REVIRI U SRBIJI

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
pera je napisao(la):
Sada su stručnjaci u vodoprivredi odlučili da kaptiraju sve moguće izvore oko sliva reke i tako spreče vodu da dolazi do reke,a iz reke već zahvataju pijaću vodu za Valjevo,i onda će doći u situaciju da zbog nekih izvora koje preseku neće imati ni postojeći protok za vodovod a već 20 g se radi brana Rovni koja treba da snabdeva vodom ceo ovaj deo Srbije.
I KO JE TU SAD LUD ,UMESTO DA ULAŽU U BRANU I IMAJU VODU ONI NEPOVRATNO UNIŠTAVAJU IZVORE KOJE KASNIJE NEĆE MOĆI DA VRATE PRIRODI.

SVE JE TO ZA BATINE

Uzaludan je to posao ulaganje u revir sa ovakvim banditima,

Da to je realan problem i jako tesko resiv. Prvo sto ne mozes narod da ostavis bez vode i automatski si u poziciji da od dva zla biras manje zlo.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Najgore je to što i kada kaptiraju izvore, pripoje ih seoskim vodovodima koji su u lošem stanju i onda voda opet ne stigne do onih kojima je neophodna,jedva su sačekali letos sušu i proglasili elementarnu nepogodu da bi kaptirali izvor BELE VODE na Mravinjcima koji čak ni ljudi koji žive pored njega nisu hteli da upropaste već su kopali po nekoliko kilometara ručno da sebi dovedu vodu a taj izvor da ostave nedirnut .
Ne znam koliko ste upućeni kako to izgleda ,ali to je izvor koji izlazi iz male pećinice koja je u sklopu velikog kamenog bloka-stene i izgleda veoma lepo.
E to su ti nazovi stručnjaci izabrali kao najlakšu soluciju i preko noći postavili cevi i odveli vodu . 
Opet ,kakva zemlja takvi stručnjaci i obrnuto.

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
I da ne zaboravim ali svi ovi vodotoci o kojima pišem  su u slivu reke Gradac koji je u opasnosti da ostane bez par veoma jakih vrela i pretvori se u potok.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ne verujem da ce taj plan da uspe, u valjevu ima mnogo ljudi koji ce da stanu u zastitu Gradca, pored toga klisura Gradca je zasticena i nije dozvoljeno da vrslja kako ko hoce... A i ako naprave nesto to vrlo lako moze da se ukloni...
A i ti izvori nisu jaki da bi popravili snabdevanje vodom u i oko Valjeva, jedino ako su mislili da glavni izvor Gradca kaptiraju:) nemoj da procita ovo neko od strucnjaka mozda mu padne neka ideja na pomet... :)
Jedino je jezero dugorocna i sicurna  opcija za snabdevanje vodom nekog grada, sto ce verovatno nadlezni da i naprave... ja sam cuo da planiraju branu da stave kod manastira Celije, da ce da ga poribe sa saranom i da ce jezero da bude do samog izvora Gradca, taman sa terase Tetrebovca da se skace u vodu :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ako ne ubace i tolstolobika na mene vise nema sta da racunaju da dolazim

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Ako izađeš iz bajboka.  :hammer:

Rancic je napisao(la):
Ало, Охоли, јел знаш шта пишеш ? За ово се иде малко у прдекану.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
kad stoka ne ide zbog gorih stvari necu ni ja  :)

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Dejane,

ideja za revire u Srbiji ima mnogo ili ih je bilo mnogo.Na žalost,sem reke Gradac ni jedna nije duže zaživela.Razloga je previše,a već su opisani.A u stvari,samo jedan-naša svest!

Što se tiče ideje okupljanja mušičara Srbije da urade nešto po bilo kom pitanju,bilo je i toga,ali se svede da to posle odradi samo par ljudi.
Jedna takva ideja bila vezana za MFS i takmičenja i veliki sastanak na Adi,kada se skupio (za naše prilike) veliki broj ljudi.Ishod svega je poznat-zbog svog ega,sve je uništila samo jedna osoba.Automatski,više ni oni koji imaju znanje,energije,želje i volje,ne žele da bilo šta urade.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma Sale, sve te ideje su bile na amaterskom nivou, iskukane od strane entuzijasta bez cvreste volje onog ko gazduje vodom. Tipujem da ce prvi sledeci ozbiljan revir biti na Rzavu jer znam da upravljac ima jaku volju, znanje i kadar da to sredi. A i Rzav to zasluzuje.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Уколико не подигну бране на Рзаву. Чуо сам да планирају неколико комада на Дрини, Ибру, Морави, Рзаву.... око 50 комата централа у Србији. И још чини ми се 4 на Тари. Немачка угасила 8 нуклеарки и сад остали траже да надомести.  Више се Немачкој исплати да натера наше да направе 50 централа и да купују струју.
За то је Меркелка и долазила скоро.
Има да будемо ко Финска, бре. Има само да бијемо бабушку, цверглана... & друга говна.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Rancic je napisao(la):
Има да будемо ко Финска, бре. Има само да бијемо бабушку, цверглана... & друга говна.
Ne, ima da budemo ko Alpi, jer ćemo Japanac i ja sva ta jezera da poribimo jezerskom zlatovčicom i smuđem. Ima da napravimo 50 Kokinih Brodova!  :lol:

I dom mi služimo zatvorsku kaznu, vi će lepo pecate tonućim kanapima i strimerima.  :)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Доносићемо вам да мотате муве да вам брже прође време. А може и да се заради нешто. :bleh:

Vrh Dno