme vidim kod mene u SLO pa I diljem nam bivse EX YU podosta mladih musicara se puste da im stariji kolege utuve sta je lepo a sta nije. To sad ne govorim da to vazi za "coveka raketu" nego na prvom mestu u mislima imam jednog ovde u mojoj blizini ... tip I slicni njemu pronadju svog "ucitelja" I taj ucitelj je onda u njihovim ocima veci guru nego sto zapravo jeste... Ne pustite se voditi, ne budite povodljivi....ako sam ja nekom uzor ili idol ili ako je neko drugi nekome uzor ili idol besmisleno je da se vam svidja nesto zato sto se to svidja vasem "guruju".

Poslusajte svaki savet ali koristite svoju zdravu pamet I oslanjajte se na svoj ukus I mastu. Iako se ucis od nekoga I dalje budi autonoman.
Meni su potocne pastrmke predivne ali nikako ne zelim da se desi da samo njih mogu uloviti. Ipak sto se tice same borbe dugina pastrmka je nadmasuje a sto se tice lepote obe su mi tu negde.
Gle ovu lepoticu, jedva sam izabrao od svih slika, puno ih je lepih...neke su I srebrne nalik stilhedima.
Kalife tzv. stilhedi deo zivota provedu u moru da bi opet dosli u reku I zbog nacina zivota, habitata I ishrane su jace I vece ribe pa I bojama su cesto mnogo lepse od svojih rodjaka koje ceo svoj zivot provedu u slatkoj void. Na kraju krajeva sve je to ista riba. Za mnoge stilhed fanatike koji su sve to prihvatili kao religiju bi ta tvrdnja bila jednaka svetogrdju.
Znam da isto tako zaljubljenici u potocnu I mrzitelji kalife uvrcu nosom dok citaju moje slavospeve o kalifi I dize im se pritisak ali to je njihov problem
Rocket man, hvala za inspiraciju

....vec neko vreme uvidjam ove stvari ali bilo mi bezveze piskarati o tome. Posto danas imam neograniceno vremena I dokon sam sta drugo nego da piskaram. :lol: Nedeljom ja ne idem na vodu jer je tada manje vise guzva na najboljim mestima.
Ok, dosta sam sad smarao