REVIRI U SRBIJI

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sale Župa je napisao(la):
Ministarstvo ih ne dira,jer od njih uvek ima siguran novac i prihod,a da li će gazdovanjem unaprediti reku i riblji fond,njima nije bitno.

Kako da ih dira ministarstvo kad su javno preduzece. To ti je kao kad bi Majka prijavila sina da je nesposoban :)

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Jer je razmisljao neko da mi musicari zajednickim snagama odredimo jedan deo na nekoj reci i tu napravimo revir...
ako ima 1000 musicara u srbiji pola ako se ukljuci u projekat to je 500, svako da po soma dinara to je pola miliona dinara godisnje za troskove poribljavanja itd
cuvari bi bili mi svako po 1 dan, to je radis 1 dan pa cekas red na tebe oko 1,5 godinu to uopste nije tesko da se odradi
Mi sami moramo da se izborimo, ako cekamo na drzavu ceo zivot ima da nam prodje u kritikama i cekanju...
Ja sam prvi za...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
veoma interesantna ideja  :) totalno neizvodjiva ali interesantna .

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
milan_mj je napisao(la):
Jer je razmisljao neko da mi musicari zajednickim snagama odredimo jedan deo na nekoj reci i tu napravimo revir...
ako ima 1000 musicara u srbiji pola ako se ukljuci u projekat to je 500, svako da po soma dinara to je pola miliona dinara godisnje za troskove poribljavanja itd
cuvari bi bili mi svako po 1 dan, to je radis 1 dan pa cekas red na tebe oko 1,5 godinu to uopste nije tesko da se odradi
Mi sami moramo da se izborimo, ako cekamo na drzavu ceo zivot ima da nam prodje u kritikama i cekanju...
Ja sam prvi za...

To bi bilo po sistemu kako mali Djokica zamislja? Daj bre ljudi razmislite malo, reke imaju preduzece koje gazduje njima , tom preduzecu na gazdovanje su na konkursu dodeljene vode jednog podrucja. Preduzece ne sme da daje bre reke u podzakup sta je bre vama. Dobili su na konkursu zato sto su imali potrebne kadrove i ispunjaali uslove.

Kakvo bre crno skupljanje musicara za organizaciju revira, kakvi bre dobrovoljni prilozi za poribljavanje, znate li bre kako i kada se uopste vrsi poribljavanje? I za to postoje odredjeni uslovi.

Drzava bre nema nista sa rekama sem da ubira pare na konkursu za gazdovanje tim vodama. I naravno da gradi hidroelektrane kako im se digne ili kako izvacare nekog investitora da omanu neku kintu za sebe.

A posebno je interesantno to "skupi se nas 500" :D U ovakvim okolnostima da se skupi i 50 bio bi uspeh a ti bi da skupis 500 istomisljenika :D. Najbolje da se organizujemo u MSS ili ti Musicarska Stranka Srbije pa u koaliciju sa PUPS-om i Palmom i pravac skupstina :hammer:

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
evoga strucnjak a ja se bez razloga zabrinuo za strucni kadar, ali vidim da su strucnjaci tu da samo posmatraju...
zbog tih jebenih procedura smo na 137 mestu zemalja u svetu po konkurentnosti privreda iza pola afrike...
ovo je prosto ubacis ribu u deo reke i cuvas  reku prosto kao pasulj, druga stvar sto je od toga napravljena zavrzlama pa ni ti koji su je napravili nemogu da se snadju...
prost primer, na Gocu postoji jezero koji je napravljeno pre par godina za snabdevanje Vrnjacke Banje vodom, jezero se cuva i zabranjen je svaki vid rekreacije na vodi, ja sam pre 4 godine doneo iz braduljice 200 kom potocne pastrmke i pustio u jezero, ove godine sam cuo da je jedan lik upecao na varalicu p. patrmku od 40cm... znaci pustis ribu i cuvas je i ribe ce tu biti...
Ljude u ovoj drzavi zanima samo kes sa malo kesa dobili bi koji hoces deo reke ali to je druga prica...
ha ha ha ha MSS je dobra ideja...:)
U pravu si i 50 bi bio uspeh... ja to samo malo javno mastam... 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
milan_mj je napisao(la):
zbog tih jebenih procedura smo na 137 mestu zemalja u svetu po konkurentnosti privreda iza pola afrike...
ovo je prosto ubacis ribu u deo reke i cuvas  reku prosto kao pasulj, druga stvar sto je od toga napravljena zavrzlama pa ni ti koji su je napravili nemogu da se snadju...

