Pokazatelji udarca

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Provučem strunu jednom, okrenem oko alkice i provučem ponovo. Jednostavnije ne može biti. Nema ni pravog ni lažnog čvora, niti bilo kakvog mudrovanja, ne gužva se struna, lako se pomera, ali samo rukom (!).
Ono što je prikazao Simpson će gotovo sigurno ufrćkati predvez kada pomerate PP, a i mnogo je dugotrajniji proces montaže. Jednom rečju-prevaziđena tehnika.

Prilozi

• Step 1.jpg
    Step 1.jpg
    42,7 KB · Pregleda: 207
  • Step 2.jpg
    Step 2.jpg
    20,3 KB · Pregleda: 207

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Valja li ovo nešto? Ne volim da stavljam nikakve zezalice na predvez ali ovo ću da probam, ...jednom  ::)

Udica je sakrivena...

Kako ja da znam našta će klenu ova moja naprava da zaliči?

Prilozi

• plovak.jpg
    plovak.jpg
    67,6 KB · Pregleda: 167

babac

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2009.
Broj reagovanja
0
Zna li neko neku prodavnicu uBg-u gde mogu da se kupe indikaori?

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Na Banovom brdu

Sto se tice indikatora, uz duzno postovanje svih komentara, sumnjam da cu ja ikad koristi iste. Nekako mi to ne deluje kao klasicno musicarenje nego neki surogat plovkarenja i musicarenja. Ovako je napetije i interesantnije.  :-\

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ljuti sam protivnik indikatora i dodavanja olova na predvez.iako znam da to povecava sanse za ulov u nekim trenutcima.cak me cudi da je to dozvoljeno , jer uopste ne lici na musicarenje?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
Sto se tice indikatora, uz duzno postovanje svih komentara, sumnjam da cu ja ikad koristi iste. Nekako mi to ne deluje kao klasicno musicarenje nego neki surogat plovkarenja i musicarenja. Ovako je napetije i interesantnije.  :-\

Bravo Strashni po stoti put.

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
s obzirom da srbi nisu nebeski narod, a nisu ni izmislili mušičarenje, a hoće da prekrajaju i da ne znam samo kako to da izvedu, da promene sve poznate tehnike mušičarenja kao i sve dodatke koje se pritom koriste, verovatno će da izmisle mnogobrojne tehnike koje će biti dozvoljene, a ove dozvoljene verovatno će da zabrane...........da ne dužim dalje ali to bi bilo isto i ravno tome reći da je strimer varalica i da je mušičarenje u stvari varaličarenje.....
ja ne koristim bilo kakve signalizatore jer po meni na ovim našim brzim planinskim rekama i nemaju neku funkciju više otežavaju nego što koriste u ribolovu, a to dali ste u pravu ja mislim da niste...................a ako jeste onda moramo da zaboravimo ne samo signalizatore nego i na tungsten otežanja, razne perle, razne sintetičke dabinge, olovne žice, čak i stege da se muve prave iz ruke, bobine čuda-muda itd. itd. i vratiti se normalno na ono tradicionalno mušičarenje..........doduše ja sam navikao od kako sam na forumima ima jedno godinu ipo dana da raznorazni rehabilitovani mušičari hoće da kroje ovaj sport po njima i kako njima odgovara tako i da sam se već navikao na slične komentare............

rehabilitacija je zakon.............od sada je ovo moj slogan  :hammer: :hammer: :yeswink: :yeswink:

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
bogi je napisao(la):
s obzirom da srbi nisu nebeski narod, a nisu ni izmislili mušičarenje, a hoće da prekrajaju i da ne znam samo kako to da izvedu, da promene sve poznate tehnike mušičarenja kao i sve dodatke koje se pritom koriste, verovatno će da izmisle mnogobrojne tehnike koje će biti dozvoljene, a ove dozvoljene verovatno će da zabrane...........da ne dužim dalje ali to bi bilo isto i ravno tome reći da je strimer varalica i da je mušičarenje u stvari varaličarenje.....
ja ne koristim bilo kakve signalizatore jer po meni na ovim našim brzim planinskim rekama i nemaju neku funkciju više otežavaju nego što koriste u ribolovu, a to dali ste u pravu ja mislim da niste...................a ako jeste onda moramo da zaboravimo ne samo signalizatore nego i na tungsten otežanja, razne perle, razne sintetičke dabinge, olovne žice, čak i stege da se muve prave iz ruke, bobine čuda-muda itd. itd. i vratiti se normalno na ono tradicionalno mušičarenje..........doduše ja sam navikao od kako sam na forumima ima jedno godinu ipo dana da raznorazni rehabilitovani mušičari hoće da kroje ovaj sport po njima i kako njima odgovara tako i da sam se već navikao na slične komentare............

rehabilitacija je zakon.............od sada je ovo moj slogan  :hammer: :hammer: :yeswink: :yeswink:

:tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Apsolutno si  upravu Bogi, mnogi izmisljaju rupu u saksiji, ali je polemika kolika velicina te rupe treba da bude...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Najbolje je ovako:
Uloviš li ribu uz pomoć pokazatelja udarca, napišeš to pored njene slike, a mi sami procenjujemo da li je to mušičarski, sportski, lepo, pošteno...
Jeste malo sumnjivo to pomagalo, koje i ja ponekad koristim u obliku Biostrike-a i polipropilena, jer se kod nekih "mušičara" već pretvorilo u pravi pravcijati plovak, sa sve većom gramažom.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Da ste samo videli pojedine musicare na Ribniku...
To su "signalizatori" velicine jajeta.  :doh:

Vrh Dno