Redington Tempt 6 piece ??

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
...Jedan Sage ili Orvis ili Thomas rade isto kao Yang Min i Mao Ying...

Ovo nije tocno. Kada Yang Min nesto z...be za vaznog kupca, odmah ide na "streljanje". Ako Sam ili John nesto sprtljaju, jer su se dan ranije oblokali, tu je sindikat, prava radnika... Sasats, jesi li znao da se u Americi manje cijene automobili proizvedeni ponedjeljkom ili petkom. :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
alp je napisao(la):
Ako Sam ili John nesto sprtljaju, jer su se dan ranije oblokali, tu je sindikat, prava radnika...
Gresis Alp, obicno su u pitanju Ramon i Pedro:)

Sent from my U9200

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
simpsone, alp, koje stapove posedujete i na koje najcesce pecate? skupu zapadnu prevaru ili kinesku alternativu ? isto bi vas pitao i za cekrke i kanape ...naravno ako hocete da odgovorite?
mene zanima odgovor ali jos vise pocetnike. evo juce je neko postavio temu gde trazi da kupi stap za 100e . koji mu preporucujete jer mu fond novca duplo premasuje cenu od 50 dolara koja se ovde pominje?

Kako pocetnika moze da zanima sta ja imam od stapova? Od kada je to pametno viriti u tudji dzep ili plakar?

Ali ako hoces odgovor, pecam sa stapom koji se pravi u Kini vec 2 godine i to iskljucivo i samo sa njim. I sto je najludje bolji je od tvog :hammer:. Dobro, iskreno mozda nije bolji ali 300% sigurno nije nista losiji od tvog Heliosa. I sta ces sad? :D

Cekrk takodje imam jedan jedini, zapadnjacki made in USA i 4 spulne za njega. Dobio sam ga za dz. nemam nameru da ga menjam nikada ako bude trajao toliko.

Strune su posebna prica, pecam sa raznim od jeftinih do skupih i uvek sam smatrao da je struna ubedljivo najskuplji deo musicarskog pribora. Koliko god da kostaju kupuju se jer su potrosni materijal.

Geneva

Senior member
Učlanjen(a)
25.09.2012.
Broj reagovanja
0
Odoste mi vi daleko od teme  :D :D :D :D

Meni su potrebni konkretni odgovori posto se razmisljam koji da uzmem do 150e, posto mi je toliki budzet (...a gde su tu cekrk, kanap...  :'( )
... za sada pecam na BFC stapu, ali zudim za boljim...  :drool:

Sad vas molim za konkretne pridike, misljenja i na kraju krajeva, vas predlog , koji stap u rangu 150e se odlicno pokazao ili sta god...

za sad su mi zapali za oci:
http://www.musicarenje.rs/stapovi/redington/redington-pursuit  -  Redington Pursuit

http://www.musicarenje.rs/stapovi/redington?product_id=1207  -  Redington Tempt ( 6 delova )

i Sage Vantage , koji prelazi moj budzet , ali mi je zapao za oko
http://www.musicarenje.rs/stapovi/sage-1/sage-vantage

P.s. Hvala na brzim odgovorima i savetima.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Kako pocetnika moze da zanima sta ja imam od stapova? Od kada je to pametno viriti u tudji dzep ili plakar?

Ali ako hoces odgovor, pecam sa stapom koji se pravi u Kini vec 2 godine i to iskljucivo i samo sa njim. I sto je najludje bolji je od tvog :hammer:. Dobro, iskreno mozda nije bolji ali 300% sigurno nije nista losiji od tvog Heliosa. I sta ces sad? :D

Cekrk takodje imam jedan jedini, zapadnjacki made in USA i 4 spulne za njega. Dobio sam ga za dz. nemam nameru da ga menjam nikada ako bude trajao toliko.

Strune su posebna prica, pecam sa raznim od jeftinih do skupih i uvek sam smatrao da je struna ubedljivo najskuplji deo musicarskog pribora. Koliko god da kostaju kupuju se jer su potrosni materijal.
evo sad cu da ti pokazem kako ce pocetniku ili nekome ko ima ogranicen fond para biti korisno da vidi sta imas u plakaru  :)
posto si provalio kinesku zamenu za heliosa pomogni ovom coveku genevi da za pare koje bi dao za neki osrednji stap kupi "heliosa " kineza koji je isti i samo bolji od pravog . daj marku i gde ima da se kupi . mnogima ce biti interesantno . naravno ne svima jer uvek ima onih koji robuju robnim markama i uvek ce pre da se zalete na zvucno ime  :D
interesantni bi bili i ovi cekrci od 5 evra koje pominje alp? i za 10 bi ovde isli ko alva ako su stvarno kvalitetni  ;)

Vukovic

Junior member
Učlanjen(a)
07.05.2013.
Broj reagovanja
0
Geneva je napisao(la):
Odoste mi vi daleko od teme  :D :D :D :D

Meni su potrebni konkretni odgovori posto se razmisljam koji da uzmem do 150e, posto mi je toliki budzet (...a gde su tu cekrk, kanap...  :'( )
... za sada pecam na BFC stapu, ali zudim za boljim...  :drool:

