Redington Tempt 6 piece ??

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
Zanima me i ovaj stap , da li kod nas ima da se nabavi od 6 delova i koja mu je cena?!

Vasa misljenja, iskustvo?

http://www.redington.com/fly-fishing-rods/tempt/

redington-tempt-6pc-rods_wmscfs.jpg

Hvala

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Imaš kod Djoleta u Nišu...Pogledaš na njegovom sajtu pa ga nazoveš...

http://www.musicarenje.rs/stapovi/redington?product_id=1207

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
moje misljenje je da ces tako imati stap koji se sastoji iz spojeva . ne verujem da to moze da bude dobro  ???

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Geneva, meni se kod konkretnog modela ne svidja ono bezvezno "ojacanje" na spojevima predzadnja 2 segmenta. Bas aljkavo uradjeno. Inace ti visedelni stapovi su prva liga i nimalo se ne razlikuju od ostalih jer je svaki deo radjen na svojoj mandreli. Gledao sam juce kod Esoxa sedmodelni blank i bas mi se svideo pa razmisljam o necemu slicnom za sebe.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Moj najkorišćeniji štap je petodelni Sage SLT (i na Neretvi na svim onim fotkama je taj). Besprekorno rade spojevi već više od 10 godina...
Jedina mana mu je malo duže sastavljanje ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Milanče je napisao(la):
Moj najkorišćeniji štap je petodelni Sage SLT (i na Neretvi na svim onim fotkama je taj). Besprekorno rade spojevi već više od 10 godina...
Jedina mana mu je malo duže sastavljanje ;)
milance da li je bas za poredjenje ovaj stap i sage slt ? cak je i sage kod modela launch , ranga cene kao ovaj iz naslova , koji je cetvorodelni napravio motku u odnosu na isti dvodelni stap . neka bude da ste ti i simpson u pravu ali mi se cini da su stapovi nizeg cenovnog ranga iz mnogo delova obicno djubre  :'(

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Kao po obicaju lupetanje! Danas stap moze da napravi Kineskinja od 16 godina da ima istu boju kao SLT, istu akciju, isto ponasanje,... I da kosta 50$. Ako imas dovoljno para da narucis 200-300 komada, javi se da te uputim. I dalje ne kapirate da velike firme prodaju, ime, prestiz, garanciju, osecaj sigurnosti i odnos prema necemu sto si skupo platio. Kao i medju prvima nove tehnologije i materijale.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
po hiljaditi put te molim da ne razgovaras tako sa mnom ...nemoj posle da se ljutis kada uzvratim isto i gore  :(

sto se tice teme...
hoces da kazes da su musicarski stapovi i njihova proizvodnja u stvari obicna prevara?
to je veliki zaokret u tvom misljenju . i sada ko misli kao ti do juce lupeta ? molim te probaj da se kontrolises i objasnis detaljnije novonastalu situaciju . cemu onda onolike recenzije o stapovima i proizvodjacima po tvom sajtu ? kada su ti se otvorile oci ?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Što se tiče teme... ;)
Svi smo nekad bili skeptični prema višku sastava (tj. većem broju delova štapa) pa i ja, ali sam se u praksi razuverio. Sada je 4-delni mušičarski štap standard,a 2-delni se skoro više i ne prave. 2 sastava više (kod 6-delnih štapova u odnosu na 4-delne) donose zanemarljivo malo težine viška i znatno smanjenje transportne dužine štapa što ga čini strašno praktičnim za neke situacije kada se strpa u običnu torbu i omogućava neobavezno pecanje na nekom "nemušičarskom" putovanju  :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jedino jos da ti crtam! Sve sam jednostavno rekao u prethodnom postu, ko malo ukljuci vijuge, skapira odmah. I nije to nikakav zaokret uvek sam mislio tako i uvek sam pricao tako.

