Štetnost mušičarskih revira i C&R imidža

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Hajdi je napisao(la):
Pratim ovaj sajt od samog pocetka dok ste svi bili zajedno. Neki su otisli i otvorili svoje sajtove (pratim i taj), neki su dosli ali jedno sto sigurno znam je da mixmastera ne treba napadati na ovakav nacin. Ovo je sramota sta se radi jer covek nije zasluzio. Ako pogledate sta je sve pisao shvaticete da se radi o velikom poznaniku reka i zivog sveta u njima. Nekad su njegove ideje cudne ali imam utisak da vecina ne shvata motive i  ne dozvoljavate da se prica razvije. Zivim i radim u inostranstvu gde se na musicarenje gleda nekim drugim ocima nego kod nas pa mi bude krivo kada citam ove uzasne reci upucene jednom od starih musicara-ne po godinama. Ostavite ga na miru bolje da ucite od njega, a tvrdim da boljeg musicara na ovom sajtu od njega nema. To se vidi iz svakog teksta koji napise samo ovde je izgleda malo onih koji znaju da citaju izmedju redova. Mislio sam da ste inteligentniji vi sto ga napadate.
Mixmaster nemoj da se uobrazis jer nije namera da te hvalim i branim vec iskazem svoj stav a ti bolje da ne ulazis u ove rasprave vec nastavis o onome o cemu znas. Insekti, musicarenje, reke, tereni, ima toliko tema a nemoj filozofije.

Hasta la vista

Hajdi, pozdravljam te, naravno, sa oduševljenjem. Postoji još puno ljudi koji poštuju svaku moju reč i koji tačno znaju moju nameru. Većina njih mi pruža podršku privatnim porukama, jer vide da može glava da boli od "neistomišljenika".
Dobrodošao na ovaj forum. Preporučujem ti da se ubuduće kloniš ovakvih pohvala, jer će to sasvim sigurno izazvati još veći bes i lavinu uvreda i pokuda i na tvoj račun. Uživaj u mušičarskim temama. Ja se bavim isključivo mušičarenjem i nemam pametnija posla nego da pišem o svemu što se tiče našeg sporta, pa i tabuima i zabludama. Imam i dovoljno energije i vremena da ako treba ratujem sam protiv 200.
Nemoj da brineš da ću se uobraziti. To mi se odavno desilo. Od malih nogu sam ribolovac i bogati ulovi koje ostvarujem na najsportskiji mogući način, su učinili da se uobrazim. Pošteno priznajem, tu nema leka. Voleo bih da se i ostali mušičari uobraze iz istog razloga. To je veoma prijatan osećaj, mada rezervisan za manjinu.  :lol:
Bla, bla, bla....do sutra bih mogao ovako. Hajdi, otvori neku interesantnu temu, da te malo bolje upoznamo.

P.S. Ovo je možda offtopic, ali pošto je priča vezana za pokretača ove kontroverzne teme, nadam se da ćete uspeti da svarite ovo.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ma svaricemo i tebe Mix ako treba samo nemoj da obuces 2 kombinezona,a da i da skines onu tvoju kapu  :D
Kacketi se tesko vare provereno ;)
E sad mi nesto pade napamet, ako je nesto revir ne mora odmah da znaci da je tamo obavezan UiP?!
Da li sam u pravu ili gresim? ???

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
100ka je napisao(la):
E sad mi nesto pade napamet, ako je nesto revir ne mora odmah da znaci da je tamo obavezan UiP?!
U pravu si! Na nekim od najboljiih i najskupljih revira na svetu za lov atlantskog lososa sa neverovatnim cenama dozvola dozvoljeno je odnošenje ribe!!!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Sto bi onda znacilo da je Mix lose nazvao ovu temu. Ali aj da ne jajarim. Ako si mislio Mix na iskljucive musicarske revire sa UiP sistemom ondak tu mozda i postoji neka stetnost, tipa ribe ce biti fatane po 1000000000 puta, imace puno povreda, opametice se pa ce teze uzimati mamac itd. Ali ako si mislio na musicarske revire tipa platim dodjem upecam ribe koliko je dozvoljeno (da kazemo da sa tih revira svi odnose ribu) i odem kuci, ne vidim tu nikakvu stetu sem po novcanik (zbog cene doticnih revira predpostavljam)  ;)

Ljatifi

Junior member
Učlanjen(a)
29.10.2007.
Broj reagovanja
0
Milance je napisao(la):
100ka je napisao(la):
U pravu si! Na nekim od najboljiih i najskupljih revira na svetu za lov atlantskog lososa sa neverovatnim cenama dozvola dozvoljeno je odnošenje ribe!!!

Verovatno zato sto losos ulazi u reke da bi uginuo! Tacnije, izmresti se pa ugine... zato nije ni bitno hoce li ga neko uzeti ili ne.
Ne treba zaboraviti da je losos morska, a ne recna riba ...

Hajdi

Junior member
Učlanjen(a)
07.11.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Hajdi, otvori neku interesantnu temu, da te malo bolje upoznamo.

A kakav naslov da stavim? Moze ovako: "Lee Wulff je budala"? Mislim da bi ovakav naslov odgovarao nasem shvatanju C&R. Ili ovako : "Tiemco je bezveze jer ne pravi trokuke" ili jos bolje "Apel Sageu da uvrsti cuvarke u svoj asortiman"  eee Srbijo medju sljivama!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@ Hajdi, dobro dosao na musicarenje.org !!!  Kažeš da pratiš ovaj forum od samog početka...to znači da si mnogo toga pročitao  :) šteta da nam se nisi i prije  pridružio. No, nikada nije kasno  ;) :) Drago mi je da si nam se pridružio i nadam se dobrom raspoloženju i konstruktivnoj komunikaciji (u globalu). Osečaj se na .ORG-u kao kod kuće i samo opušteno.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
100ka je napisao(la):
Sto bi onda znacilo da je Mix lose nazvao ovu temu.

