Eh da, zaboravih da napomenem - udica BEZ povratne kuke se mnogo lakše vadi i iz prsluka, jakne, kape, džempera, pantalona, kombinezona, uveta, prsta, glave... Da li ste nekad zaboli udicu u ove predmete - ja u sve dosad nabrojane 
Milanče je napisao(la):Eh da, zaboravih da napomenem - udica BEZ povratne kuke se mnogo lakše vadi i iz prsluka, jakne, kape, džempera, pantalona, kombinezona, uveta, prsta, glave... Da li ste nekad zaboli udicu u ove predmete - ja u sve dosad nabrojane![]()
Ovo je razlog ZA kuku - ali ja razvalih silne kutije za muve svih ovih godina sa njima - eto još jedan razlog PROTIV!!Mixmaster je napisao(la):Moje muve stoje na mom kačketu čvrsto zakucane. Kada ne bi imale zarez, sve bi ispale u gustišima kroz koje ja cunjam.![]()
compshop je napisao(la):Drustvo,
Kada sam se upecao na svog strimera, pozeleo sam da nema kontra kuku, ali.....
Cupanje udice iz prsta cu pamtiti dok sam ziv. Nisam smeo da nastavim putanju udice kroz prst jer je vrh udice isao ka noktu. Kontra kuka definitivno radi posao, verujte mi na rec.......
Ribolov sa udicama bez kontra kuke potice vecinom od musicara ,, fly fishing, Kad je svjetsko prvenstvo u fly fishingu onda je bez kontra kuke pravilo, Mahaci su stapovi koji su znatno savitljiviji meksi od klasicnih varalicarskih stapova tako da je lakse kacenje, probijanje usta ribe sa musicom koja je bez kontrakuke tu je i uticaj role to jest poolozaja ruke ,,, 2 musice bez kontra kuke nastaju i sa pojavom revira gdje se ide uhvati i pusti sa razlogom da se riba manje povrjedjuje i vece su sanse da ostane u zivotu i veca je sansa da uzme ponovo musicu ,,,Definitivno ako je riba zakacena probijena dobro udica sa kontra kukom ima vece sanse da i izvuce tu ribu nego ona koja je bez kontra kuke ,,Ako smo u situacijama gdje imamo pregled i da ribi damo adekvatnu kontru onda je bolje sa kontra kukom ako nema pregleda, riba uzima iznenada i manje agresivno onda je bolje bez kontra kuke,,, Sportski je i kad moras biti skoncetrisan i dati pravu kontru a ne samo da ti se sama riba zakaci,,, Ako idem na krupnije ribe radije lovim sa kontra kukom,,, Ribe zakacene na uidice sa kontra kukom se atraktivnije bore ,,gringo je napisao(la):Pa one su vec bile bez.Ili sam mozda ja :-X. Stvarno nisam siguran :-\.
Sad znas![]()