Problem sa rasklapanjem

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Nece ni da cuje,ali ajd ostalo je jos samo da ga potopim da prenoci... :blush: :blush: :blush:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Seb, ode on od nedelje kod coveka na jedan rez,jer ovo definitivno ne vodi nikuda... :-\ :-\ :-\

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
posle 3 nedelje uspeh da rasklopim stap...sta mu nisam radio,jedino mi gumene rukavice pomogle..al covek mora biti preko dva metra i zena jaca sto bi rekli krupnjaca i nema zime,ispade ko da nikad ni nije bio zaglavljen..... :hammer: :hammer: :hammer:

zokiTzar

Newbie
Učlanjen(a)
13.12.2012.
Broj reagovanja
0
ja imam uvek u torbi dve gumene krpe od isečenih kuhinjskih rukavica
sa njima uvek rasklopim štap bez problema

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.797
kad dvojica rastežu štap največi problem je što jedan izgubi ravnotežu pa sve izgleda nespretno i a hvatište sile je tek pri tlu što je vrlo daleko od spoja i sila se apsorbira pri svakoj promjeni smjera pa na spoju od cijelog natezanja završi jako malo, iako cijeli postupak izgleda da bi povukli traktor od tolkog naprezanja...

s gumenim rukavicama ili bez njih, staneš u stav polučučnja, uzmeš štap i staviš ga iza koljena, čvrsto primiš štap sa svakom rukom s jedne strane spoja, tako da je spoj između nogu, a ruke oko nogu, i nogama širirš ruke, ova tehnika pomaže u dosta slučajeva kad se spoj zaglavi, vrlo jednostavna i ne treba ničija pomoć...i nema straha da štap pukne, ovom tehnikom djelujete nekoliko puta većom silom na spoj nego kad se koriste samo ruke, i može se kontrolirano raditi rotacija ili samo razvlačenje, meni ova tehnika uvijek pali

evo i jedne slike sa neta kako to otprilike izgleda, koju sam nabrzinu našao
http://www.google.hr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.leeroysramblings.com%2FFishing%252520images%2Fstuck%252520ferrule.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.leeroysramblings.com%2Frod_maintenance.htm&h=430&w=508&tbnid=hVbAXiBiozfHXM%3A&zoom=1&docid=u3OwURukBUwUyM&ei=06hwU77EI-mdyQPwlIDwBQ&tbm=isch&ved=0CFEQMygAMAA&iact=rc&uact=3&dur=2280&page=1&start=0&ndsp=36

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.797
..samo ovaj čiča to radi malo drugačije, ruke trebaju biti što bliže koljenima, tako da su laktovi uz koljena i šake skroz blizu jedna drugoj...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
I koliko ja znam rotacije pri rasklapanju nisu pozeljne

sent from my brick from the wall

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.797
kako kod kojeg štapa...
... kod nekih je baš to presudno da spoj popusti, vjerojatno precizno izrađeni imaju savršen kružni presjek pa rotacija može samo oštetiti štap, a kod nekih to funkcionira i po meni ima smisla jer je sami blank izrađen namatanjem materijala oko jezgre koja isto tako može biti namotana, a na prekidu je jezgra duple debljine jer se zatvara kružnica - pa uvijek postoji šansa da ako se spoj dobro ne izbrusi da gornji i donji dio baš sjednu jedan na drugi tako da se najuži i najširi dio poklope (obično i treba biti tako jer je to kičma štapa) i zacvikaju spoj, pa je zbog toga rotacija najkraći put da se izađe iz najtjesnijeg položaja

Vrh Dno