Ribe su deo naseg jelovnika

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Poruke
2.772
Broj reagovanja
1
Lokacija
Niš
strashni je napisao(la):
Pastrmku ne bih mogao da ponesem kuci taman da ima zlatan grumen u stomaku. Nekako mi zao, kad znam koliko je kradu i kad je vidim onako lepu  :(. Vise volim da se opet nadmudrujemo i sledeci put kad dodjem.
:tbumb:
 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Poruke
5.900
Broj reagovanja
6
Lokacija
Beograd
sasats je napisao(la):
simpsone ti si covek u godinama,pazi na masnoce i pritisak  :hammer: :D :D mozda je bolje da projedes ribu :yeswink: :yeswink: :D :D
ne zameri na maloj sali :bye:

Ma kakvi da ti zamerim da znas da ima velike istine u tvojim recima. Ali bolje herojski da riknem nego kao slepac :D i jos gore gladan
 

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Poruke
1.981
Broj reagovanja
0
Lokacija
Leskovac
strashni je napisao(la):
Nekako mi zao, kad znam koliko je kradu i kad je vidim onako lepu  :(. Vise volim da se opet nadmudrujemo i sledeci put kad dodjem.
Sledeci put kad dodjes nema je u bar 80% slucajeva  :mad:
Onaj sto peca na glistu ne razmislja kao ti.
 

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Poruke
238
Broj reagovanja
1
Lokacija
Osijek
Najviše volim, ako je to moguće, ulovljenu ribu pojesti na samoj vodi. Zato je negdje u prtljažniku uvijek rešetka, za neplanirani roštilj poput ovoga. I bijelo vino, zaboravljeni poklon za starog didu (veliki vinoljubac - žao mi je dida  :smoke:), koje sam danima vucarao sa sobom, dobilo je novu svrhu uz prefino, narančasto meso divlje kalifornijke, kakvo se ne može kupiti u ribarnici. Masline su kupljene u lokalnoj trgovini, a ljubazna trgovkinja posudila je i nož da se riba ipak nekako očisti. Inaće, na toj vodi dozvoljeno je zadržati dvije ribe, ali i ove tri bile su sasvim dovoljne da nahrane tijela i duše dvojice gladnih mušičara. Hvala im.
 

Prilozi

  • IMG_1552a.jpg
    IMG_1552a.jpg
    210,1 KB · Pregleda: 152
  • IMG_1553a.jpg
    IMG_1553a.jpg
    152,6 KB · Pregleda: 153

...:::Vladan:::...

Junior member
Učlanjen(a)
15.01.2009.
Poruke
52
Broj reagovanja
0
Lokacija
Nis
Ne glupirajte se bre,normalno je jesti ribu barem 1  nedeljno,ja je eto jedem nedeljom.Najvise volim stuku,krkusu,bandara,karasa,pastrmku...itd samo skobalja nisam probao a cuo sam da je gorko meso i da ima puno koski  ???
 

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Poruke
4.518
Broj reagovanja
28
Lokacija
trstenik
meso nije gorko,cak je veoma ukusno kad se lepo spremi,ali koske su propast .ima ih vise nego mesa.dobar je samo za mariniranje.
u principu nevolim recnu ribu bas zbog koski ...osim beovice  :drool: ali zato morsku obozavam ...  :tbumb:
 

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Poruke
2.772
Broj reagovanja
1
Lokacija
Niš
Skobalj je lepa riba za hasanje.  :yeswink:

Ja ga spremam na dva načina:

1. prženje cele ribe, samo bez glave. Zasečem ga po vertikali bočno na svakih 0.5 cm duž celog tela. Dubina zaseka skoro do kičme, više ka leđima, manje ka stomaku. Po posolim i stavim vegetu, pa uvaljam u mešavinu belog i kukuruznog brašna. Onada to na vruć zejtin (maslinovo ulje po mogućstvu) i pržim kao i svaku drugu ribu. Po 7-8 minuta svaku stranu. Preliv: beli luk, maslinovo ulje, limun, malo soli i vegete. Može i neke biljčice po želji.