Sad vas molim za konkretne pridike, misljenja i na kraju krajeva, vas predlog , koji stap u rangu 150e se odlicno pokazao ili sta god...

za sad su mi zapali za oci:
http://www.musicarenje.rs/stapovi/redington/redington-pursuit  -  Redington Pursuit

http://www.musicarenje.rs/stapovi/redington?product_id=1207  -  Redington Tempt ( 6 delova )

i Sage Vantage , koji prelazi moj budzet , ali mi je zapao za oko
http://www.musicarenje.rs/stapovi/sage-1/sage-vantage

P.s. Hvala na brzim odgovorima i savetima.
Imas byron titan fly 8ft, solidan je u Nisu. Taj redington pursuit je prilicno solidan stap. Samo pazi jednu stvar, vecina na ovom forumu su ti snobovi, i ovakva setanja sa teme na temu imaju za cilj da zbune coveka, pa onda da kupis nesto stvarno skupo, ali naravno kod njih.
Sto se tice da li je kineska roba, vecinom jeste. I nije to ona iz kineskih butika. Nauci da mases i uzivaj.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Xaxxaxaxax dobra diskusija :) Nismo snobovi nego ludaci ali svidja mi se to ludilo :) svi volimo da budemo moderni xaxaxax//za 150evrica mozes da kupis i stap i cekrk..po meni juri da kupis stap koji ima garanciju jer nikada se ne zna mozda se iskliznes pa polomis ili ga kvrcnes negde i pukne pa sta ces posle..i najbolje bi bilo da probas stap tj da ga drzis u ruci i vidis kako ti lezi jer moze da se desi da ti npr neki TCX bude motka a primis se na Ross-a koji je 3 puta jeftiniji..Pozz

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
I Vukovicu sa duznim postovanjem na ovom forumu sam par godina i niko me nije terao ili nagovarao da kod njega kupim nesto, uglavnom sam dobijao savete da se ne zajebem pa posle da jurim da prodajem stvari da bih kupio druge i tako rasipao novac..pozz

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
sasats je napisao(la):
...interesantni bi bili i ovi cekrci od 5 evra koje pominje alp? i za 10 bi ovde isli ko alva ako su stvarno kvalitetni  ;)

Nisi me izgleda razumio. Nisu 5 eura nego dva za toliko. Nakon pregovora. Inace su po 3 eura ako kupis 300 komada istih. Gore ti napisu firmu kakvu hoces. A u ducanu je to klasa koja se prodaje za 100 do 200 eura. Sasvim solidni, metalni i lijepo dizajnirani. Mozda bi i kupio takav da ne znam posto su u nabavi. Ne bih ti zelio nabrajati firme koji nabavljaju iz tog izvora. 

