Jaka prolecna voda. Ako nisi imao dovoljno teske nimfe i lose birao mesta ne cudi izostanak ulova. Jako teska voda. Meni jedna od omiljenih voda. Al uvek je bilo ulova... Mada ja nisam bio 4 godine...
Dao si nam rezime i prošlosti, i sadašnosti i budućnosti Rzava. Druže, ovo boli, pre svega zato što sam siguran da je istina.Ja je zovem "kilometar - riba"...koliko kilometara vode predjes toliko riba ulovis....lipljani 20-25cm...nekada ima i po 30..pastrmke najcesce 22-3cm......sto bi mladi rekli KATAS....
Rece nekoda je protivnik poribljavanja..kao rekao sama reka...autohtone ribe prirodna selekcija...mozda ali za jedno 50 godina da je niko ne pipne...krenes kao tamo gde nema niko....60km od Uzica...teren san snova ulazim u kanjon i sapnem se o samicu....prijatelji..jos ovo zivota sto nam je preostalo da pecamo po revirima bosne i CG...ko ima para i slo....mozda i dalje ka alpima..manite se Rzava, Djetinje i sl reka "autohtono praznih".....gde se "kovu" klenovi, pastrmke "sladje od pastete"...."nisu neke ali 10ak komada moze za veceru"....koliki su lipljani ??? "LEPI".......
P.S ko mi ne veruje neka dodje da lovi...a sto se tice ribljeg fonda 70-80ih godina reke Montane su bile poprilicno devastirane..dosao strucnjak koji voli prirodu, ima znanje a i poreklo iz krajeva pa ga vuce i nostalgija...izlov vestacko rasplodjavanje i vracanje ribe u vodu...ponavljanje svega godinama..i posle 30ak godina cuveni reviri Montane na svim svetskim listama "dream water"....a Rzav....prvo brana..pa jezero...vikendice..i ako dovoljno pozivimo da pricamo unucima kako je to bila lepa reka...samo lepa.....
Djetinja...ima lipljana dobrih i mogu da se ulove...ne kao pre 4 god ali ima....pastrmke..jbg od dana do dana....ako neko pregazi reku...duvaljka, samo 22-3cm....i manje...ako imas srece bude par preko 30...a 40...e to vec statisticka greska....Stim da djetinja ima lepo ribe.... Bar je bilo pre 4god kad sam bio. Nije bila krupna al bilo je lepih.
@Sana jeste, slican sani jako. Samo je sana realno veca i lepsa
Al identican tip vode
Pa kad je divlja riba. Meni je ok tako. Jbga, ko prvi devojci njemu devojkaDjetinja...ima lipljana dobrih i mogu da se ulove...ne kao pre 4 god ali ima....pastrmke..jbg od dana do dana....ako neko pregazi reku...duvaljka, samo 22-3cm....i manje...ako imas srece bude par preko 30...a 40...e to vec statisticka greska....