Strimeri za stuku

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Jedan sa olovnim očima, tačnije sa očima od zumbane olovne pločice.

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Evo kako ja vidim predstojecu sezonu.
Ovaj prvi je za zatravljene vode. I ovakva vrsta zastite mi se u praksi pokazala najbolje.
Drugi je bez zastite i sa dve "Sasame Worm 0715" udice 3/0 i sa Petitjeanovim Magic Head-om.
Ja sam se nesto ubacio da sto je vece, to je bolje. Ali nus pojava je da takva cudovista treba i zabaciti. Ali sam to uspesno resio sa (Scierra HM2 9'9" #8/9) stapom, radjen po dizajnu cuvenog Hywel Morgan-a i strunom "Vision - Big Mama Sink2/Int."
Bice "Kom' opanci, kom' obojci."

P.S. Zaboravih reci da ovaj veliki ima i otezanu glavu i da ima lep rad i u propadanju.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  lepotani su ti ovi strimeri
mislim da ti magicna glava nece imati nikakvog efekta na donjem strimeru.
premala je magicna glava ya ovoliki strimer, a i kazes da si ga otezao. po meni to nece lelujati u vodi.
aj bas napuni nesto sa vodom pa probaj, zivo me interesuje

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Sad si me bacio na slatke muke. Kad sam ga izradjivao, u vecoj sam dilemi bio da li ce to uopste moci da se baca. Velicina + kad se napije vode. Sto rece Rancic, kad ga je onomad probao na Gruzanskom jezeru. "Kao da bacam truleks krpu." Ali to smo razresili. Ja bar nemam problem da ga vise nego pristojno zabacim, sa gore pomenutim priborom. A kakvo lelujanje ima u vodi mogu da posvedoce i Strasni i Todor. Naravno bez "Magic Head"-a. On mi je stigao pre neki dan i gorim od znatizelje da ga isprobam. Inace uzeo sam najveci koji postoji. R-14 za udice od 1-6/0.
Nesto mi govori da ce to raditi.

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Marushani je napisao(la):
Super veliki strimeri, ocekujem da vidim slike velikih upecanih riba (stuka, som, mladica...)
:tbumb:
Kad pomenu soma Ako bi mu se jos ugradio i "Fly Rattles" u kombinaciji sa "Magic Head-om" To bi pilo vodu. A ni stuki ne bi smetalo. Na nesto slicno ga pecaju u Spaniji. U svakom slucaju generalni zakljucak je, da je takva vrsta strimera univerzalna za velike grabljivice (stuka, som...). Treba smo jos eksperimentisati sa bojama. Stuka po meni najvise voli crno-crvenu kombinaciju. Bar sam ja najvise napada imao na strimere takvih boja. To mogu da posvedoce i tamo neki "Tom & Jerry", koji su bili samnom na Barosevcu, jesenas!!! Naravno ako hoce; pa mozda im poklonim malo domaceg farbanog materijala, n.pr. "FLUORESCENT YELLOW - polarna lisica". A ako nece, dacu Patak Daci i Dusku Dugousku... :whistle:

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
;)
Konac-Uni Thread 8/0 (Fire Orange)
Udica-5/0
Rep-Marabu (Fire Orange)
Telo-Zonkers Strips variant - (Charteruse) i Flashabou Silver
Kragna-Marabu (Fire Orange)
Oči- 3D Epoxy Eyes Holographic Silver 8mm
Glava-Epoxy

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
baš mi se dopada ova kombinacija boja  :tbumb:

a što se tiče zvečki, prošle godine sam od deblje zlamke za piće i nešto sačme uradio par dobrih svećki ali još uvek ih nisam ubacio u ni jedan strimer mada sledeču godinu definitivno mislim posvetiti i somu...prošle dve godine sam samo nešto kao probao par put ali pažnju su mi odvukle druge ribe među kojima je često bila i štuka. Magične gave isto nije potrebno kupovati jer se mogu napraviti savršeni diskovi od silikonskih prilepaka koji su mnogo jeftiniji a rad strimera sa njima je odličan.

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Zvecke mogu da se improvizuju, i to pije vodu. Ali nista ne daje taj staklasti zvuk kao original
O magicnim glavama sam puno razmisljao od cega da ih improvizujem. Probao sam nesto i to nije imalo pojma, te sam se odlucio da narucim originalne. To sto pominjes me zanima da vidim. Moj um je potpuno otvoren za nove ideje. Ako moze malo u reci slici. Da vidim nasta to lici i kako se pravi. Verujem da ce jos nekoga interesovati.
Kolegi cestitke na na strimeru. Ako mozes malo da pojasnis kako si spojio rep od marabua sa krznom. Nije mi bas jasno. I gde mogu da se nadju te oci od 8mm. Ako moze neki kontakt. Ja imam od 6mm, ali bi voleo da imam i vece. Zbog dzambo strimera koje pravim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo, ovako to izgleda. Jednom sam slučajno u jednoj trgovini naišao na paketič takvih prilepaka i odmah mi je sinula ideja. Za 1€ sam dobio preko 20 takvih prilepaka  :lol: Postoje u raznim veličinama samo ih treba pronaći.

Ja ih radim u dve varijante: sa širokom rupom i uskom. Široka rupa, to je kao strimer na slici, pre upotrebe natakneš na strimer i možeš ga tako zakačiti kopčom i ima nešto sitniju vibraciju. Sa uskom rupom je drugačije, disk nataknemo na najlon ili sajlu i onda vežemo strimer, takavim načinom je disk slobodan i strimer dobije nešto živahniju akciju. Kako god ja ne forsiram mnogo ove vibracijske stvarčice ali dobro je to imati u đepu, počeo sam to ponekada da koristim od 2009te i zadovoljan sam. Naravno veličina diska treba da se uskladi veličini strimera.

Što se tiče zvečki, ova koju sam ja radio od rebrastog kolena slamke je mnogo glasna, barem za moj pojam. Evo i načina kako se to radi http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=3439.0

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Au, ovo je vrh. Svidja mi se. Ja sam te u prvi mah razumeo da treba sam da ih lijem od silikona :hammerhead:

Odmah se bacam u potragu.
Jbg. niko se nije naucen rodio!
:tbumb:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Je sam ove prilepke ranije kupovao oko akvarijuma, njima se za staklo pričvršćuju razne stvari ka ocrevca za vazduh npr.

Vrh Dno