Redington Tempt 6 piece ??

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
tvoj plakar je veoma merodavan ako smatras da znas sta pricas kada je rec o priboru  :yeswink: i niko ti ne osporava da si imao heliosa pre mene i da menjas stapove kao kurva gace  :D ja tesko menjam stap. kupim jedan i teram duze vremena i uvek gledam da ne platim mnogo pa zato i ne zurim sa zamenom , jer ne robujem priboru i nisam naprzen na takve stvari ...ali to ne znaci da ne volim da imam lepu stvar kada se ukaze prilika tako da ja  imam heliosa verovatno po ceni koju si ti platio za kineza  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Verujem i ja da ti sumnjas, ali zato ne sumnjas kada ti taj isti proizvod ponudi neki Svaba po ceni od 130e sa garancijom 10 godina Onda kazes "uuuu super cekrk ima i super garanciju". A Nemcu treba da ga reklamiras tacno 53 puta za 10 godina da bi on osetio finansijski gubitak na cekrku koji ti je prodao. :hammer:
da pricamo malo ozbiljno ... verujem da ti je dobar stap . ne bi ti tako dugo ostao na njemo da nije dobar kako si nalozen na nove i dobre stvari . i cena mu je sasvim lepa , nije bas jeftin . ali cekrk od kvalitetnih materijala i visoko kvalitetno obradjen i odradjen da bude tri dolara u prodaji? to mi neverovatno  :doh:kolika je zarada po komadu? taj rob kinez sto ga gulio na masini kolika mu je jadnom plata?

Vukovic

Junior member
Učlanjen(a)
07.05.2013.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
vukovicu, posto sam jedino ja potcenio kinesku robu pretpostavljam da si meni uputio onaj post? cisto da budes informisan ne bavim se prodajom i preprodajom pribora i opreme .
a zamolio bi te kao ljubitelja kineza i njihovih proizvoda da mi navedes jednu poznatu marku bilo cega a da je izvorno kineska i visoko kvalitetna i priznata a da nije jeftina kopija zapadne robe ?
pusti ti to sto kinezi rade za platu od tri dolara pa svetske firme sele proizvodnju tamo. donesu masine i tehnologiju , postave svoj rukovodeci kadar i teraju marvu da radi dzabe . lako je njima da imaju najveci privredni rast kada su do juce orali sa drven plug  :D a koliko radnici zaradjuju i kakav standard imaju posebna je prica  :doh:
Nije tebi bio upucen post. generalno. Izvinjavam se. Nego mi se cini da ovaj decko nece sigurno promeniti stap, posto se krenulo od redingtona a stiglo do pekinga.
A sto se tice Kine, ona je postojbina papira, kompasa, baruta, medicine, hemije, filozofije, ko zna cega jos. Kulturoloski, dosta smo razliciti, a ponajvise u tome sto je osnova zapadnjacke civilizacije potrosacko drustvo. Ni ja ih ne razumem, a i nemam nameru da razmisljam o tome.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
tvoj plakar je veoma merodavan ako smatras da znas sta pricas kada je rec o priboru  :yeswink:
Rekoh vec da si tanak u procenama pa se i ovde potvrdjuje. Moj plakar ne znaci nista koliko god se razumeo u pribor jer uopste ne patim da imam najbolje i najskuplje. Generalno me interesuju stapovi i oni su moja strast kao i strune, volim da ih probam u raznim cak i nezamislivim kombinacijama a uopste se ne vezujem emotivno za mrtve stvari. Danas je tu, sutra nije, sasvim mi je nebitno. Meni je bitno da sam ga probao i mustrao koliko ja mislim da treba. I sad sam dosao na to da imam jedan jedini stap za fly koji mi zavsava sve sto me interesuje od ribolova i cekrk sa 4 spulne. Od pastrmcica do bucova od 3+kg. Kada me bude interesovala neka druga riba od ovih sada a da moj stap nije adekvatan, onda cu traziti drugi. Do tada me ne zanima.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
opet kazem da je merodavan plakar  :) kada se covek koji stapove menja ko carape zadrzi na jednom ...onda treba obratiti paznju na taj stap  :yeswink:
ja da kupujem stap obavezno bi ozbiljno razmislio o tom kinezu , ali sta cu kada sam emotivan i vezujem se za stvari  :'(
pogledaj kako je lep helios u kompletu sa cekrkom nemackim kinezom od tri dolara  :D

