Sta kazete na ovo?

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Jako interesantno ;) www.wellpromo.com/upload/upimg66/Pure-Fishing--Mitchell-308xe-S-102466.jpg

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Prvi put se susrecem sa ovim, kao varalicarac sigurno ne moze da masi! MITCHELE je to braco! :D Ali ne znam kakav je kao musicarac...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ha....takve komplete su jos radili u vremenu bambusovih pritki....okrenes plutu na drugu stranu blinker, kontra musicarac a bejahu to trodelne motke...tri delni stapovi, jedan vrhnji deo tanji i meksi za musicarenje a drugi deblji i kruci za blinkerisanje...nista novo pod suncem...  :blush:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rocket man je napisao(la):
Prvi put se susrecem sa ovim, kao varalicarac sigurno ne moze da masi! MITCHELE je to braco! :D Ali ne znam kakav je kao musicarac...

To je qrac na biciklo kao i bilo sta od Mitchell(bez E) u zadnjih 20 godina.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
U pojedinim trenutcima i pilići sa dojkama mogu da budu zanimljivi  :doh:  :D

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Dobro je za one koji ne mogu da se odluce, kao ja na primjer :D Mada kako stvari stoje nazalost cu morati, ff je skup sport za treniranje narocito ft... :'(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i varalicarenje moze biti skupo.... jednostavno je, da li volis jedno ili drugo ili oboje....ja kada sam se odlucio za samo i samo ff nisam imao love ni da kupim najjeftiniju indisku stegu jer sam spiskao maksimum oko 50€ za stap, kanap, cekrk i prsluk i par muva......radio sam ih posle sam od kojecega na kojekakve udice....i dugo vremena tako kupovao po nesto novo....dok se stvari nisu pocele odvijati na bolje...

Umesto da sam nastavio sa varalicarenjem sa priborom koji je bio dosta vredan tada (bar za mene) ja sam lovio musicarskom opremom koja nije bila sve zajedno vredna ni pola mog blinkera  :hammer: a da ne spominjem gomile voblera...dugo je trebalo da sam se tu postavio na zelenu granu....ili volis jedno ili drugo ili oboje ;)

ja sam se odlučio za samo FF  :smoke:

isako

Junior member
Učlanjen(a)
13.02.2013.
Broj reagovanja
0
Varalicarenje moze biti i te kako skupo ukoliko zanemarimo varalicarenje tvisterima na kineske stapove.

Poslato sa LG-P700 koristeci Tapatalk 2

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Bilo je vec ovih tema na pretek.

Svaki ribolov moze da bude skup.

Ustvari, ako iole neko trazi perfekciju, svaki pribor zna da kosta pravo malo bogatstvo.

Primetio sam da je dosta ljudi na musicarenje preslo sa varalicarenja, a da su pri tom zadnje stapove i masinice za varalicarenje koje su imali placali cenama reda 50-100e sto je stotinama i stotinama evra daleko od onog sto postoji na trzistu.  :)
Zato i postoji ta zabluda o drasticnoj razlici cena pribora za musicarenje u odnosu na sarandzije, varalicare... a kad se zna da jedan kvalitetan stek kosta 2, 3, 4x vise nego sto 2/3 musicara imaju u celokupnom priboru...  :whistle:

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Ali sve zavisi koliko kome treba je*i ga... Na primjer ja znam da mi u varalicarenju trebaju svega 3 - 4 leptira, toliko voblera i eto po nekad sundjerasti pes... Leptiri i vobleri nisu mamci koje riba moze zubima bas da razbije tako lako ( leptire sigurno ne ) kao na primjer zecje uvo... Ima logike, ja jednom u godini dana imam obavezu da kupim leptira ili voblera koji se nekako zadesio na grani ( mada rijetko, gotovo nikada ) ili cisto preporuka neka da su provjerene ,, ubice ,, od varalica. U musicarenju jedna muva ne vjerujem da moze bas po godinu dana a da joj se nista ne desi... A materijal za ft je jako skup koliko sam primijetio da bi se to nadoknadilo... E sada ako zelim da vezem svega  3 vrste nimfe, toliko mokrih i suvih nije skupo ali riba nece stalno te 3 vrste... Sto kod varalicarenja bar na mojim rijekama nije slucaj, odomacila su se ta 3 - 4 leptira i voblera, provjereni su pa udri... :) Drugo su masinice, cekrci, kanapi, najloni i ostalo... Imas ga i bagatela i preskupog i kod varalicarenja i kod musicarenja... ;) Neka neko ne pomisli da nesto imam protiv musicarenja naprotiv, smatram to vrhuncom ribolova na salmonide i strateski najpreciznijim ribolovom kao i elegantnim - ,, smekerskim ,, ribolovom i zivotna zelja mi je da sam u tom drustvu. Mada kako stvari stoje moram se vratiti ekstremnom - adrenalin ribolovu. A to je nesto sto citav zivot upraznjavam i usavrsavam, spin fishing! :) Ne zamjerite na predugom tekstu dobri ljudi i sportiste - kolege ribolovci, BISTRO! ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rocket man je napisao(la):
Ali sve zavisi koliko kome treba je*i ga... Na primjer ja znam da mi u varalicarenju trebaju svega 3 - 4 leptira, toliko voblera i eto po nekad sundjerasti pes... Leptiri i vobleri nisu mamci koje riba moze zubima bas da razbije tako lako ( leptire sigurno ne ) kao na primjer zecje uvo... Ima logike, ja jednom u godini dana imam obavezu da kupim leptira ili voblera koji se nekako zadesio na grani ( mada rijetko, gotovo nikada ) ili cisto preporuka neka da su provjerene ,, ubice ,, od varalica. U musicarenju jedna muva ne vjerujem da moze bas po godinu dana a da joj se nista ne desi... A materijal za ft je jako skup koliko sam primijetio da bi se to nadoknadilo... E sada ako zelim da vezem svega  3 vrste nimfe, toliko mokrih i suvih nije skupo ali riba nece stalno te 3 vrste... Sto kod varalicarenja bar na mojim rijekama nije slucaj, odomacila su se ta 3 - 4 leptira i voblera, provjereni su pa udri... :) Drugo su masinice, cekrci, kanapi, najloni i ostalo... Imas ga i bagatela i preskupog i kod varalicarenja i kod musicarenja... ;) Neka neko ne pomisli da nesto imam protiv musicarenja naprotiv, smatram to vrhuncom ribolova na salmonide i strateski najpreciznijim ribolovom kao i elegantnim - ,, smekerskim ,, ribolovom i zivotna zelja mi je da sam u tom drustvu. Mada kako stvari stoje moram se vratiti ekstremnom - adrenalin ribolovu. A to je nesto sto citav zivot upraznjavam i usavrsavam, spin fishing! :) Ne zamjerite na predugom tekstu dobri ljudi i sportiste - kolege ribolovci, BISTRO! ;)

Ala si ga usavrsio sa 3-4 leptira, isto toliko voblera i sunjdjerastih peseva...Do moga. Mora da si probao mnogo toga. Isto to si mogao sa 3-4 musice u 2-3 velicine, znanjem vodjenja istih i zabacivanja isth. I ona te musicarenje kosta duplo jeftinije od varalicarenja.

I od samog pocetka sam znao da si zapravo obican mrsomud.

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Malo sam zatecen ovako ostrom izjavom tako da ne znam kako da odreagujem na ovo. I uvrijedjen moram da priznam...

Vrh Dno