Ko je pomenuo da je proizvodnja prevara? Grafitni stapovi se rade na isti nacin od kada je napravljen prvi grafitni stap do dana danasnjeg. I mislis da je to neka svemirska tehnologija? Jedan Sage ili Orvis ili Thomas rade isto kao Yang Min i Mao Ying. I cena u proizvodnji bi im bila slicna kada bi sve radili roboti. Ovako ti karike vezuje neki Indijanac, Portorikanac, Meksikanac,,,, za 2000$ a na drugom kraju sveta Kinez za platu od 150$ mesecno. I sta ti tu nije jasno? Novu tehnologiju i materijale naravno prvo dobiju najveci koji plasiraju za velike pare i adekvatno tome i placaju. Kao tvoj Orvis sa nano resin. Posle nekog vremena 3M izbaci nano resin u slobodnu prodaju i kupe i Mika i Laza i prave stapove od toga, pa onda imas DAM stap koji je radjen potpuno istom tehnologijom kao tvoj stap a kosta 60e. Jeste on aljkavije uradjen, jeste poneka karika kriva, jeste i akcija neka koja je opet individualna stvar ali je stap drasticno jeftiniji a radjen isto kao tvoj tehnoloski gledano.

I o kakvom ti crnom zaokretu pricas? Sta sam ja to nekada pricao sto ne pricam danas? Sem o Drini i sestici (zna Mita :)), za sta sam javno rekao da sam bio u zabludi. Jesam li 300x rekao da savremeni grafitni stapovi poznatih firmi ni blizu ne vrede koliko kostaju? Ali ako hoces da ih imas, moras da platis (na zalost). Jel se razlikuju kineski stapovi od najboljih amerskih? Naravno da se razlikuju ali ni blizu u tome o cemu ti pricas vec u stvarima koje sam opisao u ranijem postu.

Da se vratimo opet na konkretan slucaj, naveo sam sta mi se ne svidja kod ovog Redingtona i u tome se ogleda ta "aljkavost" . Kad vidis one namotaje na poslednja dva segmenta sve ti bude jasno. Nista njemu ne fali sto je visedelni, sem sto se potrosi koji sekund vise prilikom stekovanja.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Kao po obicaju lupetanje! Danas stap moze da napravi Kineskinja od 16 godina da ima istu boju kao SLT, istu akciju, isto ponasanje,... I da kosta 50$. Ako imas dovoljno para da narucis 200-300 komada, javi se da te uputim. I dalje ne kapirate da velike firme prodaju, ime, prestiz, garanciju, osecaj sigurnosti i odnos prema necemu sto si skupo platio. Kao i medju prvima nove tehnologije i materijale.

Mozda si pretjerao sa cijenom, osim ako nisi mislio na maloprodajnu sa svim porezima i doprinosima. Slicna situacija je i s rolama (cekrcima). Poznanik je od na jednom sajmu izravno od Kineza kupio dvije za pet (!!) dolara. Nakon duzeg pregovaranja jer je gazda trazio 6. Ali ga je nagovorio na bazi da ce mozda kupiti 300 takvih, pa bi to onda bila ta cijena. Potpuno metalna rola, funkcionalna u svakom pogledu, kakve se kasnije s etiketom neke firme prodaju po cijeni od 100-200 eura.

Sto se izrade stapova tice, neki istocnjaci su napravljeni vidno bolje od americkih. Recimo, Loop Cross1 je duplo pedantnije napravljen stap od bilo kojeg Orvisa i Sage-a. Iako nije kinez nego koreanac, istina.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpsone, alp, koje stapove posedujete i na koje najcesce pecate? skupu zapadnu prevaru ili kinesku alternativu ? isto bi vas pitao i za cekrke i kanape ...naravno ako hocete da odgovorite?
mene zanima odgovor ali jos vise pocetnike. evo juce je neko postavio temu gde trazi da kupi stap za 100e . koji mu preporucujete jer mu fond novca duplo premasuje cenu od 50 dolara koja se ovde pominje?

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Recimo, jucer sam na jednoj rasprodaji drzao Shimano Biocraft #4 koji je kostao manje od 100 era. Brz stap uredno napravljen. Da nemam jedno 5-6 cetvorki kupio bih ga sebi. Bilo je jos nekih drugih od iste firme. Garantiram da taj stap, a i ovi ostali, moze sve sto god pozelis u zivotu od musicarenja. Jedan prijatelj je prosle godine neku Okumu za 50 eura. Da bi rekao da je taj stap odlican trebalo bi ga koristiti neko vrijeme i vidjeti da li se trose vodilice, ali po ribolovno bacackim performansma apsolutno nista losije od SLT-a. Cak je uredno smotan, nije iskrivljen, cork je bolji od onog na Sage ZA... Sto se struna tice, reci mi sto se ne moze s nekom iz Barrio programa, a moze se nekom drugom koja kosta dvostruko vise? 

Vrh Dno