Interesantna mi je ova tema. Nisam manualac, nikad nisam napravio sebi štap, i ne kapiram ovolike razne poglede na samogradnju. Pogotovo ne kapiram izjave da ljudi hoće da uštede ali da ipak imaju Sage. Imao sam priliku da držim i neke Sage štapove nastale u ovoj varijanti. Ništa njema ne fali.Ali, Sage je Sage samo kad je Sage. Po mom mišljenju.
Još jedna stvar. Ja gledam na samogradnju malo drugačije. Još iz ledenopg doba mog varaličarenja, stalno sam prebudživao haltere, drške, prevezivao karike. Normalno, ne ja, već majstori poput Ljubiše iz KArlovaca sremskih i Dragana Mitrovića, verovatno pionira u ovoj zabavi. Bili su to vrhunsku radovi, CUSTOM MADE za mene. TAko da mi i sad ostalo to...
Kako već rekoh, nisam majstor, ne umem jbg.<zs to treba imati vremena i živaca. Ja nemam. Normalno, to ne znači da se ne razumem. Jer, u svakom oku je druga ljepota. I nema potrebe da znam kako se to radi da bih znao šta mi lijepo. JBG, ne znam ni kako se Ferrari radi.
OStajem kod svog stava i dalje. Kad mi se radi štap, želim da bude za mene i samo za mene, po mojim željama. Skoro sam poručio jedan bambus. Totalni šiz jer sam tražio Mid fast , 13 uglova, spoj bez metalne hilzne i strip kariku od dragog kamena. Uslov je bio da se napravi takav samo jedan i ni jedan više. Ne pitajte za cijenu. Prava sitnica...
Tako da, 100 ljudi 200 yaya. U ovom hobiju treba uživati na sve moguće načine. Ako je samogradnja jedan od njih, samo mašta je ograničenje.