Ma prosto je toliko da bi na sebe navalio razne organizacije ORKE, Morke i na kraju popio krivicnu prijavu za zlocin protiv covecnosti za neovlasceno porbljavanje neautohtonim ribama i jos od necipovanog maticnog jata. Ma idi ovo ti je cist sado mazo.

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Pusti ribu i ako te opali država po ušima, možda nekad i izađeš iz zatvora.  :hammer:

(preduhitri me Simps...)

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
E daj boze da zivimo u takvoj drzavi gde je sve uredjeno i gde se sada vodi racuna o tome koje ribe plivaju u rekama...

Dejan paun

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
imao je Sale podatak na internetu kad je bila afera oko cuvarske sluzbe "kico" koliko je izdato dozvola,pa sam odatle pokupio, ali provericu jos jednom

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Tesko je to izvodljivo... prvo moras da pokrenes inicijativu na forumu da vidis koliko ljudi je zainteresovano za takvu organizaciju pa tek onda da se dalje razmatra... mislim da je Simson u pravu kada kaze da je nemoguce okupiti toliko ljudi oko te ideje... ali nista ne kosta probati... ja cu da ti budem logisticka podrska :) otvori novu temu gde bi zainteresovani clanovi mogli da se prijave to ti je korak 1.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
EKOD Gradac je dobio na korišćenje,staranje reku Gradac i okolinu kao zaštićeno prirodno dobro i opet uz sav entuzijazam nekolicine momaka,Žuće,Jovketa & co ponekad izgleda da se bore sa vetrenjačama.
Te ovaj "stručnak ihtiolog" rekao ovako te neko drugi rekao drugačije,te jedan deo reke je EKOD-ov a donji deo Raćineko ribarstvo) i onda se gornji deo čuva i održava ,a u donjem rasulo,peca se kako ko stigne i na šta god stigne,kao da nije ista reka.
A vrhunac je kad Raća kaže da ga boli uvo za poribljavanje kada svaka velika voda njemu poribi reku,a njegove čuvare sresti na vodi je premija.
Sada su stručnjaci u vodoprivredi odlučili da kaptiraju sve moguće izvore oko sliva reke i tako spreče vodu da dolazi do reke,a iz reke već zahvataju pijaću vodu za Valjevo,i onda će doći u situaciju da zbog nekih izvora koje preseku neće imati ni postojeći protok za vodovod a već 20 g se radi brana Rovni koja treba da snabdeva vodom ceo ovaj deo Srbije.
I KO JE TU SAD LUD ,UMESTO DA ULAŽU U BRANU I IMAJU VODU ONI NEPOVRATNO UNIŠTAVAJU IZVORE KOJE KASNIJE NEĆE MOĆI DA VRATE PRIRODI.

SVE JE TO ZA BATINE

Uzaludan je to posao ulaganje u revir sa ovakvim banditima,

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
pa petre pisite kojekakve peticije, protestvujte, bacite bombu tom liku pod kola.....pokrenite bilo sta, pogotovu ako moze i ostatak zaljubljenika koji nije iz valjeva da pomogne, ako nesto zatreba za gradac tu sam, cak i strajk gladju(ionako sam se ugojio :)  )

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Kkav štrajk glađu kad zamiriše gulaščić i sl čarolije :bleh:,nema pomoći dok je ovakvo stanje u državi.
Bore se oni i navlače, krpe kraj sa krajem,i onda neko pre nekog vremena obije objekat i ukrade i trimere i agregat i ko zna šta još.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
bacite bombu tom liku pod kola.....ugojio :)  )

Ало, Охоли, јел знаш шта пишеш ? За ово се иде малко у прдекану.

Vrh Dno