Kolega Silvio je odlicno dopunio skoro sve sto sam imao reci (i podsetio na ono sto nisam rekao) i tom mogucnoscu da ovakve imitacije love kad su aktuelne male kamenjarke. PP (kako degutantno ime vestacke musice, kao krstiti pogrebnu firmu "Zadnje konaciste") nije ni u cemu originalna imitacija, svima kojima izvor saznanja nisu sanovnik i memoari rahmetli Mujice, znaju i kad je i gde i od koga je vezano plivajuce Zecje uvo samo sa retko upredenom facijanom dlakom zeca i u verziji sa palmerom od pera petla. Osim zadovoljstva saznanja ljudi su to i koristili pecajuci, davno, davno .... na neki nacin je cudno da su Mixove zajebancije i tipicno provociranje, iskustveni i vremenski temelj icijeg saznanja o konceptu vezivanja, konceptu imitiranja i konceptu koriscenja. Da... i konceptu koriscenja jer se musica ovog tipa nece isto koristiti sa sumnjom na prisutne pupe, zrele tularase, kamenjarke ili kopnene insekte. Sva tri pomenuta koncepta su sustina a za tako vrednu sustinu, ljudi koji to zele, saznaju kome zasluga pripada zaista. Za neverujuce ili prepametujuce u moje vreme su postojale opklade pa kad ga rebnes materijalno ili fizicki (makar samo u nagovestaju) drugi put razmislja dali stvarno nesto zna i kako svojim neznanjem pomaze drugima da to isto ne saznaju ili drzi na cistom kraju govnjivog stapa ljude koji bi mogli i hteli da pomognu, najcesce sustinski ....
Kolega BakiPA, sacuvajte i one imitacije sa duzim i one sa ostrijim kracim dlakama ili palmerovanim ispercima. Klasicni engleski spajderi i neke njihove savremenije verzije bili su najpre samo gola udica sa koncem i dlakom foke ili koncem i perom kokosi ili sva tri elementa u kombinaciji ali zamislite slucajnosti .....na vrlo malim udicama i skromno vezano... i to stvarno poodavno.
Ellem, kad se desi da ne dobijete rezultate ovakvom imitacijom na povrsini (da je kazem PP-om) iskoristite te koje pominjete, malo mekse vezane i podvucite ih pod vodu, mozete to uraditi i do samog dna poput uobicajenog koriscenja nimfe. Drago mi je ako ovo moje ucesce u temi nekome koristi a na ljubaznu molbu saljem mladim kolegama po nekoliko imitacija ovog tipa (naravno dzabe, akcija traje dva dana, posle mi izlazi neki posao u vinogradu, tek da ne cujem nekoga da prica vicece o Pirocancima).