Strimeri za stuku

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
tomos rider je napisao(la):
Sone,dobar ti je ovaj epoksi-Bugarin! :D :tbumb:
danas,ohrabren Sebovim textom iz poslednjeg broja S&F novina,krenem ti ja na stuke....
clouseri,razni experimentalni strimeri i kao glavni adut...Sebov bunker.......sve vode su ovih dana mutne od poslednje kise,ali ovaj kanalic je inace uvek bio bistriji kad bi ostale vode zakazale...ali ne i sad......mutniji nego inace,teren nije davao neku nadu.....kreno sam clouserima,pretrazivao dublje delove,bukvalno dzigujuci uz minimalne pauze.....nakon dobrih sat vremena mahanja,pod povrsinom nekih 30 cm,jasno vidim stuku koja se zalece na bunkera...oho!pomislih u sebi kako ce dan ipak biti pun akcije....nazalost,stuka nije dobro zagrizla strimer i nakon kacenja,par sekundi je imam na stapu ali ode...... :doh: nebitno,lep je bio osecaj.....posle toga,nikakva akcija sto se tice stuke....vidim i zasto...vreme se naglo menja i pocinje kisica.....pretransferovah se na nimfarenje bele ribe i dobijam ubrzo dve lepe crvenorepe.....nista posebno,ali lep nagovestaj stukolova u narednim jesenjim mesecima....... :)

Kolega kakav si sistem stavljao za stuju? Sta si od ojacanja koristio i dali li si?
PS- jesi li video slike sa Nere?

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
;)
nikakva ojacanja nisam stavljao.....namerno....hteo sam da strimer ima sto prirodniji rad...a i stuke tamo...znas i sam...pola kile je kapitalan primerak koji se sve redje hvata.....javasluk uzvraca udarac....
video sam slike,fenomenalna reka....samo da ovo vreme konacno krene lepo bar nedelju dana bez kise....pa idemo!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
NajIgor je napisao(la):
Kolega kakav si sistem stavljao za stuju? Sta si od ojacanja koristio i dali li si?
PS- jesi li video slike sa Nere?
Pitanje je bilo za Tomosa ali ajde ja ću da guknem neku u vezi ovoga .
Što se tiče sistema tj predveza za štuku iz mog iskustva do sada opisaću kako ja to radim.
Kod mene su u opticaju 2 načina .
_________

1.Način kada štuku tražim u dubljim slojevima i kada očekujem velike ribe 5+ kg
Koristim 1.tonući polyleader Vision (fast sinkling) predvez +  2.toothy creater (climaxova sajla koju sam skraćuješ po želji)

b)Takodje kada je tražim baš dole u dubini ali otpilike znam da nema velikih riba mesto sajle tooty creater koristim samo monofil 0.50 mm

2.Kada je jurim po površini (najlepši mogući način mušičarenja štuke kada gledaš površinski napad na strimer) predvez mi je dužine ukupno 1- 1.5 m u slućaju da očekujem baš velike ribe kao što je na Joci stavio bi tooty creater sajlu (ajde kao za svaki slučaj)ali na svim ostalim vodama bez razmišljanja bih koristio samo onaj već spomenuti monofil 0.50 mm

Mislim da sam već govorio o tome ali moje je mišljnje da korišćenje sajli u mušičarenju štuke malo prenaduvano jer običan monofilni predvez debljine  0.40 -0.50 je skoro ne pregriziv ,naravno poželjno je da je ipak od nekog kvalitetnijeg proizvodjača i da nije bar kineski za 50 dinara .

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Šone a kako vezuješ taj monofilni predvez, jel direktno na strimer sa improved clinch?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Stavljam kopču tipa Neša Kopča radi lakšeg menjanja strimera i da nebih stalno skraćivao predvez...

kopca_1.jpg

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Krampovanje je isto odlican nacin da se naprave omce na debelom monofilu. Ipak, ja se bez toothy critter ne bih upustao u akcije. :)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Naravno sve je stvar ukusa i afiniteta  ;)

pošto mi je FlySpinner (prvi i jedini) ostao juče negde na dnu Tamiša ,vezah ovaj no2 danas ,mala promena u materijalu i mesto šenila koji nije bio toliko otporan na štučije zube (posle 30-40ak komada  :D ) , mislim da će biti bomba ovaj sa epoxyijem !!!

Prilozi

• FS-epoxy.jpg
    FS-epoxy.jpg
    98,9 KB · Pregleda: 142

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Meni su štuke več par puta otkinule ili varalicu ili strimer s najlona dok nisam koristio čelični predvez a da udarca skoro nisam ni osetio... a koristio sam najlon 0,40. Čelični predvez obavezno!

Janez

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nije stvar ukusa - svaki monofil štuka pregrize, čak i 0,80 :doh:

Ima divnih tankih wolframskih sajlica - ne zadivljuju snagom ali za ove naše štukčiće su extra.
Btw svake godine mi bar 10-tak bucovskih strimera ostane u ustima štukica :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ja ću i dalje da budem tvrdoglav  :D

Predstaviću vam mog favorita za barske terene ,popper je od balze ,2x epoksi u tankom nanosu ,udica prava štukaroška Gamakatsu 4/0 !!! ,malo zešetine ,malo flasha i malo bucktaila ,oko vrata bojeno grizzli pero u crveno .

Prilozi

• pike popper.jpg
    pike popper.jpg
    115,5 KB · Pregleda: 175

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Odlican je shone! Jel ovo od nekog plovka? Gde nabavi 4/0?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Hvala Lazzo, od komada balze nije plovak ,a Gamakatsu  4/0 u radnji koja prodaje SPRO pribor, ispod pančevačkog mosta u Beogradu 170 din kesica od 10 udica .

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Hvala Gogo ljudino ,nadam se i ja da će da padne jedna metrašica ovu jesen ,pa kud puklo da puklo !!!

Vrh Dno