"Spin & Fly" magazin - kritike, pohvale, predlozi...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Sinoć su Laki, jr i Gringo videli prvi primerak prvog broja, a uskoro stiže i kod mnogih drugih.  :)

Pravo vreme da otvorim ovu temu, da vidimo šta je dobro, a šta ne valja u prvom broju, o čemu je trebalo više da pišemo i slično...

Šta god je bilo loše - će ispravimo. Zlo i naopako kad bi prvi broj bio najbolje što znamo. Drugi treba da bude bolji od prvog, treći od drugog i td - dok se dođe do nekog optimalnog kvaliteta.

Dakle, prvi utisci?

Za početak Laki, jr i Gringo, a uskoro i ostali...

Par strana iz prvog broja, dok ne stigne na trafike i kućne adrese pretplatnika (još 3-4 dana):

vode.jpg

muve.jpg

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Moje najiskrenije misljenje:
1. Textovi su stvarno kvalitetni .
2. Fotografije su vise nego dobre.
3. Sve je vrlo pregledno ali mi se dizajn ne svidja jer je suvise klasican.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
gringo je napisao(la):

Pa sto nisi Gociju dao konkretan predlog pre stampe? I ti si valjda neki urednik tu?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Vlajko je, između ostalog, zadužen da pročita sve Fly textove i ukaže ako nešto u samom textu ne valja (potkrala se greška) ili je moglo biti bolje i preciznije napisano. Nije bio uključen u izradu preloma, to smo Aca (prelamač) i ja radili.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
gringo je napisao(la):

Pa sto nisi Gociju dao konkretan predlog pre stampe? I ti si valjda neki urednik tu?

Da, musicarskih rubrika. Al sad cu da se umesam malo i u dizajn :hammer: Pazi to sto meni dizajn nije idealan ne znaci da sam ja u pravu nego da mi je takav ukus. Drugo u zadnje vreme sam navucen na onaj catchmagazin sto je Seb dao link, a sa njim se nista ne da uporedjivati zato sto je online i zato sto su fotke-dizajn apsolutni klimax a tekst u drugom planu. Trece kad je prostor tako limitiran kao u jednom  pisanom magazinu svaka vizuelna egzibicija odnosi makar malo preglednosti na sta je Goci bacio akcenat.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Sinoć prelistah prvi broj i prvi utisak je veoma pozitivan. Dizajn je po mom ukusu, clean and simple, fotke su odlične. Tekstove sam prelistao samo ovlaš tako da ću o tome za par dana, kad natenane pročitam svoj primerak.

Cori

Senior member
Učlanjen(a)
21.12.2006.
Broj reagovanja
0
Čestitke Goci, tebi i saradnicima oko lista, na PRVOM broju magazina koji će nadam se naći svoju publiku i među varaličarima i među mušičarima sa ovi prostora, a nadam se i među ostalim sportskim ribolovcima. BISTRO!
Uredništvo lista Mušičar

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
I dalje ne stizem da procitam svaki tekst ali barem sam uspeo musicarske da procitam. Utisci su dobri! Goci, mozda bi dobro bilo da imas vise tekstova o opremi. Ljudi vole te uporedne testove, kritike i pohvale na razne delove opreme. Sto se tice preloma - ne bih se zadrzao ja samo na clean & simple. Odredjenu publiku kupuje i nesvakidasnji dizajn.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Nakon dva dana kako sam dobio od Gocija casopis danas sam uspeo da procitam casopis od korica do korica...
Sve u svemu moji prvi utisci su  :tbumb: tako da sam samim casopisom kao i tekstovima,slikama,reportazama i sve ono sto opuhvata casipis ZADOVOLJAN....
I sto rece neko " JA TU NISTA NE BI MENJAO " :yeswink: :yeswink: :yeswink:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Mozda nije losa ideja da se uradi jedan mali musicarski kalendar za 2010 kao poklon u sledecem broju za verne citatelje :).

A na slici moze biti i neka od Djoletovih Flyfishing Devojaka iz"Spanske musice". ;)

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
nespetro je napisao(la):
Mozda nije losa ideja da se uradi jedan mali musicarski kalendar za 2010 kao poklon u sledecem broju za verne citatelje :).

