milankrezner
Senior member
ja imam muhe sve sa kontra kukom, a ove godine planiram iči pecati na revire, pa me zanima kako da uklonim tu kuku, mogu li ju jednostavno sa nekom turpijom ukloniti ili šmirgl papirom
dzolix je napisao(la):Ta ideja mi dolazi iz licnog iskustva i kad pogledamo logicno je da udica koja ima kontra kuku izaziva vecu bol ili nadrazaj tako da dolazi i do vece agresivnosti (akcije )
KENO MS IZVOR je napisao(la):Prednost barbles udica se najbolje pokaže kad se zabode u prst.![]()
Kako objasnjavas da klen koga zamaram par sekundi...na vobler.... spadne....i isti se cim je spao ponovo zalece na isti vobler u istom zagacaju? Reka je kraska, znaci bistra i sve se vidi....dzolix je napisao(la):Ta ideja mi dolazi iz licnog iskustva i kad pogledamo logicno je da udica koja ima kontra kuku izaziva vecu bol ili nadrazaj tako da dolazi i do vece agresivnosti (akcije )
Brate sta si ti ovde napisao. Da li je 1+1=2 nikad necemo tacno znati osim da verujemo matematici?dzolix je napisao(la):Dali ribe osjecaju bol to je pitanje koje mi nikad necemo tacno znati osim da vjerujemo nekim laboratorijskim experimentima ali ja pretpostavljam da sva ziva bica ga osjecaju, vjerovatno ne istim intezitetom ,,, Ribe sigurno imaju culo fizickog osjeta tj nadrazaja to je prirodni zakon radi opstanka. Ako se posjecemo ziletom ili nekim krnjavim nozem postoji razlika u osjecaju ,, opasnije su i bolnije rane nastale krnjavim (reckavim) sjecivom ,,, Ako je riba gladna toliko da je glad jaca od rizika bola ona ce uzeti i po nekoliko puta u kratkom vremenu,,, Glad je isto bol,,, Isto tako nagon za odbranom teritorije moze biti uprkos bolu,,,
KENO MS IZVOR je napisao(la):Prednost barbles udica se najbolje pokaže kad se zabode u prst.![]()