Problem sa rasklapanjem

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Ne. Nikako. ostala su jos dva dela spojena. Posle zadnjeg ribolova kad sam probao, cini mi se da je malo krenuo i napolje i u stranu. Tako sam ga ostavio sa namerom da ponovo probam kad mi u goste dodje neki Herkules. mislim da mu malo fali.
Izgleda da ce na kraju sam od sebe da se rastavi  :hammer:. Do proleca mi i ovako nista ne smeta

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Kuzma je napisao(la):
Ne. Nikako. ostala su jos dva dela spojena. Posle zadnjeg ribolova kad sam probao, cini mi se da je malo krenuo i napolje i u stranu. Tako sam ga ostavio sa namerom da ponovo probam kad mi u goste dodje neki Herkules. mislim da mu malo fali.
Izgleda da ce na kraju sam od sebe da se rastavi  :hammer:. Do proleca mi i ovako nista ne smeta
Kad krene napolje, to ga priroda zove a kad krene u stranu nemoj da mu dajes kljuceve od kola 

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
epa dosta je bilo zajebavanja.
Znaci probao sam i sa hladjenjem i zagrevanjem (ali ne prevelikim), nosio motku kod vracare i vidovnjaka  :doh: i nista nije uspelo.
Elem, dodje mi veceras u goste Dragan Mitrovic zvani novosadski Fantom. Covek se sto godina bavi resavanjem problema na stapovima i masinama i cekrcima, zaludjen lik sto posto, stalno nesto eksperimentise, od babe pravi devojcice...
Kaze -daj stap i rastavicemo ga. Tako i bi. U startu smo ga vukli cimali i uvrtali i-racq. Onda je usledio plan B, koji je inace bio originalniji i profesionalniji, i najslicniji Oldsurehandovom predlogu.
Nasao sam negde unutrasnju gumu koju je ovaj isekao na dve trakice sirine 3cm i duzine 30ak cm. Iglicom i skalpelom je skinuo konac i lak sa zenskog dela stapa i time je malo popustio ovaj deo. Obmotao je posebno muski i zenski deo onom gumom, ali cvrsto obmotao, povucemo delove na suprotne strane i delovi vise nisu bili zajedno.
U ovom slucaju guma je jako bitna iz vise razloga.
-blank ne klizi u rukama-iskljucuje se rizik da ruka prokliza i izvuce provodnik (znam da se desavalo da se ljudi tako nabrcaju na zicu sprovodnika koji se iscupao
-poveca se precnik koji je lako cvrsto drzati
-od jakog stiskanja se nemoze polomiti blank
Poenta je sledeca, nije lose takve gumene trakice imati u prsluku za svaki slucaj. Desilo mu se da su mu likovi doneli dvodelni stap da ga rasklopi. Strasno je sto su morali stap od 9 ft nositi u autobusu od Zajecara

Jos jedared fala svima sto su ucestvovali u resavanju ove misterije :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye: :bye:
-iskljucu

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
znam bre druze ale takav je bio splet okolnosti u tom ruznom trenutku. Ispred mene su bile dve raspolozne stuke spremne da uzmu strimer, kisa kvasi stap. a ja pod tenzijom kad sam video da se delovi olabavili.
kaze majstor da je kisa tj. vlaga jos vise doprinela da se delovi vakumiraju
Inace i on je sam priznao da ovako nesto nije video u svojoj karijeri.
Dali sam to trebao da shvatim kao kompliment ili ...  :whistle: :whistle:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D ma kompliment  :D jak si čovek i šta se tu može  :hammer:  ;)

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Jedan jednostavan, ugodan i 100 pouzdan trik koji rastavlja svaki totalno 'zapecen' stap bez imalo rizika od ostecenja. Potrebno je min. dvoje, idealno troje ljudi.

1. jedan ribolovac uhvati stap 20-50 cm od spoja, drugi drugi kraj;
2. treba nategnuti jednolicno ne pretjerano jako, niposto ne uvrtati krajeve;
3. treca osoba palcem i kaziprstom njezno prihvati za sredinu spoja stapa i polagano radi krugove 5-10 cm radijusa, ili vise ako tvrdoca stapa to dopusta;
4. štap se u jednom trenutku otpusti, kao da je popustilo nevidljivo lijepilo.

Dakle, ne siliti, ne vuci prejako krajeve, ne rotirati segmente u kontra smjeru. Dvojica lagano vuku treci rotira. I strpljivo. Postupak traje od pola do 2-3 minute. Ovom se metodom uspjesno rastavljaju natjecateljske steke cak i nakon sto se u spoj uvuce pjesak.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:tbumb: hvala

prvi put cujem za tu foru...meni se nikada nije desilo da mi se štap zaglavi....ali zato mi se jednom desilo da sam katapultirao vrh štapa zajedno sa štapom....kakva je to leteča glava bila  :D :doh: ali sve je i dalje kako treba bez oštečenja. Jednom sam samo odglavljivao štap jednom čovek, nabio on svoj varaličarac. Prvo smo ga malo grejali fenom izdaleka pa smo probali sa mokrom krpom uz frižidera, svako je uvatio blank za jedan kraj nekih pola metra odspoja i vuci ko' volina...i štap se razšteko'. Takvo iskustvo ne želim ponavljati na ni jednom štapu a posebno ne na mom :)

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Teoretski mi deluje ovaj Alpov savet kao najpametniji. Nema temperaturnih uticaja i šokova na blank. Jednostavno se vrtenjem spoja napravi luft između delova i postojeći vakuum popusti-savršeno.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
To ti je Kuzmo ono kad zene  stavljaju zimnicu,pa kasnije kad otvaraju teglu  nemogu tako lako jer se napravio VAKUM.... :D :D :D :D :D

Veso2

Junior member
Učlanjen(a)
25.06.2007.
Broj reagovanja
0
Ovih dana cu slati dole jednom prijatelju ovo sa slike.. Kuzma, jedan ovakav "stick" sam namijenio i tebi da se vise ne mucis.. Posalji mi na PM neku adresu i problem rijesen za sva vremena!

Prilozi

• Bild 1.png
    Bild 1.png
    69,4 KB · Pregleda: 234

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma Veso, Kuzmin problem je druge prirode. On je vec neko vreme poznat kao najjaci niski musicar i to se odnosi na fizicku snagu :D Pitaj ga zasto :hammer:

Veso2

Junior member
Učlanjen(a)
25.06.2007.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Ma Veso, Kuzmin problem je druge prirode. On je vec neko vreme poznat kao najjaci niski musicar i to se odnosi na fizicku snagu :D Pitaj ga zasto :hammer:

He, he, ne znam Simpse covjeka i koliko je jak.. Sto jaci, to ce prije prebije stap onako razvlaceci ga.. Bilo kako bilo, sredstvo stiglo do mene, danas krece prema dole..

Vrh Dno