A na slici moze biti i neka od Djoletovih Flyfishing Devojaka iz"Spanske musice". ;)

Hehe imamo to u vidu  ;) jos samo da nadjemo modele  :whistle:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Procitao sam magazin, za 35 minuta sve musicarske tekstove i previse je 220 din za 35 minuta citanja.
Koncepcija kakvu je Goci zamislio mi se nimalo nije svidela, za ovakvu koncepciju treba svi autori da budu nivoa Save Martinovica, sto je apsolutno nemoguce. Ove pricice su totalno blede.
Stampa, tacnije filmovanje je ocajno. Slike sumorne, mracne ni jedna jedina vedra.
Prelom sam mislio da ce delovati bolje ali valjda zbog uzasnih slika sve ispada ovako ispod proseka.
Jedini tekst koji mi je bio interesantan je Kuzmin tekst o musicarenju na moru iz ugla turiste, bez previse filozofiranja i interesantno. Sumadincev i ekoljubin tekst vrlo solidni, s'tim sto je Sumaher imao mnogo veci izazov. Opisati musicarenje lipljana na Drini u kratkim crtama. I uspeo je.
Nateracu sebe da procitam detaljno i Zvezdanov tekst cisto iz postovanja prema autoru u koga ne sumnjam ni najmanje, mada me tema ne interesuje.
Ostali musicarski tekstovi su sasvim beznacajni.
Gospodina Panica sasvim postujem, procitam sve tekstove ekipe Grubic&Panic ali koga boli uvo za pecanje na "rekama" u koje ako se popisas, izazoves poplavu. Umesto da se zalaze za zabranu pecanja na takvim potocima, ovde se jos favorizuju kao do jaja. "Ubrali smo granu i pecali da se poistovetimo sa precima", bljak!

Goci, mislim da si pozurio sa casopisom makar sto se tice musicarskog dela. Ili da krivim urednika Gringa ako je uopste zaduzen za to? Jedan magazin treba da krase i odlikuju fantasticne fotografije i odlicni tekstovi. U prvom broju nemas ni jedno ni drugo i sebi nema sanse da priustis luksuz da ti i drugi broj bude ovakav.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Procitao sam magazin, za 35 minuta sve musicarske tekstove i previse je 220 din za 35 minuta citanja.
Koncepcija kakvu je Goci zamislio mi se nimalo nije svidela, za ovakvu koncepciju treba svi autori da budu nivoa Save Martinovica, sto je apsolutno nemoguce. Ove pricice su totalno blede.
Stampa, tacnije filmovanje je ocajno. Slike sumorne, mracne ni jedna jedina vedra.
Prelom sam mislio da ce delovati bolje ali valjda zbog uzasnih slika sve ispada ovako ispod proseka.
Jedini tekst koji mi je bio interesantan je Kuzmin tekst o musicarenju na moru iz ugla turiste, bez previse filozofiranja i interesantno. Sumadincev i ekoljubin tekst vrlo solidni, s'tim sto je Sumaher imao mnogo veci izazov. Opisati musicarenje lipljana na Drini u kratkim crtama. I uspeo je.
Nateracu sebe da procitam detaljno i Zvezdanov tekst cisto iz postovanja prema autoru u koga ne sumnjam ni najmanje, mada me tema ne interesuje.
Ostali musicarski tekstovi su sasvim beznacajni.
Gospodina Panica sasvim postujem, procitam sve tekstove ekipe Grubic&Panic ali koga boli uvo za pecanje na "rekama" u koje ako se popisas, izazoves poplavu. Umesto da se zalaze za zabranu pecanja na takvim potocima, ovde se jos favorizuju kao do jaja. "Ubrali smo granu i pecali da se poistovetimo sa precima", bljak!

Goci, mislim da si pozurio sa casopisom makar sto se tice musicarskog dela. Ili da krivim urednika Gringa ako je uopste zaduzen za to? Jedan magazin treba da krase i odlikuju fantasticne fotografije i odlicni tekstovi. U prvom broju nemas ni jedno ni drugo i sebi nema sanse da priustis luksuz da ti i drugi broj bude ovakav.

E sta li si sada rekao "i jos ostao ziv"  :blush:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Djole je napisao(la):
E sta li si sada rekao "i jos ostao ziv"  :blush:

Djole ako ti imas problem da skapiras sta sam ja rekao mozes lepo i da pitas. Koga boli uvo za reku-potok cija je dimenzija mizerna sa musicarskog aspekta. Tih potoka je puna Srbija i pastrmcice iz takvih voda treba ostaviti na miru

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno