Malo offtopic ali ajd...da znaš da sam se jednom našalio na ovu temu, baš sam šetao sa suprugom oko jezera pa ja onaku u šali "draga, šta misliš kada bi uradili fake bledsku nesi?"

Alal bi se turisti nagrnuli, pa silne ekipe za snimanje...posle uz tu šalu sam se zamislio i reko "ma još mi to fali, i ovako je često gužva od turista da ne možeš u miru šetati..." Možda bi to bilo fino uraditi kao što su i ovi u škotskoj ako bi imao kakve vajde od turizma ali naprotiv mene nervira ta sva gužva od koje nemam ni mrve leba
Pa da se vratimo temi, štuka da ima ima i to ogromnih...baš ove godine kada je štuka bila u mrestu malo sam izašao mojim kanujem da obiđem neka mesta koja ja nazivam "lake flats" jer je stvarno tako, sami pesak i plićak a sa obale pristupa nema a tu dolaze i šarani i somovi i štuke te ostala riba a ja seljak nisam iskoristio priliku da iz mog čamca idem tamo da lovim kako sam planirao...ali da Bog da zdravlja sledeče godine idem sigurno, dosta sam se kilavio. Na tom "lake flats" području sam u jednoj rupi gde prelazi naglo iz plićeg u dubinu opazio ogromnu štuku kako leži na dnu, gnezdu. Tu bi tonučim kanapom i laganim strimerima odradio posao bez i malo problema ili ako bi koristio plivajuči kanap i malo otežanije strimere...ima više varijanti, samo da je strimer malo veči i uočljiv, posle prezentacija i vođenje = velika mama :