2. pljeskavice. Kuvam ga 5 minuta, izvadim i očistim od kostiju. Sameljem 2 x na mašini za mlevenje mesa i onda dodajem sastojke po želji. Najčešće soju, jaja, malo brašna, so, vegetu... I standardno ispržim na zejtinu. Preliv: beli luk, majonez, limun, so, vegeta...

Isto ovako sam spremao i druge ribe sa dosta kostiju: klena, mrenu, bucova, šljivara...

Prsti da poližeš...  :)

Nažalost, ni jednu od pomenutih riba ne ponesoh sa vode u poslednje 2-3 godine. Od bele ribe samo deverike i bodorke koje pecam na plovak.
 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Poruke
5.900
Broj reagovanja
6
Lokacija
Beograd
Goci je napisao(la):
Skobalj je lepa riba za hasanje.  :yeswink:

Ja ga spremam na dva načina:

1. prženje cele ribe, samo bez glave. Zasečem ga po vertikali bočno na svakih 0.5 cm duž celog tela. Dubina zaseka skoro do kičme, više ka leđima, manje ka stomaku. Po posolim i stavim vegetu, pa uvaljam u mešavinu belog i kukuruznog brašna. Onada to na vruć zejtin (maslinovo ulje po mogućstvu) i pržim kao i svaku drugu ribu. Po 7-8 minuta svaku stranu. Preliv: beli luk, maslinovo ulje, limun, malo soli i vegete. Može i neke biljčice po želji.

2. pljeskavice. Kuvam ga 5 minuta, izvadim i očistim od kostiju. Sameljem 2 x na mašini za mlevenje mesa i onda dodajem sastojke po želji. Najčešće soju, jaja, malo brašna, so, vegetu... I standardno ispržim na zejtinu. Preliv: beli luk, majonez, limun, so, vegeta...

Isto ovako sam spremao i druge ribe sa dosta kostiju: klena, mrenu, bucova, šljivara...

Prsti da poližeš...  :)

Nažalost, ni jednu od pomenutih riba ne ponesoh sa vode u poslednje 2-3 godine. Od bele ribe samo deverike i bodorke koje pecam na plovak.

1. Videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.

Najvise volim ovaj deo o recnoj ribi i maslinovom ulju, kakva glupost koju moze da smisli samo nas narod.

2. Lepsa pljeskavica u kafani Mrak u Nisu nego bilo koja od mlevene ribe.
 

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Poruke
1.165
Broj reagovanja
1
Skobalja i babušku sam tri puta probao. 
Prvi put, zadnji put i nikad više.
Koske, koske i samo koske, a nisam ni kuče ni mačka, a dok istrebiš ........  :p
Za takvu zajebanciju i sport za zube pre ću da izaberem semenke.
Inače, najmanje jednom nedeljno je riba obavezna kao obrok u mojoj kući.
 

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Poruke
2.772
Broj reagovanja
1
Lokacija
Niš
A "pijana babuška"  :D kilašica u rerni? Vrh!  :)
 

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Poruke
748
Broj reagovanja
1
Lokacija
Nis
simpson H je napisao(la):
2. Lepsa pljeskavica u kafani Mrak u Nisu nego bilo koja od mlevene ribe.

Ta kafanica je i jedana od mojih omiljenih, ali morska riba je obavezna 1-2 puta nedeljno, od recne mi najvise odgovara smudj.
 

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Poruke
1.165
Broj reagovanja
1
Nekada sam dolazio u "17", a klopa na brzinu kod "Pere ždere" -  :drool: ljuta pljeskavica u maramici, pa pivdžan.
 

white

Newbie
Učlanjen(a)
11.03.2009.
Poruke
9
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):
Skobalja i babušku sam tri puta probao. 
Prvi put, zadnji put i nikad više.
Koske, koske i samo koske, a nisam ni kuče ni mačka, a dok istrebiš ........  :p
Za takvu zajebanciju i sport za zube pre ću da izaberem semenke.
Inače, najmanje jednom nedeljno je riba obavezna kao obrok u mojoj kući.

Jesi ti probao skobalja kod Gorana Pavlovica...
ko (do)kaze da je los, ja ga vodim u Porto na ribu po izboru  ;)
naravno o ukusima ne treba raspravljati  :D
 
Vrh Dno