Vukovic

Junior member
Učlanjen(a)
07.05.2013.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
vukovicu, posto sam jedino ja potcenio kinesku robu pretpostavljam da si meni uputio onaj post? cisto da budes informisan ne bavim se prodajom i preprodajom pribora i opreme .
a zamolio bi te kao ljubitelja kineza i njihovih proizvoda da mi navedes jednu poznatu marku bilo cega a da je izvorno kineska i visoko kvalitetna i priznata a da nije jeftina kopija zapadne robe ?
pusti ti to sto kinezi rade za platu od tri dolara pa svetske firme sele proizvodnju tamo. donesu masine i tehnologiju , postave svoj rukovodeci kadar i teraju marvu da radi dzabe . lako je njima da imaju najveci privredni rast kada su do juce orali sa drven plug  :D a koliko radnici zaradjuju i kakav standard imaju posebna je prica  :doh:
A sto se tice termina marva, meni to izgleda sasvim drugacije. Letos odoh u neki kineski butik da kupim lakove za nokte da ofarbam bambule, kad ono, marva nasi radnici u gomili one robe koja neprijatno mirise na paraftalat, a kinezi za kasom sefuju. Da ti bude lakse, tako je u celoj Evropi.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Geneva je napisao(la):
Odoste mi vi daleko od teme  :D :D :D :D

Meni su potrebni konkretni odgovori posto se razmisljam koji da uzmem do 150e, posto mi je toliki budzet (...a gde su tu cekrk, kanap...  :'( )
... za sada pecam na BFC stapu, ali zudim za boljim...  :drool:

Sad vas molim za konkretne pridike, misljenja i na kraju krajeva, vas predlog , koji stap u rangu 150e se odlicno pokazao ili sta god...

za sad su mi zapali za oci:
http://www.musicarenje.rs/stapovi/redington/redington-pursuit  -  Redington Pursuit

http://www.musicarenje.rs/stapovi/redington?product_id=1207  -  Redington Tempt ( 6 delova )

i Sage Vantage , koji prelazi moj budzet , ali mi je zapao za oko
http://www.musicarenje.rs/stapovi/sage-1/sage-vantage

P.s. Hvala na brzim odgovorima i savetima.

Bilo koji od ovih stapova ti je dobra i sigurna kupovina. Mozda sestodelni nije bas pravi izbor za prvi stap, jer ces prilikom ucenja bacanja sigurno dosta kriviti ruku, ili zglob ili.... tako da ces cesto morati da proveravas sve spojevekoji ce mozda imati tendenciju da se okrecu. Mada ovo sto kazem ne mora da znaci da ce ti se to desavati. Sestodelac ti je idealan ako ces mnogo putovati. Sve u svemu, srecno sa izborom....  ;)

Vukovic

Junior member
Učlanjen(a)
07.05.2013.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
opet kazem da je merodavan plakar  :) kada se covek koji stapove menja ko carape zadrzi na jednom ...onda treba obratiti paznju na taj stap  :yeswink:
ja da kupujem stap obavezno bi ozbiljno razmislio o tom kinezu , ali sta cu kada sam emotivan i vezujem se za stvari  :'(
pogledaj kako je lep helios u kompletu sa cekrkom nemackim kinezom od tri dolara  :D

E vidis, sa ovom slikom si me impresionirao, ali jednog prosecnog Kineza ne. On bi vise pozeleo da je ta mreza puna pasa. :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
vukovicu, jos da znas za koje plate rade nasi radnici kod njih , kao onaj kinez sto pravi cekrke  :doh: muka da te uhvati  :'(

Vukovic

Junior member
Učlanjen(a)
07.05.2013.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
vukovicu, jos da znas za koje plate rade nasi radnici kod njih , kao onaj kinez sto pravi cekrke  :doh: muka da te uhvati  :'(
Nazalost, tu se slazemo. I dodje se do zakljucka. Da li pocetniku treba stap kao tvoj, cemu dosta utrosenog novca ako se stap koristi deset dana, koja je reka, pa kombinovati na razlicitim mestima neki od 8ft, dok ce negde na sirini 9tka da radi posao? Cela ideja je da vi iskusniji to podelite sa nama. Ja imam byron titan fly 8ft i taj redington pursuit, i nisam hteo vece pare da dam. A za moje iskustvo, i mogucnost izlazaka na vodu su fenomenalni. A prvi stap koji sam imao je neki mislim da je iz poljske, i covek mi jos uvali tonucu strunu uz njega. Mada ima i neke koristi i od tog stapa, bar sam ojacao ruku koliko je tezak.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ne postoji los stap vec samo los ribolovac ...ma ne postoji ni los ribolovac , bitno je da se ide na pecanje  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):

I opet nisi u pravu za plakar jer ti i ja na stap gledamo sasvim drugacije. Ja sam racionalan i pametan a ti i dalje gledas svoj stap i kazes "vidi kako je lep". :hammer: :hammer:

Vrh Dno