Sezona 2008!!!

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Gde si Mare care!  :D ;)
E ako oboris rekord one tvoje svaka ti cast!  :eek: ;) Samo sam jednu vecu video od one u zivotu.  :tbumb: :tbumb:

marinjo

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
1
Valjda ce taj prasac od pastrmke (valjda je bio muzjak) malo da se ugoji i poraste za ovu sezonu, bar jos koji santimetar...  :D Moramo ipak da overimo one imitacije vrbaka, a gde ces bolje "zrtve" za to od doticn(e)og...
Osim ako ga neka sila nije skembala u zamrzivac pred Nikoljdan...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Iako smo tek na pola sezone,i za mene najplodonosniji period u musicarenju tek dolazi(septembar i oktobar),cini mi se da je ova sezona najgora do sada.Prolecne velike vode,zakasneli mrest skoro svih vrsta ribe,nestabilno vreme sa velikim oscilacijama vodostaja(Dunav kod mene zadnjih nedelju dana vise lici na donji tok Drine kad zamuti)sve su to faktori koji ovu sezonu stavljaju na dno liste.Eh, kad bi se ponovila 2005 :hammer:

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Zvezdane, mozda nije slucajnost da se slozim sa tobom!

I meni je ova sezona do sada vrlo slaba. Mozda eventualno licni rekord pastrmke koju sam klepio na Djetinji, ostalo eto mozda da spomenem neke nove vrste koje sam uspeo da prevarim na musicarca. Ali sve u svemu slabo.

Nadam se da ce septembar i oktobar iscupati situaciju.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ovaj septembar 2008. je ubedljivo najgori mesec,gori cak i od marta i aprila,u ovoj godini.Nisam spojio dva normalna pecanja,jes' da sam uhvatio najveceg bucova u ovoj godini bas u septembru,ali sve ostalo je za zaborav.Nenormalno vreme,vodostaj koji je oscilirao i po par puta dnevno,relativno mrtvilo na vodi.Ne mogu da se ne setim proteklih sezona,ili cak dalje u proslost,kad je u septembru pocinjao bucovski pir na terenima u Kladovu i oko njega.Pljustalo je na sve strane,nije bilo komada ispod 1.5kg.,svaki izlazak na vodu je donosio bar dva-tri komada preko kilo,ove jeseni sve sama sitnez,krupan se lovi samo iz camca na pola Dunava.Jos nisam otisao na stuku po obliznjim ritovima,mozda ona izvadi sezonu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Mixmaster je napisao(la):
Biće moja dvadesettreća. Ako se ja pitam, još dugo ću mušičariti, a za novu 2008. godinu imam skromne planove. Oboriću svoj rekord u veličini ulovljene crvenperke, divlje potočne pastrmke, a možda i lipljena i ko zna šta će još da natrči. Moram biti skroman, jer sam proredio mušičarske dane na oko 200 godišnje.  :'(
Spremam sve neke Bunny Streamere, Wooly Buggere, Trout Fry Streamere i krupne, teške nimfe. Naravno, bambule sigurno neće omanuti, kao ni sitne veštice za crvenperke. Ako se uputim u daleke krajeve da lovim lipljene, spremio sam već BWO u raznim nijansama i poneki Red Tag, kao i Poslednji prizor. Štukaroški strimeri su tu, mada nemam neki predosećaj da ću da prebacim 4.5 kg po komadu iz 2007...
Biće još dana za megana, a do sada sam iz ove priče ostvario crvenperku od 32 cm (svoj rekord), ulovio sam svog najvećeg srbijanskog lipljena, a divlju potočnu pastrmku- kapitalku ću tek da kucnem. Glupi i preuranjeni lovostaj mi se bliži, pa ću morati, ako je ulovim posle 1. X, samo da je slikam i premerim "pod rukom" dok je vraćam.
Dobro sam procenio ovo za štuke. Najveća mi je bila samo 1.8 kg, a sve bare na kojima je lovim su pretrpele strahovite posledice dve sušne godine i najezdu ribolovaca, pa bi bilo pravo čudo da zveknem neku kapitalku tokom jeseni.
U odnosu na 2007., kada sam ulovio svog najvećeg klena, štuku, mrenu i soma, ova godina u kojoj oborih samo sopstvene rekorde u kategoriji crvenperka i bodorka (32, i 28 cm) mi je skromna.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kod mene je 30.9. kraj sezone na potočnu ali za kalifu i lipca još traje do 14.11.  :D imam još vremena za nekoliko izlazaka u nadi za nekom kapitalkom od tih...nadam se i tu novim rekordima.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Skromno, ali još nije kraj. Predstoje oktobar, novembar i decembar.

main.php

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Za mene je sezona 2008 bila jedna od najboljih sezona za mushicharenje,s obzirom da sam pocheo aktivno da mushicarim od preproshle sezone skoro svakim izlaskom na vodu sam imao ulove.Ove sezone sam ulovio svog najveceg klena(a i ribu),mada ja imam 15 god. bice josh dosta sezona i velikih riba!!!!Ovaj sajt mi je pomogao i da nije njega sad ne bih ni bio mushichar :lol: Za sada mi je cilj da ulovim shtuku nebitno velichine i duzine samo da je shtuka :drool: :drool:

