evo, pre pola sata sam dobio dobar motiv za lov skobalja

mušičarskim priborom... Priča ide ovako ;-) :
"Jedan od ujaka moje žene danas nam opet bio u poseti. To je onaj sa kojim sam na Neri "zavrsio u Rumuniji", ako se secate price :-D Gnjavio me za skobalja, i pričao neke priče kako če Nera da se pretvori u revir. Dozvole, strog sistem, da ce da poribe Neru sa mladicom, pastrmkom pa cak lipljanom. Laprdao mi je kako ga je nekada bilo u toj rečiici. Možda pre 100 godina :lol: Inače ima mesta gde nera izgleda ko prava salmonidna voda, ali nikada nisam ništa čuo tako niti pročitao. On jednostavno voli neru, pa če da izmisli da je bilo i lososa :lol: ok. da pređem na stvar

U Neri ima lepih skobalja ali ne svuda, moraš ga tražiti iprobijati se kroz vodu i granje da dođeš na lepo čisto usamljeno mesto. I on vazda priča o tim skobaljima i zafrkava me za one koji su mi otpali sa muve i one koje sam lepo promašio. Oče' reči da nemam pojma a naravno on sve zna, samo nikako da se dokaže

Heh, uvek uvatim više muvom nego on plovkom i varalicom...i kaže on među ostalom "ako uhvatiš dva lepa skobalja u roku od 20 minuta na Neri, kupim ti čekrk i štap koji hočeš". Ja mu odgovaram "si' siguran?"

On mrtav ladan, sasvim cool, kaže "da, nov muš. štap i čekrk).
Hmmmmm, a ja baš želim imati jedan extremno fini mahač za "proseravanje" na vodi, tj. za uživanje u extra finjaku i ribama bilo koje veličine. Želja mi je jednom nabaviti #1 ako je moguce da to bude txl #1 7'10''

pa još gore neki lep čekrk npr. mr. baby :lol:
Ako se to desi ima da ga debelo oderem, ali radi postenja cu mu dati da jos jednom da premisli :lol:, s mozda i ne :-D ;-) :lol:
Sumadinac, mozda stvarno nema smisala da se mucimo sa ovom ribom, ali ja ga sada itekako imam. Pa te molim ako si pri volji da postaviš sliku kako radiš umetnu algu. Ako "flies" mogu biti i žabe, miševi, ribice, semenke itd., može biti i alga :lol: Zato: molim te objasni mi kako i od čega radiš-vežeš umetnu algu?