Strimeri za bucova

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Moje iskustvo mi kaže da samo u proleće štuke promašuju strimere jer neprecizno i agresivno halapljivo napadaju pa se slabije kače inače ona kada proguta proguta...ona je predator koja ne juri za plenom (govorim o odraslim štukama a ne onim manjim koje još uvek znaju da juršaju) nego mu se prišunja i bliskovito napadne i u trenu guta-usisava plen koliko god joj je čeljust duboka...kada strimer vodimo polako sa pauzama i trzajima tu ona nema šta da se slabo zakači osim u proleće kada ona promaši a ne ja. Kod smuđa je druga priča a i kod bucova isto tako.
Ove oči kod zvezdana nema šta da smetaju jer nisu ogromne,možda ali samo možda još bolje bi bilo ako bi oči bile iznad vrata udice (pogledaj sliku dole). Ja sam tako radio prošle godine moje velike za štuju ali posle sam se vratio na ovaj način sa očima na vratu udice a ne iznad ni sam ne znam zašto.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Imitacija malog bucovčeta,favorit za neke buduće ribolove!

Prilozi

• 136.jpg
    136.jpg
    152,6 KB · Pregleda: 166

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
To su udice koje sam koristio prošle godine na gurglerima i tankim praško strimerima!Odlične udice za bucova,nevidljive u vodi!U ovom slučaju sam na njoj odradio strimer zbog dužine vrata,a i same dužine strimera sa repićem.Na početku sezone sam imao promašaje ozbiljnih riba na par strimera sa repićem,koji su bili napravljeni na udicama kraćeg vrata!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Dva strimera neobičnih boja,ali ovaj veći je neka moja vizija velikog kedera koji se trenutno nalazi u proibalju Dunava!Sve sami konji,nikad nisam video tolike kedere u tako velikim jatima kao juče!Šetao sam sa klincima i vidim jato,a nakon desetak minuta je počeo da ih tepa i bucov!Čini mi se da su najviše stradali upavo ti veliki kederi,iako je u jatima bilo dosta sitnijih.Kako bi se riba iz dubine približavala,najugroženije su se ponašali baš veliki kederi!Verovatno je da bucov oseća svežinu jutara i noći,i oseća da je vreme da se napuni stomak krupnijom hranom!

Prilozi

• 137.jpg
    137.jpg
    68,8 KB · Pregleda: 110

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Dva vidljiva i prilično velika pp strimera!Ove godine nameravam da malo produžim sezonu mušičarenja bucova!On se,kad krenu prvi mrazevi, okuplja u gradskoj marini gde ostaje do proleća,a polovinom devedesetih smo lovili prave komadine,doduše na male tvistere,upravo na ovoj poziciji!Planiram da mu bacam velike i vidljive strimere koji se kreću u srednjim i donjim slojevima vode!Tu je voda gotovo stajaća, pa postizanje dobre dubine nije težak posao!

Prilozi

• 147.jpg
    147.jpg
    131,8 KB · Pregleda: 115

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jedno bandarče vezano sa malo materijala i prilično lepršavo!Očekivao sa da ga juče isprobam,ali je kod mene duvao tornado!Inače,imitacije bandara su mi ove godine donele najviše bucova dok sam lovio u stajaćoj vodi gradske marine!

Prilozi

• 148.jpg
    148.jpg
    132,5 KB · Pregleda: 117

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Zdravo lepe fotke i lepi strimeri ,ne bih me iznenadilo da budu baš pravi pogodak u toj marini kao i da gledamo fotke ulova Bucova u sred zime !  :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Šone pa zima ne isključuje balina iz reda riba koje rade i zimi, moj prvi Dunavski balin (doduše na voblera rapala original nekih 7cm, dakle skoro površinski ) prije 18-19 godina mi je došao u 2.-gom mjesecu popodnevni sati, zimkulja boli glava, sve se voda ledila na vodilicama štapa a mi kao na smuđa, nisam imao poteza do tog jednog balina kilaša. A to što ga nema na forumima mislim da je iz razloga što je hladno, prsti se lede a ne jer riba neće, treba samo biti uporan.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nakon jutrošnjeg mraza,ovo bandarče će morati da sačeka sledeću sezonu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,da znaš!Mada,malopre sam bio da platim neke račune i svratih do gradske marine!Kad,kod pumpe nešto ogromno prođe kroz kedere!Ono je bila riba preko 6-7 kilograma sudeći po limanu koji je napravio rep.Pitam se nije li to štuka,ili orijaš bucov koji skuplja poslednje zalihe.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Proveri matori  :tbumb: ja ću danas da ispitam neke štuke ,po nekim tajnim kubicima gde još ciganska ruka nije ušla da košara ...  ;)
a Sutra ako bog da odoh da čačnem nekog bucka ..

inače strimeri su ti ko bombone...

Vrh Dno