Vukovic

Junior member
Učlanjen(a)
07.05.2013.
Broj reagovanja
0
Mozda sam malo preterao. Ja sam na ovom forumu nasao coveka koji mi je dosta puta dao savete i pomogao u izboru stapova. Nego, to skretanje sa teme i potcenjivanje kineske robe... Igrom slucajnosti ja radim na nekim izuzetno skupim instrumenima na kojima pise Made in USA, ali kad ih otvoris, vidis delove na kojima pise Made in China. Izuzev samo jednog jedinog dela. Zbog smanjenja troskova proizvodnje, vecina svetske ekonomije je svoju proizvodnju prebacila na istok. A, drugo, licno poznajen coveka koji je pomorac, i u nekoliko tura su delove boing aviona transportovali iz USA u Kinu na sklapanje. Pa zar je veca mudrost napraviti stap, ili igrati se sa smolama na visokom pritisku i temperaturi i praviti karbonska vlakna? Cinjenica je da je istok postao globalna i ekonomska i visokotehnoloska sila, tako da je omalovazavanje i potcenjivanje robe tog porekla sasvim neumesno.
Na kraju krajeva, sto prilici jednom modernom, civilizovanom drustvu, sve je stvar izbora.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
maric je napisao(la):
Xaxxaxaxax dobra diskusija :) Nismo snobovi nego ludaci ali svidja mi se to ludilo :) svi volimo da budemo moderni xaxaxax//za 150evrica mozes da kupis i stap i cekrk..po meni juri da kupis stap koji ima garanciju jer nikada se ne zna mozda se iskliznes pa polomis ili ga kvrcnes negde i pukne pa sta ces posle..i najbolje bi bilo da probas stap tj da ga drzis u ruci i vidis kako ti lezi jer moze da se desi da ti npr neki TCX bude motka a primis se na Ross-a koji je 3 puta jeftiniji..Pozz
Tesko da je TCX motka i da uopste moze da se uporedjuje sa Ross-om.
Trebas na osnovu budzeta, voda na kojima pecas i riba koje hvatas da izaberes sebi pribor. Kreirati sebi opremu na osnovu npr. Drine na kojoj ces pecati jednom ili ni jednom je suludo.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Vukovic je napisao(la):
Mozda sam malo preterao. Ja sam na ovom forumu nasao coveka koji mi je dosta puta dao savete i pomogao u izboru stapova. Nego, to skretanje sa teme i potcenjivanje kineske robe... Igrom slucajnosti ja radim na nekim izuzetno skupim instrumenima na kojima pise Made in USA, ali kad ih otvoris, vidis delove na kojima pise Made in China. Izuzev samo jednog jedinog dela. Zbog smanjenja troskova proizvodnje, vecina svetske ekonomije je svoju proizvodnju prebacila na istok. A, drugo, licno poznajen coveka koji je pomorac, i u nekoliko tura su delove boing aviona transportovali iz USA u Kinu na sklapanje. Pa zar je veca mudrost napraviti stap, ili igrati se sa smolama na visokom pritisku i temperaturi i praviti karbonska vlakna? Cinjenica je da je istok postao globalna i ekonomska i visokotehnoloska sila, tako da je omalovazavanje i potcenjivanje robe tog porekla sasvim neumesno.
Na kraju krajeva, sto prilici jednom modernom, civilizovanom drustvu, sve je stvar izbora.
vukovicu, posto sam jedino ja potcenio kinesku robu pretpostavljam da si meni uputio onaj post? cisto da budes informisan ne bavim se prodajom i preprodajom pribora i opreme .
a zamolio bi te kao ljubitelja kineza i njihovih proizvoda da mi navedes jednu poznatu marku bilo cega a da je izvorno kineska i visoko kvalitetna i priznata a da nije jeftina kopija zapadne robe ?
pusti ti to sto kinezi rade za platu od tri dolara pa svetske firme sele proizvodnju tamo. donesu masine i tehnologiju , postave svoj rukovodeci kadar i teraju marvu da radi dzabe . lako je njima da imaju najveci privredni rast kada su do juce orali sa drven plug  :D a koliko radnici zaradjuju i kakav standard imaju posebna je prica  :doh:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
alp je napisao(la):
Nisi me izgleda razumio. Nisu 5 eura nego dva za toliko. Nakon pregovora. Inace su po 3 eura ako kupis 300 komada istih. Gore ti napisu firmu kakvu hoces. A u ducanu je to klasa koja se prodaje za 100 do 200 eura. Sasvim solidni, metalni i lijepo dizajnirani. Mozda bi i kupio takav da ne znam posto su u nabavi. Ne bih ti zelio nabrajati firme koji nabavljaju iz tog izvora.
stvarno nisam razumeo , a ovo je jos gore  :doh:
cinjenica je da je cekrk prosta stvar kao samar i da je preterano skup ako se pogleda sta ima od delova u njemu ...ali tri dolara po komadu je stvarno strasno? pa toliko ce struje da potrosi masina dok ga napravi  :'( gde je materijal? gde je plata za radnika , transport ? a gde zarada za proizvodjaca? veruj da sumnjam u kvalitet takvog dzabe proizvoda  :nowink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
evo sad cu da ti pokazem kako ce pocetniku ili nekome ko ima ogranicen fond para biti korisno da vidi sta imas u plakaru  :)
posto si provalio kinesku zamenu za heliosa pomogni ovom coveku genevi da za pare koje bi dao za neki osrednji stap kupi "heliosa " kineza koji je isti i samo bolji od pravog . daj marku i gde ima da se kupi . mnogima ce biti interesantno . naravno ne svima jer uvek ima onih koji robuju robnim markama i uvek ce pre da se zalete na zvucno ime  :D
interesantni bi bili i ovi cekrci od 5 evra koje pominje alp? i za 10 bi ovde isli ko alva ako su stvarno kvalitetni  ;)

Pa on i dalje ne treba da gleda u moj plakar, sta koga boli uvo da donosi zakljucke o priboru na osnovu onoga sto imam ja, ti ili bilo ko drugi.

Nigde nisam rekao da je moj Kinez jeftin bas toliko da bi se uklopio u budzet pocetnika ali nije ni skup, ni blizu Heliosa a kazem ti da je u nekim segmentima cak i ispred Heliosa. Niti je zamena za Heliosa niti sam zeleo zamenu za Heliosa, vec jednostavno sam hteo bolji i meni prilagodjeniji stap.  Ne zaboravi da sam ja tog Heliosa imao dok ti nisi znao kako uzivo izgleda lipac i vrlo dobro znam sta pricam, pogotovo kada je o priboru rec.

http://www.moucheshop.com/,us,4,BLXLS.cfm

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
veruj da sumnjam u kvalitet takvog dzabe proizvoda  :nowink:

Verujem i ja da ti sumnjas, ali zato ne sumnjas kada ti taj isti proizvod ponudi neki Svaba po ceni od 130e sa garancijom 10 godina Onda kazes "uuuu super cekrk ima i super garanciju". A Nemcu treba da ga reklamiras tacno 53 puta za 10 godina da bi on osetio finansijski gubitak na cekrku koji ti je prodao. :hammer:

Vrh Dno