Možda si u pravu. Ja nisam mislio na mušičarske revire sa C/R propisom, već na dve posebne pojave pod jednim naslovom. Možda to zbunjuje. C/R i mušičarski reviri nemaju veze jedno s drugim, mada su kod nas najčešći reviri sa propisanim oslobađanjem svih riba.

marco

Newbie
Učlanjen(a)
03.11.2007.
Broj reagovanja
0
Ova tema je nazvana : Štetnost mušičarskih revira i C&R imidža, namerno da bi provocirala... Neko ko non stop visi na vodi mora da bude i dobar ribolovac pa i poznavalac(bio bi teska debilcina da nije), ali biti dobar ribolovac nikako ne znaci biti i dobar musicar. Ja nemam opravdanja poput ttttt i hajdia za doticnu osobu. Ako neko provocira i masovno vredja citave grupe ljudi zasluzuje to isto... Bolesno je i nerazumno i revire i C/R proglasavati stetnim po musicare, po ribe, i.t.d. Bolesno je postaviti sliku kanalizacionog ispusta asocirajuci tu gadost sa C/R, ko voli da se druzi sa bolesnicima slobodno - to je njegovo pravo! Ali ja nisam od te sorte...

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ljatifi je napisao(la):
Milance je napisao(la):
100ka je napisao(la):

Verovatno zato sto losos ulazi u reke da bi uginuo! Tacnije, izmresti se pa ugine... zato nije ni bitno hoce li ga neko uzeti ili ne.
Ne treba zaboraviti da je losos morska, a ne recna riba ...
E pa Dragi Ljatifi malko si se zeznuo atlantski losos ne umire odmah posle mresta (najcesce), neke vrste (ili cak samo jedna od vrsta) pacifickog lososa umiru odmah posle mresta.  :bleh: Atlantski obicno vise puta ulazi u reku i mresti se pre nego sto umre. ::) :bye:

Tadic

Junior member
Učlanjen(a)
07.08.2007.
Broj reagovanja
0
marco je napisao(la):
Ova tema je nazvana : Štetnost mušičarskih revira i C&R imidža, namerno da bi provocirala... Neko ko non stop visi na vodi mora da bude i dobar ribolovac pa i poznavalac(bio bi teska debilcina da nije), ali biti dobar ribolovac nikako ne znaci biti i dobar musicar. Ja nemam opravdanja poput ttttt i hajdia za doticnu osobu. Ako neko provocira i masovno vredja citave grupe ljudi zasluzuje to isto... Bolesno je i nerazumno i revire i C/R proglasavati stetnim po musicare, po ribe, i.t.d. Bolesno je postaviti sliku kanalizacionog ispusta asocirajuci tu gadost sa C/R, ko voli da se druzi sa bolesnicima slobodno - to je njegovo pravo! Ali ja nisam od te sorte...

Marko,
potpuno si u pravu! Nadam se da ce i drugima vremenom ove tvoje reci bti jasnije i realnije ...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
marco je napisao(la):

Nisam sa tom namerom otvorio ovu temu. Trebalo je da neko inteligentan ukaže na eventualnu štetnost mušičarskih revira ili C/R pokreta, ako je ima. Ne čudi me što niko nije otvorio temu o koristi koju ima od ove dve pojave, jer:
Ja tvrdim da nijedan mušičar, pa ni oni koji se grčevito drže za ovu modu, nema nikakve dugoročne koristi ni od C/R-a, ni od mušičarskih revira sa obavezom oslobađanja ulova.
Čak i da sam otvorio temu da bih provocirao svoje neistomišljenike, to nije nikakvo zlo, već sasvim opravdana  kontraofanziva protiv prenamnoženih  "naprednih mušičara" koji ne znaju ni šta je to C/R, a kunu se u njega.
"Napredni", da li ste ikada čuli ili pročitali da je mušičarski svet pun protivnika prevaziđenih metoda poput C/R?
Razmislite malo dublje o mojim motivima i znajte da sam ja u poslednjih dvadeset godina ulovio-pa oslobodio više riba (na primer, u Nišavu) nego svi ostali mušičari zajedno. Da li je moguće da je neko tako plitkouman da pomisli da se ja protivim C/R pokretu da bih izlovio što više ribe i uništio ih? Ja samo imam primedbe na ono što je prevaziđeno i od čega ima daleko boljih rešenja, kako za ribe tako i za ribolovce. Cilj mi je boljitak za naše reke i mušičare. To nije baš toliko teško shvatiti, ali treba imati čime. :lud:
"Napredni", interesuje me odakle vam dolaze napredne ideje? Iz iskustva?  :doh:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Izbrisao sam sve postove gde se spominju nacionalsnosti. Tadicu, bio si upozoren i sledi ti ban, najveci problem je u tome sto se logujes sa iste adrese kao i ljatifi, sto znaci da si ovde da palis vatru.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Stotka, samo sam citirao ono sto ti je on rekao! Niti mi je bila namera da uvredim njega, a pogotovu NE TEBE! Procitaj pazljivo jos jednom!
Poenta ovde niti je promasena, niti je bilo ikakve poente. Zao mi je ako si pogresno protumacio moj post, stvarno se izvinjavam. :( Malo mi je zasmetalo sto je gospodin Ljatifi naveo:
================

Moj post gubi svaki smisao. Laki, brisni me kao stetnog! :'(

Vrh Dno