Ja cu da napisem metod kojim mi pravimo corbu,izvrsna ispadne,ali ne sumnjam da su i drugi nacini pripreme ista losiji.
1.povrce(luk,sargarepa bela i crvena,paprika)sipati u kotlic,dodati ulje i vodu,dinstati po zelji,mi sve to odugovlacimo na dugo,dugo vremena.Obavezno mesanje.
2.U istom trenutku dok se povrce dinsta,supruge(ko ih ima),ko ih jos nije dobio neka uposli nekog od prisutnih,neka stave pripremljenu ribu da se bari(dovoljno je 20-30minuta).
3.Ne zaboravite da ponekad dodate vodu u kotlic da ono povrce ne izgori,istovremeno ne ostajte ni sami suhog grla.
4.Onu ribu sto ste obarili,ocistite od kostiju,to u mom slucaju radimo kum i ja(obojica imamo malu decu koja kusaju corbu,pa ciscenje temeljnije obavimo),vodu u kojoj se barila riba niposto ne prosipajte,ta voda ide u kotlic onog trenutka kad ste poceli da cistite ribu,a ispasiranu ribu ociscenu od kostiju naposletku srucite u kotlic.
5.Po zelji dodajte "Fant" ili "Alas", ljutu papriku,so ili vegetu,moze i sok od paradajza,udarite dobar kljuc jedno deset minuta i nakon toga mozete skloniti kotlic sa vatre da se hladi.
6.Ovo su sazeti koraci pri zgotivljenju kotlica,neko ovo radi za sat vremena,neko po 3 sata,ovde ne moze da se omane.
I da, nama se ranije desavalo da kotlic pocne jedan da pravi a zavrsi ga deseti.Onda smo se opametili,samo jedan majstor.Prijatno.