Poslednji prizor

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja uglavnom pecam na 0.16 eventualno na 0.14 ...ali za lipljena i ovakve muve mora max. 0.1

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Sasats, šalim ti se ja malo, koristio sam i ja 0,10 na Ribniku, nije da sam uživao sa tom paučinom (bilo hladno, kiša... prsti se ukočili a mi mjenjali te sitne muhe svako malo dok ga nismo našli šta uzima) ali što se mora mora se.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E sad pitanje jel koristite osje zecije ( sta je osije  :-\) ili neku drugu dlaku sa zeca ( gleve, sapica, usiju itd za ovu muvu ? i gde to moze da se nabavi ili ako ima neko visak jednu malu kesicu na zajam  :p Poceo da vezem muve pa mi se svidela ova Mixova :) a ti Mih da mi odgovoris please u inbox kako upredas ovu dlaku kao hackle kakav je to proces ili ima neki klip na youtube-u da mi preporucis  :-* hvala drugari

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
drogi da nesto poput prve nisi ostavio na gradcu u ustima neke ribe?

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
maric je napisao(la):
E sad pitanje jel koristite osje zecije ( sta je osije  :-\) ili neku drugu dlaku sa zeca ( gleve, sapica, usiju itd za ovu muvu ? i gde to moze da se nabavi ili ako ima neko visak jednu malu kesicu na zajam  :p Poceo da vezem muve pa mi se svidela ova Mixova :) a ti Mih da mi odgovoris please u inbox kako upredas ovu dlaku kao hackle kakav je to proces ili ima neki klip na youtube-u da mi preporucis  :-* hvala drugari

Nisam Mix, ali jesam zadovoljni korisnik ove muve. Treba koristiti oštriju zečju dlaku, sa lica i ušiju. Najbolji način da se ova muva napravi je da se iglom osnovni konac razdvoji na dve niti, zatim se niti malo namažu voskom, postavi se zečja dlaka između niti, onda se niti konca spoje a bobina se zarotira i dlaka se fino uprede. Ostaje ti samo da tako upredenu dlaku namotaš na udicu.

Inače, PP je izvanredna muva. Riba svakako voli palmere, ali ponekad zna da bude problem, posebno kod lipca, sa palmerima od petlovog pera, posebno oštrog genetskog. Dešava se da je riba sumnjičava prema tim mušicama. PP je značajno nežnija muva pa je riba često bolje uzima. Takođe, muva jako lepo klizi po površini u situacijama kada na staklu riba neće da uzme suvu koja nepomično pliva, već je potrebno malo "oživljavanja".

Prilozi

• 2gxmzyo.jpg
    2gxmzyo.jpg
    20,4 KB · Pregleda: 342

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Mosquito je zakon za lipca... ili PP ili kako ga već zovete...

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
drogi da nesto poput prve nisi ostavio na gradcu u ustima neke ribe?

Ove muve konkretno nisam imao u kutijama.

Promenio sam dosta muva dok sam lovio, ovakve i slične muve nisam bacao.

E sad podosta ljudi je uzimalo muve od mene a imao sam neke od zečje dlake...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Hvala MM stvarno si drugar :) znaci kupim negde masku zeca i mogu da vozim ;) jos imam skalp domaceg pevca ima da bude ludilo  :hammer:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Prečupav je Baki, više liči na palmera nego na pprizor!

Vrh Dno