Verovatno je to onda zrikavac, jos ga zovu i cvrćak... na engleskom je cricket, evo ovde ima nesto vise o tome insektu http://en.wikipedia.org/wiki/Cricket_%28insect%29
inace da znas druže baš si me zainteresovao ovim insektom. čak sam dobio volju da ga navežem iako nisam niakda do danas. googlao sam nebi li nasao kakav vezacki recept i nista sto bi mi se dopalo

onad sam izvadio neku staru udicu (# 9) i pričvrstio na steg

i pojma nemam sta i kako da pocnem

I tako sam gledao slike živih zrikavaca. Polako su mi dolazile ideje. Tako sam i počeo. Prvo namestim rep od dva tamnije ginger biotsa. Odlucio sam slikati svaki važniji korak. Brljam po materijalu za vezanje i nađem neki neopren. Odlučim ga pokoristiti za telo zbog bolje plovnosti. Sa time pričvrstim i bakrenu žicu. Za donji deo abdomena sam namotao 5 fibri od pauna. Namontirao noge od dva petlova pera. ostatak kraćih nožica sam imitirao sa percem od jarebice. Antene od dve fibre fazanova pera. Oklopni deo thoraxa sa krilcima sam uradio od swiss straw-a ili ti raphije. NA to sam kapnuo super lepak da se stvrdne i dobije pravi oklopni izgled. Izgled krilca sam formirao grickalicom za nokte

To sam prefarbao lakirnim smeđim markerom. Inače posle svakoga koraka nisam imao ideju šta i kako napred, nego sam gledao u slike zrikavaca i u to moju napola vezanu kreaturu

polako mi dolazilo na pamet šta da probam i tako sve do kraja. Kada sam završio došle su mi bolje ideje ali to ču isprobati nekom drugom prilikom. Pošto sam zaboravio da imam još dosta swiss strawa sam dobio ideju kako se od toga da još jednostavnije, realnije i lepše navezati nešto ovako.
Slike "step by step" kako sam vazao ima da postavim čim ih smanjim i izesečem.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
taman sam zavrsio ovaj tekst kada gle se vi raspisali

odlican recept lazza...ne znam kako mi se ovo omaklo

evo jos malo pa cu svoje fotke da postavim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------