Kako je,izgleda,ova sezona za mene završena,red je da rekapituliram sezonu 2008.
1.Bucov(jako čudna sezona ove ribe,nekoliko krupnih komada,jedan oko 3 kg. i mnogo sitnijih,u proleće sam ga hvatao skoro na mrtvu vožnju,leti po najjačim vrućinama,i ono što je za ovu ribu nepojmljivo,kompletna druga polovina septembra pa nadalje,nije se mogao naći u priobalju Dunava.Za ovo krivim malu i bistru vodu koja ga je verovatno naterala u dublje slojeve).
2.Smuđ(verovatno riba koja je izvukla ovu 2008.godinu za mene,kasno sam počeo da ga hvatam,propustio sam period posle mresta kad krupni komadi ulaze u obalu,sve će se to nadoknaditi narednih godina.Par komada preko kilograma,mnogo sitnih,i mnogo vađenja masti lokalnim smuđarošima).
3.Štuka(očajna sezona,od samog početka je nagoveštavala da se štuka ove godine neće mnogo hvatati,što se kasnije i potvrdilo,par komada i jedno kidanje prave debeljuce,teši me što ni balerina i varalica nisu ništa bolje hvatale).
4.Protfiš(ove godine sam sporadično hvatao ovog borbenog debeljka,nije ulazio u jata,barem ne na mojim terenima,najčešće hvatan dok sam mušičario skobalja).
5.Skobalj(teška riba za mušičarenje,preteška,neverovatne promene u ponašanju i navikama,jato potpuno apatično prema bilo kakvim nimfama,na deset metara uzvodnije,drugo jato, raspomamljeno za gamarusom,dosta je uhvaćeno,još više je spadalo sa udice,nijedan pravi preko kilograma).
6.Ostale ribe(babuška,bandar,zlatooka,crvenperkice,mornar,belice,ništa u meri u kojoj sam to radio prethodnih godina).
7.Mušičarenje u društvu na Dunavu(početkom sezone Milanče je poslom došao u Kladovo pa smo iskoristili da malo promajemo bucovu i skobalju,krajem sezone Saša iz Bora je posetio teren u samom gradu, hvatali smo sitne bucove,meni lepa uspomena da se u Kladovu mušičarilo u društvu).
U suštini,šarena sezona za koju krivim prilično nestabilan vodostaj,puno vetrovitih dana,promenljivo vreme i još mnogo, uvek prisutnih faktora.Žalosno je bilo gledati Dunav ove jeseni,kad je morao biti u punoj snazi,smanjio se,povukao i umrtvio.Nadam se da će u budućnosti ova reka imati malo veću pomoć i od ljudske ruke da bi bio ono što jeste.