Strimeri za stuku

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Lepo si ga obradio @Lazzo  :tbumb: Pravi je medenjak ..evo i ja malo vežbam sa nekim za barske terene ..

[size=16pt]PoLiCeLoN BuG
by Šone

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
a bre ljudi šta vam je, sve neke lutkice od muva radite, samo još ja ustrajem pri nekoj gruboj "lepoti"  :hammer: još če te i mene da naterate da pravim takve candye ;)

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Lazza, odlican strimer, ali koliko ribe tj stuke moze da izdrzi, izgleda mi kao da ce ga potrgat neka skljoca.

Sone dobar bug, kako se stuke ponasaju prema njemu? Zanima me jer sam naletio u Dollar trgovini na gomilu policelona, neki su cak i sa sljokama. Hocu neke gurglere da navezem, a morat cu i koju tvoju rukotvorinu da uzmem u obzir, mene su ulovile a verujem i ribu ce dat.
Ova Gami udica jeste 2/0 ali je veca i od regularnih vormulja u 3/0 velicini, mislim da nece bit problema. Ja ionako stavlajm sve udice za jednu velicinu vece, jer moram lovit barbless, lokalci me tako uputili. Koji je maximum velicine udice za #8 stap brze akcije kad je stuka u pitanju?

Sebastijane alat u ruke, nema ti druge ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hehe...ma ja imam jos gomilu strimera tako da moraju posteno da me izprovociraju ovi da sednem i veuem kakvoga ;)

Ove sezone necu ni jednoga da sparam kako ga ne bi zakacio negde na dnu....neka idu svi, neka mi svi ponestanu pada krenem ponovo u vezivanje ;)

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
U štučijim ustima nijedan strimer nije večan, pa ni epoxy strimeri. :) Ovom mom ima prvo oči da pojedu prvoaprilski djavoli, a onda će i weed guard... ni craft fur sa slojem epoxija nije otporan...

Odličan "žabac" Šone!  :tbumb: Iskren da budem malo sam se razočarao u top water strimere. Prošle sezone sam ih toliko forsirao i nisam se proslavio. I dalje sanjam napade štuke na popera ali nikako da postanu realnost.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
@Sone ovo je ekstra strimer, ali mi deluje da je mnogo zanimljiviji za basa nego za stuku! Vec sam planirao nesto slicno da napravim za njega ali jos nisam nabavio silikonske nogice-trakice. Ovaj tvoj ce mi biti dobra mustra.  :tbumb:

@Jeprli nema ogranicenja kada je velicina udica u pitanju, ni 8/0 nije preveliko a najcesce se koriste od 4/0 do 6/0 za ozbiljne stucije strimere.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Hvala drugari ..

Lazzo ma to je sve samo do terena ,mora takva voda da bude ,baš zato sam i napomenuo Zasavicu jer na toj vodi po povoljnom vodostaju (obično septembar,oktobar i polovina novembra [proleće nikako] ) ,kad je vodostaj nizak tj taman da bude ispred trske dubina vode nekih 30 cm do pola metra vode e tada ...ja sam imao tamo gomile površinskih napada štuke ,ludnica ,stvarno nema ništa lepše od toga kad frkneš ispred same trske i onda svakog momenta očekuješ eksploziju po površini ili gledaš talas iza strimera kako se zaleće ...
Sezone 2010 nisam nijednom bio tamo jer su mi davali loše izveštaje što se tiče vodostaja (bio je ogroman celo vreme) ,zatvorili su neke ispuste tamo pa voda nije imala gde da odlazi ,pretpostavljam pošto Zasavici preti zatravljivanje algama i nekim odvratnim travuljinama pa valjda da bi ribe preživele - nemam pojma ,tako kažu e kada je takav visok vodostaj  štuka onda ode u poplavljene delove , u šumu ,granje i slično i retko koja može da se uhvati u samom koritu ...za ribu je to super ali za ribolovce je jako loše !tako da nisam išao ali se nadam da ću ove 2011 otići na jesen bar par puta ,pogoto ako nabavim Belly Boat !
eto ala sam se raspričao ,sad sve imate kao na tanjiru ...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Hvala Ljubo  ;) naravno i za Bass'a bi bio dobar ,pretpostavljam ..  Ma dobio sam još prošle godine od drugara nekoliko ovih silki nogica na poklon i slučajno i nadjem juče ,sunce me ozarilo kada sam ih video  :drool:

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
malo klasike

180724_177094352334138_100001007229356_412589_3489186_n.jpg

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Jel treba stavljati zastitu na udicu za jezero Jocu, jel ima trave, jel kaci cesto?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ima delova jezera gde je posečena trska tu je dobro koristiti zaštitu a takodje i trava je u nekim periodima godine opet na odredjenim delovima jezera veoma bujna ,ima i delova jezera gde je čisto i gde je dubina oko 2-3 m tu može i bez zaštite .A ako nameravaš da vodiš strimer kroz samo granje (tu sam dobio ribu zadnji put ) onda je zaštita i više nego potrebna kao i motketina od štapa da možeš da čupaš ribu od par kilograma kada uleti u to isto granje ..

Vrh Dno