Imam tu srecu stosam 3 godine proveo u musicarenju a tek cetvrtu nabavijo internet i poceo listat forume,sta hocu da kazem,ako bi jedan pocetnik koji je tek nabavijo opremu i odlucijo da ide na reci a pre toga citao ovolika pravila doista bi bijo zbunjen,jacu citirat rijeci jednog mog uvazenog kolege musicara koji musicari klena vise od 30 godina,gledajuci njega kako je uspesan u riibolovu tako sam i ja pozeleo i presao u musicare. Kad sam ga pitao kako i sta za poneke stvari ona kaze: ''znas sta u musicarenju klena nema nekih posebnih pravila,kojih bise striktno drzo i bijo uspesan,sa njim nikad neznas na stasi danas je ovakve volje sutra onake'' tosam ispitivo i doista svatijo daje to tako,istina je damu se moras prisunjat,to vazi za krupne dok za sitnije tose nemora toliko praktikovat,sve u svemu mislim da svako od nas ima posebno iskustvo u lovu ove ribe,i svako ima neki poseban nacin i shvatanje kako najbolje prevariti one krupnije,mozemo diskutovati o zabacajima kako se najbolje koji zabacaj izvodi,ili o musicama ali o nacinu prilaza na vodi,dali kelen cuje ili necuje nas glas,dali ga plasi traktor ili ne
,toje vec tema o kojoj retko ko sta zna. OSNOVNO PRAVILO JE STAP KANAP I MUVA,ZATIM FIJU FIJU PA STA BUDE NEKA BUDE
drago mije kad ulovim krupnog klena (mada se to cesto ne desava) ali sam naucijo uzivat u lovu i najsitnijih klencica,vazno mije kad izadjem daje aktivan dase na vodi nesto desava,e sad ko padne neki veliki padne,ne padne,jasam na vodi doso provesti par sati opusteno bes stresova pase zbog velikih i ne uzbudjavam.
I verujte srecan sam zbog toga,jer puno sam ribolovaca sreo koji pocnu da psuju vodu te kako u njoj nema ribe odu kuci nadrndani pisman stosu kupili dozvole,a opet u torbi imaju sve ukupno po bar dva tri kila ribe,ali tosu oni mesojedi koji sve stose zakaci stavljaju u cuvarku.
I verujte srecan sam zbog toga,jer puno sam ribolovaca sreo koji pocnu da psuju vodu te kako u njoj nema ribe odu kuci nadrndani pisman stosu kupili dozvole,a opet u torbi imaju sve ukupno po bar dva tri kila ribe,ali tosu oni mesojedi koji sve stose zakaci stavljaju u cuvarku.