Skobalj

lorenco[SLO]

Senior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
ovi su nasi skobalji malo cudni.. posto sam u 2 dana dobio 2 skobalja na wolly bugger, i to vezani na udici broj #8!

na wollyja
24vtjtg.jpg

11l1q50.jpg

na egg yarn
xnvgxx.jpg

pozz

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Mozda i nije tako neobicno Lorenco. Ja sam ih na Limu dobijao na woolly wormove, vezane na dugu #10. Izgleda da grbonja rado pokupi krupan zalogaj.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pijavice su na jelovniku ogromne večine ribljih vrsta po celom svetu pa tako i kod nas a jednom sam bio i izravni svedok kada je Lorencu woolly buggera pokupio skobalj, zakačio se uredno za usta  :yeswink:

Naš lorenco je pravi majstor ali neče to da prizna, skroman momak i neče sam da se hvali ali kada lovite sa njim vidi se da čovek zna znanje  :yeswink:

Svaka čast Lorenco!  :tbumb:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nije uopste neobicno sto je pokupio strimer . evo jednog mog , mada je sitan komad , koji je gadjao mini strimera u povlacenju. tog dana sam tako ulovio dva komada ...a cest je slucaj da varalicari kod mene na male voblere i leptirke ulove po vise komada uglavnom pocetkom sezone.....slika je iz 2010.

p72500351.jpg

todor

Junior member
Učlanjen(a)
22.09.2006.
Broj reagovanja
0
Interesantno, mislio sam da sam ga slucajno zakacio stimerom od 7-8cm,
pomislio sam da je pomesao loncice.
Zapadna Morava, titravac, malo brza voda, epoxi strimer sa zutim marabu repom.
Pomislio sam da je zbog repa pokupio, udarac je bio sekundu nakon pada strimera na vodu.
A sad citam poslednjih par postova i razmisljam...

lorenco[SLO]

Senior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
pijavice su na jelovniku ogromne večine ribljih vrsta po celom svetu pa tako i kod nas a jednom sam bio i izravni svedok kada je Lorencu woolly buggera pokupio skobalj, zakačio se uredno za usta  :yeswink:

Naš lorenco je pravi majstor ali neče to da prizna, skroman momak i neče sam da se hvali ali kada lovite sa njim vidi se da čovek zna znanje  :yeswink:

Svaka čast Lorenco!  :tbumb:

hehe Seb  ;)

todor
to sto kazes za zuti marabu imao sam sam ista iskustva, dok sam jurio smudja na strimer od 11 cm dobio sam skobalja zakacenog za usta, drugi put ista stvar samo sto je bilo jos malo crvenog dekora gore. mislim da je marabu za njega odlicna stvar, samo steta sto ga mnogo ribara izbegava ili pak ne koristi

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo i ja sam se upisao danas sa skobaljem na "wolly buggera". Kolega Lorenco i ja smo danas pokušali po ovoj vručini prevariti po kojega lipljena ali ribe skoro da nije bilo. Meni su dva manja otpala a lorenco je dva lepa izvadio i vratio nazad...to nešto akcije sa po kojim promašajem je bilo samo izjutra ostatak dana ko da bi lovili u bunaru...nije ni čudo, sunce zapeklo a pritisak nizak...pa da razbijemo monotoniju smo se tu i tamo zabavili sa skobaljima. Ja sam odlučio probati da ga prevarim sa wolly buggerom na kojega sam navezao i silikonske nogice. Nakon samo tri pokušaja jednoga sam uspio zainteresirati i krenuo je za wollyjem kojega sam lagano povlačio, dostigao ga i pošteno zgrabio...ja sam bio impresioniran. Lorencu se to desilo več više puta ove godine i "mrtvom vožnjom". Slike ču posle da okačim. Uglavnom danas sam dobio skobalja i na wollya ali i na glo-buga...na glo buga sam imao nekoliko komada. Hteo sam sačekati večer pa probati kakvog lipca izčeprkati ali jednostavno nisam mogao od vručine. Sada odoh da ohladim glavu u jezero :lol:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo na ovakvoga wolly buggera sam jučer drmnuo ovoga Skobalja a na drugoj slici je ulovljen malim žutim glo bugom

Prilozi

• na woollya.jpg
    na woollya.jpg
    63,2 KB · Pregleda: 1.113
  • na glo buga.jpg
    na glo buga.jpg
    90,9 KB · Pregleda: 708
  • skobo na woollya.jpg
    skobo na woollya.jpg
    85,8 KB · Pregleda: 1.060

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Seb na kojoj je udici glo bug,sve vise me privlaci ff skobalja.
Jer uzimao u jacim brzacima ili ...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ovi su zimali u nekom mirnom delu pored brzaka i slapova globug je na 14tici a wolly bugger na 10tci

Evo jos jedne moje slike  sa najKAČKETOM i skobaljem koji se polakomio za woollyem

Prilozi

• kapaORG.jpg
    kapaORG.jpg
    116,4 KB · Pregleda: 266

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
nema na čemu, samo budi ustrajan i plasiraj mu na dubinu kojom se kreče.

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Jedan limski 40+ koji se danas polakomio na zutog woolly-ja!

Prilozi

• IMG_0814.JPG
    IMG_0814.JPG
    272,9 KB · Pregleda: 272
Vrh Dno