strashni je napisao(la):Pastrmku ne bih mogao da ponesem kuci taman da ima zlatan grumen u stomaku. Nekako mi zao, kad znam koliko je kradu i kad je vidim onako lepu. Vise volim da se opet nadmudrujemo i sledeci put kad dodjem.

strashni je napisao(la):Pastrmku ne bih mogao da ponesem kuci taman da ima zlatan grumen u stomaku. Nekako mi zao, kad znam koliko je kradu i kad je vidim onako lepu. Vise volim da se opet nadmudrujemo i sledeci put kad dodjem.
sasats je napisao(la):simpsone ti si covek u godinama,pazi na masnoce i pritisak![]()
![]()
mozda je bolje da projedes ribu :yeswink: :yeswink:
![]()
ne zameri na maloj sali![]()
Sledeci put kad dodjes nema je u bar 80% slucajevastrashni je napisao(la):Nekako mi zao, kad znam koliko je kradu i kad je vidim onako lepu. Vise volim da se opet nadmudrujemo i sledeci put kad dodjem.
Goci je napisao(la):Skobalj je lepa riba za hasanje. :yeswink:
Ja ga spremam na dva načina:
1. prženje cele ribe, samo bez glave. Zasečem ga po vertikali bočno na svakih 0.5 cm duž celog tela. Dubina zaseka skoro do kičme, više ka leđima, manje ka stomaku. Po posolim i stavim vegetu, pa uvaljam u mešavinu belog i kukuruznog brašna. Onada to na vruć zejtin (maslinovo ulje po mogućstvu) i pržim kao i svaku drugu ribu. Po 7-8 minuta svaku stranu. Preliv: beli luk, maslinovo ulje, limun, malo soli i vegete. Može i neke biljčice po želji.
2. pljeskavice. Kuvam ga 5 minuta, izvadim i očistim od kostiju. Sameljem 2 x na mašini za mlevenje mesa i onda dodajem sastojke po želji. Najčešće soju, jaja, malo brašna, so, vegetu... I standardno ispržim na zejtinu. Preliv: beli luk, majonez, limun, so, vegeta...
Isto ovako sam spremao i druge ribe sa dosta kostiju: klena, mrenu, bucova, šljivara...
Prsti da poližeš...
Nažalost, ni jednu od pomenutih riba ne ponesoh sa vode u poslednje 2-3 godine. Od bele ribe samo deverike i bodorke koje pecam na plovak.
simpson H je napisao(la):2. Lepsa pljeskavica u kafani Mrak u Nisu nego bilo koja od mlevene ribe.
Rancic je napisao(la):Skobalja i babušku sam tri puta probao.
Prvi put, zadnji put i nikad više.
Koske, koske i samo koske, a nisam ni kuče ni mačka, a dok istrebiš ........
Za takvu zajebanciju i sport za zube pre ću da izaberem semenke.
Inače, najmanje jednom nedeljno je riba obavezna kao obrok u mojoj kući.