Kada sam vežbao krećeš naravno kao desnoruk štap blago u desnu stranu i to prvo vežbaš. Onda izađeš na vodu pa ukapiraš da ti treba i štap u desnu ruku zakrivljen u levo pa to vežbaš. A onda kada ukapiras mehaniku i sve to složiš u glavi onda iz zezanja uzmeš da bacaš levom rukom pa se iznenadiš kako sve to ide bez problema, u mom slučaju je u redu sve dok ne moram da koristim double haul znaci nekih 12ak metara, uz malu vežbu siguran sam da se to može znatno unaprediti kada se ima osecaj kako sve funkcioniše ukoliko uopšte postoji neko ko želi podjednako sa obe ruke da baca 20+ m.
Taj mali štap je ista glupost kao i ono što se kači na ruku da ne bi krivio zglob. Sa njim ćeš samo mahati, nećeš osetiti kako se puni i prazni, neko čudo od lupova da možeš da kontrolišeš ja ne očekujem sa tom igračkom izuzev ili totalno loše ili liči na nešto. Drift i double haul tu ne postoje. Kako bi sa tom igračkom osetio kada si dobro nagazio štap kada treba da ispucas snjuru, nikako. Ta igračka je samo igračka od nje nemaš feedback da bilo šta radiš kako treba i zato sam i rekao dobra je samo na 2 sata dok ne ukapiras da to nije to i naučiš ono bas najosnovnije. Vodeni zabacaji se teško vežbaju van vode i sa klasičnim štapom a sa ovim malim sam siguran da ni 2 života nisu dovoljna da to bude kako treba.
Nemoj da shvatiš sugestiju kao da pokušavam da budem druga suprotna strana nego samo hocu da vam pomognem da brze savladate i mišljenja sam da to može samo vežba pravim štapom, ako misliš da grešim imaš na to pravo kao i pravo da probaš na svoj način.
Napisah roman…