Kolega ja to ne radim zbog cene/novca nego interesovanja. Veruj mi ovdje je market polovnim stapovima preplavljen i moze da se kupi dosta toga za vrlo prihvatljivu cenu, jedva koristeno, ima i rasprodaja obustavljenih modela, kao sto je sada z-axis. Meni stvarno nije problem doci do "skupog" pribora, da me to zanima odavno bi ga pazario, novog ili koristenog.
znam kako se prave grafitni blankovi, i vrlo mi je poznato da svaki blnk ima "overlap", prema tome uvjek ce bit gresaka, ne kazem da su ceste ali se desavaju. Da, nije svaki blank isti, stojim iza toga i nisam jedini takvog misljenja, neki jednostavno ne legnu ravno kad se sastave po kicmi i to mu utice na akciju, svaka sekcija vuce na svoju stranu. Neki proizvodjaci svedu defekte na minimum ali nemoguce ih je potpuno uklonit.
Kazes svaki stap je u milimetar sastavljen na kicmi, meni nije jasno kako mozes potvrdit gde je kicma ako su vodilice vec navezane? ako to ocenjujes po preseku na spoju, na osnovu overlapa onda se varas. Ne zaboravi da se grafit mota na mandrelu!
izraditi nesto unikatno za sebe....u tome je citava poenta!
Ne secam se da sam igdje naveo da cu ja licno uradit bolji stap spram sage-a, ali verujem da jedan pravi majstor sigurno moze. Ja ovo radim kao hobi, za svoje potrebe i svoje zadovoljstvo.
Kolega se raspitivo o sklapanju stapa, ja sam samo naveo neke stvari koje mogu da se dese ako ga kupuje na slepo, tek toliko da se dobro razmisli, da nebi izaslo skuplje nego gotov proizvod. Ovim putem se izvinjavam kolegi Rangu na unistenom topicu, to mi nije bila namjera.
Saleja uzivaj u svom bambusu, mene to jos necacka, ali verujem da ce i to doci na red.
Japanac hvala na potpori, meni bi uzelo deset stranica da sve to objasnim.
Ja ne zivim u Montani ali zivim u Alberti, jugozapadnom cosku provincije, i pravo je cudo da tek pre godinu dana vidjeh musicarac(), Ali ti znas bolje pa ostani pri tome samouverenju, jer iz centra Srbije ti to bolje osmatras/shvatas situaciju na americkom trzistu. Kako bi se ti izneverio u americki san....
Bilo kako bilo covjek ce sam da odluci sta valja za njega, ja ga nemogu ubjedit u nista kao ni ti.