POZDRAV!!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kako je,izgleda,ova sezona za mene završena,red je da rekapituliram sezonu 2008.
1.Bucov(jako čudna sezona ove ribe,nekoliko krupnih komada,jedan oko 3 kg. i mnogo sitnijih,u proleće sam ga hvatao skoro na mrtvu vožnju,leti po najjačim vrućinama,i ono što je za ovu ribu nepojmljivo,kompletna druga polovina septembra pa nadalje,nije se mogao naći u priobalju Dunava.Za ovo krivim malu i bistru vodu koja ga je verovatno naterala u dublje slojeve).
2.Smuđ(verovatno riba koja je izvukla ovu 2008.godinu za mene,kasno sam počeo da ga hvatam,propustio sam period posle mresta kad krupni komadi ulaze u obalu,sve će se to nadoknaditi narednih godina.Par komada preko kilograma,mnogo sitnih,i mnogo vađenja masti lokalnim smuđarošima).
3.Štuka(očajna sezona,od samog početka je nagoveštavala da se štuka ove godine neće mnogo hvatati,što se kasnije i potvrdilo,par komada i jedno kidanje prave debeljuce,teši me što ni balerina i varalica nisu ništa bolje hvatale).
4.Protfiš(ove godine sam sporadično hvatao ovog borbenog debeljka,nije ulazio u jata,barem ne na mojim terenima,najčešće hvatan dok sam mušičario skobalja).
5.Skobalj(teška riba za mušičarenje,preteška,neverovatne promene u ponašanju i navikama,jato potpuno apatično prema bilo kakvim nimfama,na deset metara uzvodnije,drugo jato, raspomamljeno za gamarusom,dosta je uhvaćeno,još više je spadalo sa udice,nijedan pravi preko kilograma).
6.Ostale ribe(babuška,bandar,zlatooka,crvenperkice,mornar,belice,ništa u meri u kojoj sam to radio prethodnih godina).
7.Mušičarenje u društvu na Dunavu(početkom sezone Milanče je poslom došao u Kladovo pa smo iskoristili da malo promajemo bucovu i skobalju,krajem sezone Saša iz Bora je posetio teren u samom gradu, hvatali smo sitne bucove,meni lepa uspomena da se u Kladovu mušičarilo u društvu).
U suštini,šarena sezona za koju krivim prilično nestabilan vodostaj,puno vetrovitih dana,promenljivo vreme i još mnogo, uvek prisutnih faktora.Žalosno je bilo gledati Dunav ove jeseni,kad je morao biti u punoj snazi,smanjio se,povukao i umrtvio.Nadam se da će u budućnosti ova reka imati malo veću pomoć i od ljudske ruke da bi bio ono što jeste.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zvezdane, mislim da si preskroman. Tvoj napredak u mušičarenju je fenomenalan. Ove sezone postao si najuspešniji i najpoznatiji mušičar donjeg toka Dunava. Tvoji su postovi besprekorni, zanimljivi i puni mnogih novih iskustava za sve nas. U stvari, ti si naj-mušičar 2008, čiji će mušičarski počeci biti upamćeni po nečemu sasvim novom i veoma zanimljivom. Ti znaš da se ja ne ponosim što u zemlji imamo sve veću gomilu imitatora mušičarenja, već zato što imamo ljude koji se ističu hrabrim širenjem našeg sporta na sve naše vode i riblje vrste. Tvoj uticaj na razvoj mušičarenja u našim krajevima je neuporedivo veći nego nekih opšte prihvaćenih mušičarskih manekena. Ti si junak sezone 2008. i, ako je ponekad izostao moj reply na neki tvoj post i izveštaj, to je samo zato što sam ostajao bez teksta- nije imalo šta da se doda. :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mixe hvala na lepim rečima,dodao bih samo da sam u sezoni 2008 postao član ovog, za mene nadahnjujućeg foruma,mnoge stvari koje u ovaj kraj dolaze jako sporo ubrzane su postojanjem ovog sajta,naravno i drugi naš sajt igra podjednaku ulogu, ali na ovom sam se prvi put registrovao i naučio puno stvari od ljudi koji pišu konkretno,pametno,mudro i iz iskustva.Iako mušičarim,evo još malo dvadeset godina,čini mi se da sam mnogo bolji ribolovac postao zahvaljujući mnogim ljudima odavde.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Mixe hvala na lepim rečima,dodao bih samo da sam u sezoni 2008 postao član ovog, za mene nadahnjujućeg foruma,mnoge stvari koje u ovaj kraj dolaze jako sporo ubrzane su postojanjem ovog sajta,naravno i drugi naš sajt igra podjednaku ulogu, ali na ovom sam se prvi put registrovao i naučio puno stvari od ljudi koji pišu konkretno,pametno,mudro i iz iskustva.Iako mušičarim,evo još malo dvadeset godina,čini mi se da sam mnogo bolji ribolovac postao zahvaljujući mnogim ljudima odavde.
Zvezdane samo pohvale, bez preterivanja, pohvale i pohvale uz jednu malu, malu primjedbu... a to je da sezona još nije gotova, nema predaje brate, pa nismo Talijani, očekujem da ulovim još kojeg smuđarka, a tako i od tebe. Možda sad tek počinje ono pravo, naći ga kad ga nema uz obalu, ako i to uspijemo, e onda smo carevi Dunava, zato brate ne odlaži još pribor, nego u potragu za vampirima još malo.  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Gogo je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
Zvezdane samo pohvale, bez preterivanja, pohvale i pohvale uz jednu malu, malu primjedbu... a to je da sezona još nije gotova, nema predaje brate, pa nismo Talijani, očekujem da ulovim još kojeg smuđarka, a tako i od tebe. Možda sad tek počinje ono pravo, naći ga kad ga nema uz obalu, ako i to uspijemo, e onda smo carevi Dunava, zato brate ne odlaži još pribor, nego u potragu za vampirima još malo.  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Prikljucujem se Gogo-voj primedbi. Kakvi zastoji, prekidi i ostalo. Godina ima 12 meseci i svi su aktuelni. Nema Zvezdane predaje.

Now time is for crazy, sick, mad, wild, strong boys

Vrh Dno